91-jarige vrouw overleden door fout van apotheek in Hoograven | De Utrechtse Internet Courant 91-jarige vrouw overleden door fout van apotheek in Hoograven | De Utrechtse Internet Courant

91-jarige vrouw overleden door fout van apotheek in Hoograven

91-jarige vrouw overleden door fout van apotheek in Hoograven
Beeld: Google Maps
Een 91-jarige vrouw uit Houten is overleden door verkeerde medicatie. Ze heeft de medicatie van een apotheek in Hoograven gekregen. Dat meldt Het Parool.

Een 91-jarige vrouw uit Houten is overleden door verkeerde medicatie. Ze heeft de medicatie van een apotheek in Hoograven gekregen. Dat meldt Het Parool.

Vier verschillende mensen zouden een bloedsuikerverlagend in plaats van een bloeddrukverlagend middel hebben gekregen. De zaak wordt onderzocht door het Openbaar Ministerie en de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Sinds januari zouden de medicijnen zijn gegeven aan drie bewoners van een zorgcentrum in Houten.

Verpleegkundigen zagen donderdag 27 januari dat de bloedsuikerspiegel van een 91-jarige bewoner van het zorgcentrum was gedaald. Ze overleed op zaterdag. Een andere bewoner kreeg dezelfde symptomen, maar herstelde wel.

De medicijnen zijn verstrekt door de Hoogravense Apotheek in Utrecht, waar een fout zou zijn gemaakt bij het vullen. De apotheek heeft de fout gemeld aan de inspectie.

4 Reacties

Reageren
 1. [email protected]

  Dood door schuld, triest voor het slachtoffer en familie, echt heel erg triest.

 2. pleegzr.

  :”Verpleegkundigen zagen donderdag 27 januari dat de bloeddruk van een 91-jarige bewoner van het zorgcentrum was gedaald”
  En dit zonder een bloeddrukverlagend medicijn?

  Onverwacht overlijden blijft triest, maar zoek e.e.a.maar eerst goed uit.

 3. flip

  verbaasd mij niks.. heb in het verleden , meerdere malen verkeerde ( epilepsie) tabletten en of verkeerde doseringen geleverd gekregen van deze apotheek .. doodziek werd ik ervan .
  Sinds ik in 2006 door een verhuizing bij een andere apotheek ben , zijn dit soort ‘menselijke’ foutjes bij mij niet meer voorgekomen. Gelukkig maar. Ik ben heel blij met mijn huidige apotheek

 4. Zoelaiga Herfst

  De inspectie moet deze manier van medicatie uitzetten door de apotheek verbieden. Het is erg gevoelig voor fouten vergeleken bij de originele verpakking van de fabriek. In het ziekenhuis leggen wij deze verpakkingen van patiënten gelukkig aan de kant, omdat wij als verpleegkundigen weten dat de medicatie moeilijk te checken is. Naast mijn werk als verpleegkundige in het ziekenhuis ben ik sinds kort ook werkzaam als wan hoofd in een verzorgingshuis. In die paar maanden dat ik daar werkzaam ben, heb ik al twee keren mee gemaakt dat er een verkeerde dosering is uitgezet door de apotheek en een paar dagen geleden een verkeerde medicatie in de hele week rol. Er moet een meldingspunt komen voor dit soort fouten van de apotheek ?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).