A.s.r. verkoopt voormalige postkantoor aan de Neude in Utrecht A.s.r. verkoopt voormalige postkantoor aan de Neude in Utrecht

A.s.r. verkoopt voormalige postkantoor aan de Neude in Utrecht

A.s.r. verkoopt voormalige postkantoor aan de Neude in Utrecht
A.s.r. real estate, de voormalige eigenaar van Post Utrecht, heeft het markante gebouw aan de Neude verkocht aan een particuliere belegger. Vanwege de verschillende functies die het voormalige postkantoor nu heeft zou het pand niet meer passen bij het Utrechtse a.s.r.

A.s.r. real estate, de voormalige eigenaar van Post Utrecht, heeft het markante gebouw aan de Neude verkocht aan een particuliere belegger. Vanwege de verschillende functies die het voormalige postkantoor nu heeft zou het pand niet meer passen bij het Utrechtse a.s.r.

Het voormalige postkantoor aan de Neude is onlangs volledig gerenoveerd, er is een aanbouw gemaakt en er zitten nu verschillende bedrijven in. Naast de bibliotheek en een fietsenstalling is dat Meneer Potter, Albert Heijn, Bever, Broese, Søstrene Grene en Amac.

“Door te investeren in het voormalig postkantoor is dit bijzondere monumentale gebouw na vele jaren weer toegankelijk geworden voor publiek. Het heeft een multifunctionele bestemming gekregen met moderne faciliteiten en is daarmee toekomstbestendig en waardevol voor komende generaties”, zegt Dick Gort, ceo van a.s.r. real estate.

De nieuwe eigenaar van Post Utrecht is de particuliere belegger OD Investments B.V. Gort: “Met de nieuwe eigenaar zijn wij ervan overtuigd dat het object in goede handen is. Als Utrechtse organisatie zijn we trots op deze bijzondere transformatie, ook nu we geen eigenaar meer zijn.”

10 Reacties

Reageren
 1. Natte Otter

  Als je zo’n pand koopt… ben je dan nog een particuliere belegger?

 2. Erwin

  @NO: waarom niet..?

 3. Nina

  Een B.V. is geen particuliere belegger, lijkt mij.

 4. 19Bentje48

  Lange termijn effect op kwaliteitsbehoud en huurprijzen????

 5. Lauk

  Als dat maar goed gaat. Particuliere beleggers willen hier natuurlijk aan verdienen. Broese en de bibliotheek zijn financieel natuurlijk wat kwetsbaarder dan AH of Bever… Hopelijk ziet deze belegger de betekenis van dit pand in en hoeft hij/zij niet het onderste uit de kan te halen.

 6. Atilla Vigh

  @Nina jawel hoor, als de eigenaar grootaandeelhouders (DGA) van de BV is dat een heel gebruikelijke vorm. De ondernemingsvorm wordt vaak gekozen vanwege belastingvoordelen. Een pand als het voormalige postkantoor kost vermoedelijk een paar honderd miljoen en dat onderbrengen in een eenmanszaak is niet handig.

  De opmerking van ASR riekt meer naar “er is te weinig rendement uit te halen”. Ze zijn volgens mij ook eigenaar van dit gedrocht langs de A2, waar al jaren geen rendement (deels leegstand) uit is gehaald, the Wall.

 7. Binnenstadbewoner

  ASR heeft met de herontwikkeling van dit oude postkantoor zeer goed werk geleverd. Met oog voor de cultuur historische waarde van het pand en visie voor de toekomst. Hopelijk blijft dit zo onder de nieuwe eigenaar.

 8. Fiederelsje

  Hoort zo’n pand in particuliere handen?

 9. Dries van Dijk

  @Atilla: ASR is nooit eigenaar geweest van The Wall, wel van het redelijk succesvolle en verkleinde Leidsche Rijn Centrum. The Wall is nu 2 jaar in eigendom bij 2 beleggers Built to Build en Urban Interest, zoals deze krant indertijd ook meldde. Ook private beleggers. Deze beleggers betaalden ongeveer de helft van de prijs, 49 miljoen, vergeleken met SNS Property Finance 6 jaar eerder. Toeval of niet, maar The Wall heeft sindsdien flinke spelers als Decathlon en Amac binnengehaald. Maar ook dan is nog geen 1/3 van de totaal 62.000 m2 verhuurd. Plek zat, daar, nog steeds, na ruim 11 jaar………

 10. JdV

  @fiedereisje: nee, beter in handen van de overheid die het dan kan verwaarlozen of afbreken. Zoals bij vele Utrechtse panden is gedaan die in het bezit van de gemeente waren.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).