A12 na negen dagen werkzaamheden weer helemaal open A12 na negen dagen werkzaamheden weer helemaal open

A12 na negen dagen werkzaamheden weer helemaal open

A12 na negen dagen werkzaamheden weer helemaal open
Archieffoto DUIC
De snelweg A12 bij Utrecht is weer open. De weg was in de richting van Den Haag negen dagen deels afgesloten vanwege werkzaamheden en die zijn nu afgerond.

De snelweg A12 bij Utrecht is weer open. De weg was in de richting van Den Haag negen dagen deels afgesloten vanwege werkzaamheden en die zijn nu afgerond.

De werkzaamheden zorgden afgelopen dagen voor grote drukte op de snelweg. Vooral in combinatie met slecht weer en ongelukken ontstonden lange files.

De werkzaamheden vonden plaats tussen knooppunt Oudenrijn en Reeuwijk en begonnen op maandag 27 september. De weg was tussen Woerden en Nieuwerbrug in slechte technische staat en toe aan onderhoud. Volgens Rijkswaterstaat hebben de temperatuurverschillen van vorige winter ervoor gezorgd dat er gaten in het wegdek waren ontstaan.

ZOAB

Tussen Woerden en Nieuwerbrug is het asfalt over 4,5 kilometer over de volledige breedte vervangen door dubbellaags ZOAB (Zeer Open Asfaltbeton). Het nieuwe, stillere asfalt is ongeveer 2 centimeter hoger dan het oude, waardoor ook bermen en de vangrail moesten worden opgehoogd.

Rijkswaterstaat heeft verder over 23 kilometer nieuwe belijning aangebracht en 38 detectielussen vervangen. Verder zijn voegovergangen en kapotte verlichting vervangen, is er gemaaid en zijn er betonreparaties aan viaducten uitgevoerd.

Weer open

Het werk is de afgelopen negen dagen 24 uur per dag doorgegaan en de weg kon donderdagochtend na het verwijderen van de afzettingen weer open. Dit deel van de A12 kan volgens Rijkswaterstaat weer een tijd vooruit. De A12 richting Utrecht verkeert in een betere conditie en wordt daarom op een later moment aangepakt.

Gekoppelde berichten

6 Reacties

Reageren
 1. Realist

  Mooi zo, kan elke kantoorslaaf weer op hetzelfde moment aansluiten in dezelfde file.

 2. Bill

  Mooi voorbeeld van infrastructurele werken die gewoon binnen budget en geplande tijd worden gerealiseerd.

 3. Bromsnor

  Bromsnor is zo blij met werk op fietsafstand.

 4. Koel Hoofd

  Ik zou zeggen, experiment van Rijkswaterstaat is glansrijk geslaagd.
  Zo zie je maar weer, zachte heel meesters maken stinkende wonden terwijl ‘kort maar krachtig’ veel beter werkt en een stuk goedkoper is.

 5. JdV

  In tegenstelling tot provincie en gemeente werken bij RWS nog ingenieurs en bouwexperts die dingen kunnen. Daarom zou veel beheer wat nu nog lokaal is over moeten naar RWS. Professionals laten uitvoeren ipv ambtemaren met een opleiding master middeleeuwse kunst.

 6. Esrin W.

  Alle kudo’s voor deze uitstekende planning. Niét in de zomervakantie maar gewoon op een ongunstig tijdstip. Maar ja, planning van achter een bureau is nu eenmaal heel wat anders dan het echte leven in de echte wereld.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).