A20 en A12 komend weekend van oprit Moordrecht tot knooppunt Oudenrijn bij Utrecht dicht door werkzaamheden A20 en A12 komend weekend van oprit Moordrecht tot knooppunt Oudenrijn bij Utrecht dicht door werkzaamheden

A20 en A12 komend weekend van oprit Moordrecht tot knooppunt Oudenrijn bij Utrecht dicht door werkzaamheden

A20 en A12 komend weekend van oprit Moordrecht tot knooppunt Oudenrijn bij Utrecht dicht door werkzaamheden
Foto: Rijkswaterstaat
Komend weekend zijn de A20 en A12 tussen oprit Moordrecht en knooppunt Oudenrijn bij Utrecht dicht voor al het verkeer. Het gaat om de weg in de richting van Den Haag naar Utrecht.

Komend weekend zijn de A20 en A12 tussen oprit Moordrecht en knooppunt Oudenrijn bij Utrecht dicht voor al het verkeer. Het gaat om de weg in de richting van Den Haag naar Utrecht.

De afsluiting duurt van vrijdag 21.00 uur tot maandag 05.00 uur. Weggebruikers moeten omrijden en kunnen daardoor een uur vertraging oplopen. Komend weekend is de eerste van vier weekendafsluitingen tussen Moordrecht en Oudenrijn. Doordeweeks zijn er daarnaast tien nachtafsluitingen op dit traject en op elf doordeweekse dagen zijn slechts twee van de vier rijstroken beschikbaar. Als de weg open is, gelden er snelheidsbeperkingen, waardoor ook extra drukte wordt verwacht.

Rijkswaterstaat waarschuwde eerder dat weggebruikers deze maand rekening moeten houden met grote verkeershinder en langere reistijden. Rijkswaterstaat blijft weggebruikers daarom adviseren om in juni de A12 te mijden of anders te reizen. Navigatiesystemen zijn aangepast en leiden naar de gunstigste omleidingsroutes.

Vervelend maar noodzakelijk

De wegen moeten – deels – dicht omdat Rijkswaterstaat werkt aan het vervangen van het asfalt. De ingrijpende maatregelen zijn volgens Rijkswaterstaat vervelend, maar wel noodzakelijk. Zo kan het wegdek niet veel langer meer mee en wordt ook gevreesd dat de geluidsnormen mogelijk worden overschreden. Daarom wordt het asfalt vervangen door een nieuwere, stillere soort. Tegelijkertijd worden sommige viaducten zoals Strijkviertel bij De Meern aangepakt. Volgens Rijkswaterstaat moeten de werkzaamheden ervoor zorgen dat de A12 weer ‘jaren mee kan’.

Rijkswaterstaat kondigde eerder al aan dat meerdere snelwegen bij Utrecht in 2024 op de schop gaan. De A1, A2, A12, A27 en A28 bij Utrecht gaan allemaal op de schop in 2024. Het gaat om grootschalige onderhoudswerkzaamheden aan de A1, A2, A12, A27 en A28. Zo zijn er grootschalige werkzaamheden aan de Galecopperbrug, wordt het wegdek op de A2 vernieuwd en heeft de Leidsche Rijntunnel nieuwe verlichting gekregen.

‘Ergste file ooit’

Rijkswaterstaat vreesde afgelopen maandag voor de ‘ergste file ooit’ op de A12 als weggebruikers hun gedrag niet zouden aanpassen. Er was wel flinke vertraging, maar de ergste file ooit werd het niet.

Gekoppelde berichten

2 Reacties

Reageren
  1. Henk

    Leuk al die afsluitingen.
    Maar waarom niet in de school vakantie periode ?

  2. herman1963

    @Henk
    Omdat die wegwerkers ook schoolgaande kinderen hebben die op vakantie willen? Ik noem maar wat…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).