A27 vanaf knooppunt Lunetten dicht door ongeluk met meerdere auto’s A27 vanaf knooppunt Lunetten dicht door ongeluk met meerdere auto’s

A27 vanaf knooppunt Lunetten dicht door ongeluk met meerdere auto’s

A27 vanaf knooppunt Lunetten dicht door ongeluk met meerdere auto’s
Foto: Rijkswaterstaat
De A27 in de richting van Utrecht is tussen Hagestein en knooppunt Lunetten dicht door een ongeluk waarbij meerdere auto’s betrokken zijn. Rijkswaterstaat adviseert automobilisten om een andere route te nemen.

De A27 in de richting van Utrecht is tussen Hagestein en knooppunt Lunetten dicht door een ongeluk waarbij meerdere auto’s betrokken zijn. Rijkswaterstaat adviseert automobilisten om een andere route te nemen.

Het ongeluk gebeurde rond 15.45 uur. Het is nog onduidelijk wat er precies gebeurd is, maar op beelden van Rijkswaterstaat is te zien dat een zilveren auto dwars over twee rijstroken staat. Het is niet duidelijk of er gewonden zijn gevallen.

Verkeer richting Almere en Amersfoort wordt geadviseerd vanaf knooppunt Everdingen om te rijden via Utrecht-West, over de A2 en A12. De verbindingsweg van de A12 naar de A27 richting Amersfoort is wel geopend.

Rijkswaterstaat weet nog niet hoe laat de bergingswerkzaamheden zijn afgerond en wanneer er rijstroken kunnen worden vrijgegeven. Achter het ongeluk staat een file van zo’n vijf kilometer. De vertraging is iets minder dan een half uur.

 

14 Reacties

Reageren
 1. Toine Goossens

  Wat is belangrijker? De veiligheid op de A27 of het verplaatsen van het groen van Amelisweerd?
  Het splitsen van de A27 en A28 dient zo snel als mogelijk door te gaan.

 2. Knuppel

  @Toine Het plan is niet splitsen maar nóg een baan toevoegen. Aangezien invoegen daar toch al niet werkt, zal de situatie met extra banen eerder gevaarlijker dan minder gevaarlijk worden. En dat kost dan 2 miljard.

 3. Jeroen

  @Knuppel dan moet je de plannen beter lezen. De extra baan is onderdeel van het plan waarbij ook wordt gesplitst. Betere doorstroming EN verkeersveiligheid is het doel van het plan.

 4. Koel Hoofd

  Wat is belangrijker, verkeersveiligheid (mensenlevens) of verplaatsen van groen?
  Lijkt me een blind inkoppertje…
  De plannen voor verbetering doorstroming en verkeersveiligheid moeten zo snel mogelijk doorgaan!

 5. Rob H.

  Waarom zou meer asfalt een oplossing zijn, voor automobilisten die niet kunnen autorijden?

 6. Leon

  Nog een reden om het verkeer daar eerder te ontmoedigen dan te stimuleren. Wie niet in een auto zit, veroorzaakt ook geen auto-ongelukken.

 7. W.

  Qua veiligheid is dat knooppunt alleen gebaat bij een herinrichting. Te veel mensen die te zenuwachtig worden van het in-/uitvoegen en dat het liefst met z’n allen tegelijk bij de allereerste blokmarkering (of even daarvoor) doen, waardoor er totaal onnodig gedrang en filevorming ontstaat.

  Echt, je hebt er ruim 1,5 km om rustig van rijstroken te wisselen. Rijd even door en niemand zit je in de weg. Maar goed, zie dat maar eens op een verkeersbord te krijgen, dus beter slimmer inrichten en dat kan prima zonder meer asfalt erbij.

 8. Scherpschutter

  Geef nou eens gas met die verbreding! Al die files en ongelukken kosten de samenleving een godsvermogen. Asfalteren die handel.

 9. Berend

  sluiten die afslag, door naar Hilversum!

 10. Ton

  Beste mensen,
  Dit ongeluk gebeurde nog ten zuiden van het knooppunt Lunetten.
  Op het deel tussen knooppunt Lunetten en Rijnsweerd was niets aan de hand.
  Je kon via knooppunt Oudenrijn en knooppunt Lunetten gewoon doorrijden richting Amersfoort.
  Dus jullie reacties zijn hier een beetje off topic.

 11. Erwin

  @W: als je zenuwachtig wordt van invoegen hoor je niet op de snelweg thuis.
  Misschien dan beter de trein pakken – voor iedereen beter en veiliger.

 12. Jan

  @ton dat is onjuist. die brug die je ziet is de koningsweg.

  Hierbij ook de link je ziet de camera van RWS boven de weg zitten:
  https://www.google.com/maps/@52.0711,5.1509807,3a,75y,234.46h,92.1t/data=!3m6!1e1!3m4!1sJNcoCTGIx0jcuv1gJ_MWhQ!2e0!7i16384!8i8192

 13. Dorine

  Maximum Snelheid 80 kilometer op de wegen rondom Utrecht. Win-win situatie, lagere stikstofuitstoot, minder lawaai, geen verbreding, geen extra asfalt.

 14. wollie

  zal een lieve duit kosten om die zilveren auto te repareren.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).