Aangepast plan Amsterdamsestraatweg: groter winkelgebied en meer terrassen | De Utrechtse Internet Courant Aangepast plan Amsterdamsestraatweg: groter winkelgebied en meer terrassen | De Utrechtse Internet Courant

Aangepast plan Amsterdamsestraatweg: groter winkelgebied en meer terrassen

Aangepast plan Amsterdamsestraatweg: groter winkelgebied en meer terrassen
De Amsterdamsestraatweg is een van de straten die moet worden heringericht: Archiefbeeld DUIC
Het winkelgebied voor de Amsterdamsestraatweg wordt groter. Het bestemmingsplan voor het gebied is aangepast nadat er meerdere reacties vanuit de buurt en de wijkraad waren ingediend.

Het winkelgebied voor de Amsterdamsestraatweg wordt groter. Het bestemmingsplan voor het gebied is aangepast nadat er meerdere reacties vanuit de buurt en de wijkraad waren ingediend.

In het plan is nu de uitbreiding opgenomen van het winkelgebied rond de Plantage in de richting van het spoorviaduct, aan de kant met de even huisnummers. Verder is het plangebied verruimd waardoor terrassen mogelijk zijn op de hoek van de Herenweg en de Bethlehemweg.

Het nieuwe bestemmingsplan voor de straat moet de leefbaarheid en de economische structuur verbeteren in de buurt. Zo komen er drie zogeheten ‘winkelconcentratiegebieden’, plekken waar winkels zijn toegestaan. Buiten deze concentratiegebieden kunnen winkels omgezet worden naar woningen. Ook wordt de maximumsnelheid op delen van de weg dertig kilometer per uur.

De gemeenteraad neemt eind dit jaar of begin volgend jaar een besluit over dit nieuwe bestemmingsplan.

7 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Goed plan. Die terrassen zullen dagelijks en vooral in de nacht functioneren als een magneet voor overlastveroorzakers met bontkraagjes. Als je daar in de buurt woont heb je echt geen leven meer met 24×7 overlast.

 2. Rietje

  Uhm, want terrassen zijn 24/7 open en dan ook alleen maar voor de door u beschreven groep bewoners ?
  In welke wereld dan ?

 3. JdV

  @rietje. In een wereld waar dit zonder enige twijfel de vaste hangplek van jongeren gaat worden, open of gesloten. En andere bezoekers/bewoners gaan daar echt niet tussen of naast zitten. Dat wijst de praktijk uit in andere krachtwijken. Ik zou zeggen, ga daar eens een keer kijken dan weet je wat er gaat gebeuren.

 4. bas

  @ rietje, in de wereld van de Amsterdamsestraatweg om precies te zijn.

 5. Katja

  “In het plan is nu de uitbreiding opgenomen van het winkelgebied rond de Plantage in de richting van het spoorviaduct” Pardon ? Er zijn er al veel te veel. Op dit beruchte stuk moeten juist winkels worden omgezet naar woningen, dat is ook de harde afspraak met bewoners !

 6. bas

  Hahahaha hahahaha afspraak met de bewoners…. Daar heeft de gemeente al jaren niet naar geluisterd. Die illusie kan je snel vergeten, hoe jammer het ook is.

 7. Rietje

  Jvd
  Ik woonde lange tijd op en om de straatweg en ook nu al lang om de hoek in een krachtwijk. Ook hier meer dan genoeg uitdagingen. Hier werken bewoners samen, komen met goeie ideeen. Wij wonen hier immers. De gemeente is log en traag. Doe in de tussentijd wat je kunt doen aan samenwerking en samenhang tussen de bewoners. En dan niet op de wij tegen zij manier, maar samen dus. Bij ons heeft het enorm veel opgeleverd. Ik hoop dat het beter wordt op de Straatweg. Het is ook een heel bijzonder stuk Utrecht. Breng trots terug in je buurt. Hoe rot het soms ook is.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).