Negen dagen lang minder treinen door spoorwerkzaamheden Utrecht Centraal | De Utrechtse Internet Courant Negen dagen lang minder treinen door spoorwerkzaamheden Utrecht Centraal | De Utrechtse Internet Courant

Negen dagen lang minder treinen door spoorwerkzaamheden Utrecht Centraal

Negen dagen lang minder treinen door spoorwerkzaamheden Utrecht Centraal
Vanwege werkzaamheden op vier locaties aan wissels, bovenleidingen, seinen, beveiliging én de Moreelsebrug volgende week op het Centraal Station rijden er van 15 oktober tot maandagochtend 24 oktober minder treinen. 

Vanwege werkzaamheden op vier locaties aan wissels, bovenleidingen, seinen, beveiliging én de Moreelsebrug volgende week op het Centraal Station rijden er van 15 oktober tot maandagochtend 24 oktober minder treinen. 

Het is volgens ProRail één van de laatste grote stappen om het spoor geschikt te maken voor meer treinverkeer. Door de werkzaamheden rijden er minder treinen op een aantal trajecten en op diverse trajecten moeten er zelfs bussen worden ingezet.

Met name op de trajecten richting Den Haag, Rotterdam, Leiden en Amersfoort zullen minder treinen rijden. Richting Amersfoort zullen soms alleen maar bussen rijden.

NS adviseert reizigers om de Reisplanner te raadplegen via ns.nl of de Xtra-app te gebruiken.

Spoorvernieuwing

ProRail is al het hele jaar bezig om de sporen op en rond Utrecht te verleggen om in de toekomst meer treinen aan te kunnen. Zo komen er in totaal twee sporen en een nieuw perron bij. Eind van dit jaar is de spoorvernieuwing rond Utrecht Centraal grotendeels afgerond.

8 Reacties

Reageren
 1. Jan

  Ehm… dit is al het hele jaar zo hoor.

 2. Matthijs

  Nee Jan, gedurende het jaar zijn er meerdere bouwstappen / buitendienststellingen van ongeveer een week. Die worden zoveel mogelijk in de vakanties gepland, om forensen te ontzien.
  Het is dus zeker onjuist dat we het hele jaar door al minder treinverkeer hebben.

 3. Jan

  @Matthijs, de NS heeft a) langdurige verbouwingen waardoor er minder treinverkeer mogelijk is en b) er zijn te weinig treinen. Dit was al bekend sinds eind afgelopen jaar.

  Dit is dus al het hele jaar zo.

 4. Frank

  Hee Ted, verstokte treinliefhebber, hoe ga jij vrijdag naar je werk?

 5. Jeroen

  @Matthijs: volgens mij was je er niet van op de hoogte dat er vier maanden lang geen trein is gestopt op Utrecht Zuilen?

 6. Ted Danson

  Vrijdag de 14e bedoel je Frank? Gewoon met de trein, hoezo?

  Je zal in je enthousiasme volgende week maandag bedoeld hebben, de werkzaamheden beginnen in het weekend. En als antwoord daarop: met de trein. Ik hoef niet naar Leiden, Amersfoort, Den Haag of Rotterdam. Laat je me weten hoe de file is die ochtend?

 7. Katja

  Jippie ! Alweer !

 8. #ikbegrijperniksvan

  Gelukkig gaat @Ted met de trein, scheelt 1 auto op de weg, vooral doorgaan Ted, vooral doorgaan.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).