Aankomende periode worden ruim 6.000 bomen en struiken geplant op het Utrecht Science Park Aankomende periode worden ruim 6.000 bomen en struiken geplant op het Utrecht Science Park

Aankomende periode worden ruim 6.000 bomen en struiken geplant op het Utrecht Science Park

Aankomende periode worden ruim 6.000 bomen en struiken geplant op het Utrecht Science Park
Onder meer Anton Pijpers van de Universiteit Utrecht heeft deze week als eerste de schop in de grond.
Ruim 6.000 inheemse struiken en bomen worden de komende periode geplant in de weilanden van het Utrecht Science Park. Deze groenstrook van 400 meter moet bijdragen aan de biodiversiteit van het gebied en een verbinding maken met Amelisweerd. De Universiteit Utrecht is initiatiefnemer van het project.

Ruim 6.000 inheemse struiken en bomen worden de komende periode geplant in de weilanden van het Utrecht Science Park. Deze groenstrook van 400 meter moet bijdragen aan de biodiversiteit van het gebied en een verbinding maken met Amelisweerd. De Universiteit Utrecht is initiatiefnemer van het project.

De ruim 6.000 bomen en struiken komen ten zuiden van de Toulouselaan, waar het aan de noordkant grenst aan het biologenbos ‘De Driehoek’. Er komen verschillende inheemse soorten waaronder de meidoorn, sleedoorn, hazelaar, vlier, wilg, witte abeel en wilde rozen.

De groenstrook wordt ook wel een ‘houtwal’ genoemd en de planten en bomen komen dicht tegen elkaar aan te staan. Dit is gunstig voor verschillende dieren. Zo kunnen bijvoorbeeld vogels in de bomen broeden en trekken sommige planten insecten aan. Vleermuizen, die grotendeels van insecten leven, hebben hier weer baat bij. De houtwal vormt ook beschutting voor bijvoorbeeld reeën.

Op de plek waar de groenstrook komt, die samen met de faculteit Dierengeneeskunde is bepaald, lag vroeger een soortgelijke erfscheiding. In de loop der tijd is deze echter verdwenen. De nieuwe houtwal wordt over de hele lengte zo’n vijf meter breed. Dit herstelt volgens de Universiteit Utrecht ook weer de verbinding met Amelisweerd.

12 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Mooie compensatie (zelfs ruim meer dan) voor die paar lullige boo.pjes die voor de A27 moeten sneuvelen. Problem solved.

 2. Scherpschutter

  Onderwijsinstellingen die bosjes aanleggen en bomen planten…What the…? Daar betalen belastingbetalers uiteraard niet voor! Glashelder dat hier veel teveel belastinggeld naartoe gaat. Daar kunnen de nodige miljoenen vanaf per jaar.

  Verder heeft JdV wel een uitstekend punt. Opgelost. Bulldozeren die hap.

 3. Ari Doeser

  Goed initiatief! Zou aan de oostzijde van Science Park Uithof ook goed passen…

 4. Ineke

  Tja snelle actie hoor, dit plan is slechtd 30 jaar oud.

 5. Wim

  Applaus ja problem solved voor de A27, nu snel aan het werk

 6. [email protected] 🤔

  Ach je kan ook niks doen natuurlijk, inderdaad waar komt dit geld vandaan, crowdfunding of zo🤔🤔🤔🤔

 7. BdV

  Volgens mij heeft dit niks met de A27 te maken? Een beetje onzinnig om iets positiefs meteen weer op te heffen door ergens anders de bomen dan maar te gaan kappen. Het was dacht ik niet zo dat de bewoners van Utrecht tegenwoordig grote overlast ondervinden van een overdosis groen.

 8. Piet

  Aan de reacties kan je zien wie er geen fatsoenlijke opleiding heeft genoten.

 9. wollie

  bomen ❤️

 10. RABE

  Als er maar op tijd gesnoeid wordt, zodat het uitzicht voor het verkeer veilig is. En ook voor wandelaars de veiligheid bewaren. Geen enge donkere stukken waar enge mannetjes zich kunnen verstoppen.

 11. Koel Hoofd

  UU heeft grasboter op het hoofd en speelt handig in op de komende lokale verkiezingen. (75% populatie Uithof stemt GL, D66, Volt)
  Een groenstrookje maken vanwege het linkspopulisme terwijl ze studentenwoningen moeten bouwen voor die buitenlandse studenten die ze zo graag willen hebben omdat die het instellingstarief betalen en dit shituniversiteitje internationale allure geven.
  De studentenwoning nood neemt krankzinnige vormen aan, en ons stadsbestuur maakt dat nog eens een graadje erger met haar communistisch wanbeleid.

 12. Adriaan

  Bomen? Laat u niks wijs maken. Wat een onzin, ik zie bosplantsoen. Dat is een net gestekt boompje van amper 2 jaar. Heerlijk voedsel voor reen….

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).