Aanleg Uithoflijn mogelijk vertraagd | De Utrechtse Internet Courant Aanleg Uithoflijn mogelijk vertraagd | De Utrechtse Internet Courant

Aanleg Uithoflijn mogelijk vertraagd

Aanleg Uithoflijn mogelijk vertraagd
Archief: aanleg van de Uithoflijn
Nu de plannen voor het Noord- en Zuidgebouw van de gemeente in het stationsgebied zijn afgekeurd door de Raad van State, vreest de VVD ook voor een vertraging van de Uithoflijn. 

Nu de plannen voor het Noord- en Zuidgebouw van de gemeente in het stationsgebied zijn afgekeurd door de Raad van State, vreest de VVD ook voor een vertraging van de Uithoflijn. 

De plannen voor de twee beeldbepalende gebouwen in het stationsgebied hebben deze week minstens een half jaar vertraging opgelopen door de uitspraak van de Raad van State. Het Zuidgebouw moet boven op het nieuwe bus- en tramstation (het oude busstation Centrumzijde) komen te staan. De eindhalte van de Uithoflijn komt in dit nieuwe station, en moet dus onder het Zuidgebouw komen te liggen.

Wat de precieze gevolgen van de uitspraak van de Raad van State voor de Uithoflijn zullen zijn, is nog niet duidelijk. André van Schie van de VVD vreest voor eenzelfde vertraging van de Uithoflijn als voor het Noord- en Zuidgebouw. “Ze gaan niet eerst de lijn aanleggen en dan het gebouw erboven bouwen. Dan zouden ze zowel de bussen als de trams moeten stilleggen”, zei hij tegen het AD. Op de planning staat dat de Uithoflijn in 2018 af moet zijn.

Gekoppelde berichten

3 Reacties

Reageren
 1. Willem

  Er is bij de voorbereiding van de aanleg van de bovenbouw van de Uithoflijn altijd rekening gehouden met een latere bouw van het Zuidgebouw. Wel moeten alvast voorzieningen voor fundering en kabels en leidingen worden getroffen. Maar zelfs dat zou eventueel later nog kunnen. Het zal natuurlijk wel duurder worden ivm de voorzieningen de je moet treffen om de tram te beschermen.

 2. Pieter

  Nou, hand in eigen boezem dan maar? Ik heb gisteren de beide verslagen van de zaak van de bewoners van de Gildeveste en Hoog Catharijne B.V. tegen de gemeente (‘de raad’) gelezen en daar komt toch vooral de gemeente er bekaaid af. De gemeente is op bijna alle punten in het ongelijk gesteld. Het is dus hun eigen koppigheid om in de zienswijze op de vergunningsaanvraag/bestemmingsplan allerlei argumenten te negeren/bagetaliseren om vervolgens door een hoger orgaan alsnog terug gefloten te worden.

  Het is tekenend voor de werkwijze van de gemeente. Telkens worden plannen doorgedrukt die niet ieders belang dienen, maar slechts van enkelen en bol staan van het wens-denken i.p.v. de eenvoudige realiteit. Dat backfire’d nu eens…

 3. BLM

  De lijn kan gewoon gaan rijden vanaf het Vaartse Rijn station naar de Uithof en terug. Daar zullen ook vast veel mensen willen opstappen/uitstappen en wellicht overstappen… laatste stuk naar CS alleen vertraagd aangelegd dan.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).