Aanleg Uithoflijn zorgt zeven maanden lang voor ernstige verkeershinder | De Utrechtse Internet Courant Aanleg Uithoflijn zorgt zeven maanden lang voor ernstige verkeershinder | De Utrechtse Internet Courant

Aanleg Uithoflijn zorgt zeven maanden lang voor ernstige verkeershinder

Aanleg Uithoflijn zorgt zeven maanden lang voor ernstige verkeershinder
Het Utrechtse Science Park
De aanleg van De Uithoflijn gaat vanaf maart voor zeven maanden ernstige verkeershinder zorgen. Dat heeft de organisatie achter De Uithoflijn laten weten.

De aanleg van De Uithoflijn gaat vanaf maart voor zeven maanden ernstige verkeershinder zorgen. Dat heeft de organisatie achter De Uithoflijn laten weten.

Er wordt geadviseerd om in ieder geval tijdens de spitsuren De Uithof te mijden en het OV of de fiets te nemen. Van maart tot september 2017 wordt de Universiteitsweg ter hoogte van de Heidelberglaan in beide rijrichtingen voor auto’s versmald van drie naar twee rijstroken.

De rijstroken worden in een bocht langs het midden van de kruising gelegd (zie blauwe lijn op onderstaand kaartje). De versmalling en omleidingen zijn nodig voor het aanleggen van een trambaan op de kruising en voor het vervangen van een riool zes meter diep onder de kruising.

De versmalling en de omleiding zijn met de Universiteit Utrecht, UMC Utrecht, Hogeschool Utrecht en U-OV afgestemd.

kaartje-uithof

18 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Past ook weer prima in het grote plan om de auto volledig te verbannen. Niet alleen uit het centrum maar overal in utrecht. Met de auto op bezoek naar het ziekenhuis? Vergeet het maar. File of als alternatief een overvolle bus.

 2. Roy

  @JDV: Want stel je voor dat de uithof beter bereikbaar wordt met het OV. Dat zou echt zo vervelend zijn…

 3. Hannah

  @JdV: je vergeet de fiets. Nog goed voor je humeur ook.
  Dag boze witte man, fijne dag!

 4. JdV

  Hoi Hanah. Fijn fietsen in weer en wind, ook als je vanuit bijvoorbeeld Woerden op familiebezoek naar het UMC wilt. Dag vrouwelijk gutmensch, fijne dag.

 5. Piet

  @JdV wat klink jij als de boze witte man….maar volgens mij doet de gemeente dit om juist de bereikbaarheid van de Uithof in de toekomst te verbeteren voor zowel de automobilist, OV’er en de fietser. Mischien moet je ergens achterin Overijssel gaan wonen ver weg van de bewoonde wereld waar je met de tractor overal naar toe kan.

 6. jeroen kaakdorst

  Hannah, voordat je populistische taal uit gaat slaan, denk je ook even aan (oudere) mensen die door hun mantelzorgers met de auto naar het ziekenhuis worden gebracht?

 7. herman

  @JdV, valt nog niet mee om te begrijpen dat al die auto’s domweg niet meer passen en dan dat we bezig zijn met een leefbare stad waarin Fiets, OV en soms een auto de oplossing zijn.

 8. cynthia

  Alle toegangswegen Utrecht in zijn volgens mij nu niet meer echt bereikbaar. Aan de andere kant (Kanaleneiland) zijn ze sinds maandag ook bezig. Dit zal tot eind 2019 duren!
  Het standaard advies van de Gemeente: Vermijd de spits. Serieus!!!!!! Is dit gewoon het plan van Groen Links om op deze manier de auto te pesten of zo. Ze vergeten alleen dat er ook mensen in Utrecht wonen die afhankelijk zijn van een auto en op een normale tijd thuis willen zijn. Focus eerst op 1 project met extreme verkeersoverlast ipv 2 of 3 tegelijk! Het begint op deze manier wel steeds minder leuk om in deze prachtige stad te wonen.

 9. Wim

  Ik ben benieuwd wat die fiets vereerders gaan zeggen als ze met een gebroken been of hartklachten naar het ziekenhuis moeten, gaan ze dan ook op de fiets of de baboebak van lotte.

 10. Joëlle

  Hoeveel vertraging heeft de aanleg van de trambaan al? Ik meen mij te herinneren dat de aanleg van de trambaan over dat kruispunt afgelopen november had moeten gebeuren. Ach ja.

 11. Betweter

  @JdV Dan moet je je familie niet tijdens de spits bezoeken of de bus pakken. het is niet zo dat de Uithof onbereikbaar is tijdens deze werkzaamheden. Bovendien zijn de werkzaamheden tijdelijk. Ik ben in ieder geval erg blij met deze verbetering van de bereikbaarheid van de Uithof. Als het van mensen zoals jij had afgehangen reden we nu met paard en wagen 😉

 12. Tuutuuuutuuut

  @ JdV

  Dus als iemand een punt maakt gaan we weer schelden. Wat trouwens die rechtse fascinatie voor gutnenschengutmenschen, lees mensen die het goede willen doen, is mij een raadsel. Daar kan bijna alleen naar het slechte of het kwade tegenover staan. De Uithof is juist vanuit Woerden weer prima met het OV te bereizen. En straks dus nog veel en veel beter.

  @ Cynthia

  Laten we idd helemaal niks meer aan het broodnodige, achterstallige onderhoud gaan doen. Strak plan!

 13. Berend

  Dat treurige gejammer over het ‘verbannen van de auto’ altijd…

  Ga dan lekker op het platteland wonen. Overal doorblazen op ruim opgezette tweebaanswegen (veelal 100km/u tussen de dorpskernen!) en parkeerruimte in overvloed. De dichtstbijzijnde supermarkt is minstens 5km verderop, dus je hoeft je autogebruik nooit te verantwoorden. Altijd warm en droog van deur tot deur. Laat het gepeupel maar op de fiets of met het OV gaan. Heerlijk toch? Weg uit dat nare, autohatende Utrecht. Doen!

 14. Thomas

  Beste Piet,
  Het huidige gemeentebeleid van Groenlinks draait om het zoveel mogelijk saboteren van bereikbaarheid, behalve voor de fiets. De gemeente verzet zich tegen de verbreding van de A27 en A28 terwijl dat essentieel is voor de Uithof. Nu al staat er vanaf ongeveer 15.00 een gigantische file, en rond 16.00 staat alles muurvast tot ongeveer 18.00.

  Op slechte dagen staat er 4-6 kilometer file tot aan de oprit van de snelweg, zodat je na een half uur tot een uur vast staan, achteraan mag sluiten in de file op de A28, waar je nog een keer een half uur tot een uur extra kwijt bent. Vanaf op de Uithof naar Amersfoort kan in 20 minuten, maar duurt door de files meestal vijf kwartier tot anderhalf uur.
  Dus dat is heen-terug 2 uur verloren, oftewel, gemiddeld 520 uur verloren in een werkjaar, per persoon die die reis maakt.

  En dan komen er in de toekomst nog een paar honderd medewerkers van het RIVM bij die stuk voor stuk met de auto komen omdat ze gewend zijn naar hun huidige locatie in De Bilt te rijden, dat met de auto perfect bereikbaar is.

  Utrecht verliest dus letterlijk miljoenen uren in een jaar, die economisch gezien verspild worden. En dat alleen maar omdat ‘bereikbaarheid’ voor Groenlinks een vies woord is, en net als ‘visie’ de stad geen van beide heeft.

 15. Dirk

  jeroen kaakdorst 2/2/2017 – 11:23
  Is je punt daadwerkelijk dat mensen wat langer moeten wachten tijdens de werkzaamheden terwijl ze comfortabel in de auto wachten op weg naar de uithof? Er zijn mensen die niet de luxe hebben om de auto te kunnen nemen (mantelzorger of niet) en die moeten al jaren in een overvolle bus.

  De enige rechtvaardige, structurele oplossing voor iedereen is goed OV naar de uithof zodat mensen in zowel auto als tram comfortabel en snel in de uithof kunnen komen. En daar wordt aan gewerkt met tijdelijk wat overlast tot gevolg.

 16. Broodnodig

  Thomas,

  Die aanleg van de tram is geen plan uit de Groen Links koker hoor. Net zo min als het broodonige onderhoud aan wegen. Dat moet gewoon gedaan worden en dat is juist iets wat vorige colleges verzuimd hebben. Juist met het oog op de berikbaarheid voor de toekomst, moeten die werkzaamheden nu gedaan worden.

  Daar zit geen complot achter hoor. Gaat het nog wel goed in die bovenkamer van u?

  Misschien eens besluitem om met de fiets/ trein/ of bus richting Uithof te gaan. Overigens heb ik die fileproblematiek nog nooit zo ervaren, terwijl ik toch regelmatige op drukke tijdstippen in en om de UIthof te vinden ben.

 17. cynthia

  @Tuutuuuutuuut Eerst lezen en dan reageren. Ik zeg helemaal niet dat ze geen onderhoud moeten plegen. In tegendeel. Mijn opmerking was waarom alles grote projecten tegelijk. Alternatieve routes (meestal al best drukke) trajecten worden nog zwaarder belast. Niet iedereen heeft de luxe om lekker op het fietsje naar het werk te gaan of 3x langer onderweg zijn met het ov omdat dit lekker goed op elkaar afgestemd is. Ja het is dan kiezen voor de auto en de files. Maar alsnog ben ik dan sneller thuis dan het ov.
  Dat is mijn enige opmerking.

 18. Arie

  Morgen mag ik met mijn hond naar de faculteit Diergeneeskunde aan de Yalelaan en moet er om 9:00 zijn. Weet iemand met hoeveel vertraging ik ongeveer rekening moet houden?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).