Aanmeldingen stromen binnen voor honden-deel-service | De Utrechtse Internet Courant Aanmeldingen stromen binnen voor honden-deel-service | De Utrechtse Internet Courant

Aanmeldingen stromen binnen voor honden-deel-service

Aanmeldingen stromen binnen voor honden-deel-service
Lars Berends heeft de afgelopen nachten niet veel geslapen. Hij is druk bezig met het opstarten van zijn honden-deel-service. Vorige week berichtte DUIC over het nieuwe initiatief en daarna is hij nog bij vele andere media geweest. De aanmeldingen stromen ondertussen binnen.

Lars Berends heeft de afgelopen nachten niet veel geslapen. Hij is druk bezig met het opstarten van zijn honden-deel-service. Vorige week berichtte DUIC over het nieuwe initiatief en daarna is hij nog bij vele andere media geweest. De aanmeldingen stromen ondertussen binnen.

De Utrechtse student heeft nog tot vannacht 02.00 uur doorgewerkt aan het project. Dit moest hij namelijk vandaag voor 09.00 uur inleveren bij zijn docent in het kader van de minor Het Project van je Leven aan de Hogeschool Utrecht.

De 24-jarige Berends lanceerde vorige week hondjeuitlaten.nl. Hiermee kunnen hondenliefhebbers zonder hond en hondenbezitters met elkaar in contact komen zodat de hond uitgeleend kan worden voor een wandeling. Berends vertelde bij de lancering: “Er zijn veel hondenliefhebbers die vanwege hun woonsituatie geen hond kunnen houden. Ook zijn er veel baasjes die niet zo vaak de hond kunnen uitlaten als ze het liefst zouden doen. Hier komt het idee voor hondjeuitlaten.nl vandaan”

Enkele dagen na de lancering heeft hij nog maar weinig geslapen: “Ik had wel verwacht dat er aandacht zou komen voor het idee, maar niet dat de aandacht zo groot zou zijn. Het gaat heel erg hard, en allemaal erg positief.” 3FM, FunX, AD, NU.nl, Trajectum en anderen gaven aandacht aan het initiatief. Ondertussen zijn er al meer dan 160 aanmeldingen.

Rode draad

De door Berends bedachte honden-deel-service loopt als een rode draad door zijn studie Small business en retail management. Voor meerdere vakken gebruikte hij het plan, voor Idee naar Concept en het schrijven van het Ondernemingsplan kreeg hij studiepunten. Vannacht heeft hij dus de laatste hand gelegd aan het project in het kader van zijn minor. “De ervaringen van afgelopen dagen en de feedback heb ik er nog in verwerkt.”

Door de media-aandacht zijn er veel inschrijvingen, het grootste gedeelte zijn mensen die graag met honden willen lopen. Berends benadrukt dat het juist ook een uitkomst is voor hondenbezitters: “Er zijn de laatste tijd veel hondenuitlaat-services bijgekomen, maar daarbij ontbreekt het vaak toch aan persoonlijk contact. Bij de honden-deel-service komen buurtbewoners met elkaar in contact om elkaar te helpen. Mijn advies is ook altijd om eerst even samen te lopen met de hond, om zo te kijken of het klikt en daarna kan er een vervolgafspraak worden gemaakt.”

Hondjeuitlaten.nl dient nu als een mediator, Berends hoopt dat in de toekomst het platform ook grotendeels zelfstandig kan opereren. Dat mensen zelf met elkaar in contact kunnen treden. Nu verzorgt Berends zelf nog de matches en brengt hij de mensen met elkaar in contact. Hij hoop binnenkort de eerste succesvolle matches te kunnen melden.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).