Aartsbisschoppelijk Paleis aan Maliebaan beklad: “Mafia” | De Utrechtse Internet Courant Aartsbisschoppelijk Paleis aan Maliebaan beklad: “Mafia” | De Utrechtse Internet Courant

Aartsbisschoppelijk Paleis aan Maliebaan beklad: “Mafia”

Aartsbisschoppelijk Paleis aan Maliebaan beklad: “Mafia”
Opmerkelijk zelfkritisch was Paus Franciscus tijdens zijn kersttoespraak dit jaar. Roddelaars en intriganten, ijdeltuiten, materialisten, egoïsten, sombermansen, strebers: het Vaticaan zit er vol mee, zo zei hij in een toespraak tot de curie, de kerkbestuurders uit het Vaticaan.

Opmerkelijk zelfkritisch was Paus Franciscus tijdens zijn kersttoespraak dit jaar. Roddelaars en intriganten, ijdeltuiten, materialisten, egoïsten, sombermansen, strebers: het Vaticaan zit er vol mee, zo zei hij in een toespraak tot de curie, de kerkbestuurders uit het Vaticaan.

Kennelijk was niet iedereen onder de indruk van de zelfkritiek. Het Aartsbisschoppelijk Paleis aan de Maliebaan 40 werd vanavond ondergespoten met de tekst “Mafia.” Het pand waar Kardinaal Eijk zetelt was onlangs opnieuw geschilderd. Omdat de aangrenzende panden zijn gevrijwaard van de tekst, lijkt de actie specifiek gericht op het Aartsbisschoppelijk Paleis. Snel na de ontdekking van het nieuwe schilderwerk gingen medewerkers van het bisdom met spoed aan de slag om de zaak weer te reinigen. Tot nu toe heeft niemand de actie opgeëist.

maliebaan 1

4 Reacties

Reageren
 1. [email protected]

  Zijne Geilige Katholieke Hoogheid is de pedofielen vergeten te noemen, die ook tot zijn kerk/Pedofielennetwerk behoren.

  Vanaf de jaren 50 tot nu is er binnen instituten van de Katholieke Kerk van alles mis gegaan. Uitgebreid onderzoek heeft een heleboel feiten boven water gekregen. In ongeveer 60 jaar hebben ongeveer 800 daders 1000 zeer ernstige en vermoedelijk ongeveer 15.000 minder ernstige feiten gepleegd. Informatie waar je misselijk van wordt.

  Buiten de instituten van de Katholieke Kerk ging het er ongeveer hetzelfde aan toe. Dezelfde onderzoeken (ook al kregen die wat minder aandacht) hebben vast gesteld dat seksueel misbruik buiten de kerk, gemiddeld, iets vaker voorkwam. In de terechte verontwaardiging over het misbruik binnen de kerk zijn deze feiten meestal onderbelicht gebleven of gewoon express genegeerd.

  Wat mij opvalt en stoort is dat bij elke discussie over iets dat de kerk doet of laat, er binnen de kortst mogelijke tijd weer iemand begint over pedofilie. Katholiek zijn is in de ogen van de gemiddelde -zich zelf progressief inschattende- Nederlander verworden met pedofiel zijn. De gangbare gedacht is ongeveer zo: “De Kerk is een doofpot instituut dat bestaat bij de gratie dat seksueel gefrustreerde mannen kinderen kunnen verkrachten.” Dat er wetenschappelijk onderzoek is gedaan naar de relatie seksueel misbruik & celibaat en dat deze deze relatien nooit is aangetoond. Dat bijvoorbeeld de vooraanstaand Duitse criminoloog, anatoom patholoog (en ook nog atheist) Hans-Ludwig Kröber ontdekte dat misbruik bij celibataire mannen zelfs minder voorkwam, dat wordt voor het gemak allemaal vergeten.

  Helaas zien we we nu in de media een nieuw voorbeeld van een vreselijk misbruik schandaal. Dit maal niet bij een religieuze instelling. Een presentator van de BBC heeft in tientallen jaren 43 kinderen verkracht en er 450 aangerand. Zou er vanaf nu een hetze komen tegen mensen die bij de BBC werken, besmuikte grapjes gemaakt gaan worden over verslaggevers en bij elke discussie over de BBC iemand roepen, maar dat zijn allemaal pedofielen. Het kan. Maar ik verwacht het niet. Stiekem denk ik dat dit snel overwaait… en de Rooms Katholieke Kerk nog jaren lang aangekeken zal worden op het gedrag van een aantal (zieke) individuen uit hun midden. Niet omdat er verschil is, maar omdat de moderne mens zich prettig voelt bij het zich afzetten tegen de kerk. Waar dat uit voort komt ben ik erg nieuwsgierig naar. Afgunst? Haat? Twijfel? Jaloezie? Wie het weet mag het zeggen.

 2. Cees

  @geenstijl In je eerste alinea begin je direct over het vergeten te noemen van het kerk/pedofiel netwerk.
  Daarna zeg je ” Wat mij ergert en stoort is dat er telkens iemand bij iedere discussie dat de kerk iets doet of laat, er binnen de korts mogelijke weer tijd iemand begint over pedofelie ” .

  Wel erg als je je aan jezelf stoort lijkt me dus. 🙂 🙂

 3. Luuk Upuuk

  @geenstijl, seksueel misbruik van kinderen in de katholieke kerk beperkt zich helaas niet tot enkele incidenten in nederland:ook in de Verenigde Staten, Duitsland en Ierland is veelvuldig en grootschalig misbruik ondanks doofpotpogingen uiteindelijk decennia later aan de kaak gesteld. Miljoenen zijn als schadevergoeding uitgekeerd. Het gaat dus om duizenden gevallen van misbruik. Wellicht zou je zelf van georganiseerde misdaad kunnen spreken.

 4. Luuk Upuuk

  dat moet dus zijn: Wellicht zou je zelfs van georganiseerde misdaad kunnen spreken.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).