ABN Amro sluit de geldautomaten aan de Kanaalstraat in Utrecht | ABN Amro sluit de geldautomaten aan de Kanaalstraat in Utrecht – De Utrechtse Internet Courant

ABN Amro sluit de geldautomaten aan de Kanaalstraat in Utrecht

ABN Amro sluit de geldautomaten aan de Kanaalstraat in Utrecht
Deze pinautomaten op de Kanaalstraat gaan verdwijnen. Beeld: Google Streetview
De ABN Amro sluit op 25 februari de geldautomaten in Utrecht aan de Kanaalstraat 57. Geldopnamen bij ABN zijn in de buurt nu nog mogelijk bij de geldautomaat aan de Daalsesingel 71 in Utrecht. 

De ABN Amro sluit op 25 februari de geldautomaten in Utrecht aan de Kanaalstraat 57. Geldopnamen bij ABN zijn in de buurt nu nog mogelijk bij de geldautomaat aan de Daalsesingel 71 in Utrecht. 

De bank sluit de automaten door een toename van het aantal pinbetalingen, internet bankieren en mobiel bankieren.

De afgelopen maanden worden steeds meer pinautomaten verwijderd in Utrecht. De automaten worden minder gebruikt en zijn tevens onveilig. Dat bleek woensdagnacht ook wederom na een plofkraak op een ABN Amro-automaat in Oog in Al.

7 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Was die plofkraak wellicht gewoon een enthousiaste ABN Amro werknemer die vast wat kwam verwijderen maar het adres niet goed had gelezen en dacht dat ie op de Kanaalstraat stond?

 2. Theo

  De pin-automaten zijn onveilig?
  Niks mis met die automaten, Het zijn de plofkrakers die onveiligheid veroorzaken.

 3. Scherpschutter

  Alle pinautomaten zullen verdwijnen, net als cash geld. Daar sturen overheden en banken al jaren op aan. Het IMF blies dit onzalige plan vorige week nog wat extra wind in de zeilen:

  https://www.imf.org/en/Publications/WP/Issues/2018/08/27/Monetary-Policy-with-Negative-Interest-Rates-Decoupling-Cash-from-Electronic-Money-46076

  De reden is simpel: overheden (met monopoliepositie op de uitgifte en het beheer van geld) en hun criminele anti-kapitalistische co-instituties genaamd banken willen u verder kunnen beroven middels negatieve rentes. Dit is het enige waar het om gaat!

  Echter, zolang er cash bestaat gaat dit niet…. Als de bank namelijke negatieve rente rekent waar ook cash een optie is, dan kunt u tenslotte uw tegoeden weghalen bij de bank en contant in een kluis stoppen. Om u zo beschermen tegen deze schandalige vorm van beroving. Als er geen cash meer is, maar alleen giraal geld daarentegen….Precies.

  Dan mag u bukken! Dan pakken banken en overheden uw geldelijk bezit stukje voor stukje af, of u zult het moeten uitgeven. Daarnaast: het bezit dat u nu nog buiten zicht van de overheid kunt houden dankzij contanten, is straks niet langer onzichtbaar. Alles is zichtbaar voor de grijpgrage staat.

  Uw geld dat u nu nog vrijwillig beschikbaar stelt aan een bank (om mee te doen zo men goeddunkt, zo lenen banken uw geld uit bijvoorbeeld) in ruil voor rente, zal straks simpelweg gestolen worden via negatieve rentes. De bank gaat u geld rekenen, in ruil voor het stallen van uw geld, dat de bank wettelijk mag aanwenden om geld mee te verdienen, door het uit te lenen bijvoorbeeld. Imagine that…U betaalt uw durfspeculant om te gokken met uw geld.

  Dat pinautomaten verdwijnen omwille van de veiligheid is slechts een vals voorwendsel. Zowel banken als overheden willen simpelweg af van cash zodat ze u ongeremd kunnen beroven. Er is geen andere term mogelijk.

 4. bee

  Scherpschutter.

  helemaal mee eens.

 5. Johannes

  Wat overkomt me nu zeg. Daar ben ik het opeens volledig eens met onze Scherpschutter. Gekker kan het niet worden….

 6. G.H.

  @Scherpschutter: u heeft gelijk wat betreft de strategie van banken en overheden. Echter het is niet dat daar niets tegenover te stellen valt: stop uw geld in bv stenen, goud of grondstoffen.

 7. Gas

  Het staat er echt: ‘The existence of cash prevents central banks from cutting interest rates much below zero.’

  Die Sluipschutter heeft dus een punt. Jammer dat crypto helemaal gekaapt is door rare maffia en andere marktverstoorders. Toch maar goud inslaan?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).