Academische Jaarprijs 2013 van start | De Utrechtse Internet Courant Academische Jaarprijs 2013 van start | De Utrechtse Internet Courant

Academische Jaarprijs 2013 van start

Academische Jaarprijs 2013 van start

Sinds gisteren kunnen teams zich inschrijven voor de achtste editie van de Academische Jaarprijs. De hoofdprijs is een bedrag van 100.000 en de finale vindt plaats in Utrecht.

De Academische Jaarprijs wil wetenschappelijk onderzoekers, promovendi en studenten motiveren om de resultaten van hun onderzoek, op een vernieuwende manier, actief onder de aandacht te brengen van een breed publiek. Met de hoofdprijs wordt het winnende team in staat gesteld om hun ideeën ook daadwerkelijk in de praktijk vorm te geven.

Teams van de Nederlandse universiteiten, UMC’s, TNO, GTI’s en andere niet-commerciële onderzoeksinstituten kunnen tot en met 2 april hun plannen inleveren. Deze worden allereerst beoordeeld op wetenschappelijk kwaliteit, om vervolgens door de jury teruggebracht te worden tot een selectie van drie finalisten. De finale vindt plaats in oktober, de Gemeente Utrecht is momenteel op zoek naar een goede locatie.

Winnaar 2012

Afgelopen jaar ging de Academische Jaarprijs naar team Snik (Universiteit Leiden, zie foto). Het winnende bedrag is gebruikt om smartphones geschikt te maken voor het meten van fijnstof. Dit draagt bij aan het in kaart brengen van fijnstof in Nederland, maar dat is niet alles, vertelt teamcaptain Frans Snik: “Mensen komen zo zelf op een unieke en directe manier in aanraking met de wetenschap”.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).