Acht jongeren die zich ‘hinderlijk’ gedroegen bij Vleuterweide op de bon geslingerd | De Utrechtse Internet Courant Acht jongeren die zich ‘hinderlijk’ gedroegen bij Vleuterweide op de bon geslingerd | De Utrechtse Internet Courant

Acht jongeren die zich ‘hinderlijk’ gedroegen bij Vleuterweide op de bon geslingerd

Acht jongeren die zich ‘hinderlijk’ gedroegen bij Vleuterweide op de bon geslingerd
Acht jongeren zijn vrijdag bekeurd bij het winkelcentrum Vleuterweide in Utrecht. Zij gedroegen zich volgens de politie hinderlijk, gooiden afval op straat en gaven een grote mond toen zij aangesproken werden.

Acht jongeren zijn vrijdag bekeurd bij het winkelcentrum Vleuterweide in Utrecht. Zij gedroegen zich volgens de politie hinderlijk, gooiden afval op straat en gaven een grote mond toen zij aangesproken werden.

De politie laat via Twitter weten dat er afgelopen week meerdere meldingen zijn binnengekomen. Deze gingen over een groep van ‘vervelende’ jongeren bij het winkelcentrum Vleuterweide.

Toen agenten vrijdag poolshoogte gingen nemen zagen zij acht jongeren die zich hinderlijk gedroegen in verschillende trappenhuizen, afval op straat gooiden en toen zij aangesproken werden een grote mond gaven.

De jongeren zijn allemaal bekeurd. Ook zijn hun ouders ingelicht.

9 Reacties

Reageren
 1. Esrin W.

  Kijk, zó gaat het erop lijken.
  Opvoeden?
  Niet de taak van ouders maar van handhaving en politie.
  Mooie tijden dit.

 2. Lombokker

  @Esrin W.
  Opvoeden is allereerst een taak van de ouders en familie. Daarnaast speelt ook de school een belangrijke rol. Ook (sport)verenigingen kunnen er aan bijdragen.
  Opvoeden is daarentegen geen taak voor de politie; het is niet voor niets dat zij de ouders hebben ingelicht.

  Ik ben er overigens wel blij mee dat de politie optreed tegen dit soort hinderlijk gedrag. Maar dat heeft verder niets te maken met opvoeden.

 3. Jacobson

  Ja hoor Esrin, vroeger toen we jong waren (bijvoorbeeld in de jaren 60), toen hadden we geen last van lastige jongeren. Ga toch weg!
  Of de jaren 80. Krakersrellen? Keurig opgevoede jochies. Toen hadden de ouders de wind er nog lekker onder.
  Gabberhouse? De ouders hakten lekker mee! Kom daar tegenwoordig nog maar eens om!

 4. Teun

  Deze kinderen worden slechts gevoed en niet opgevoed.

 5. RABE

  Goed gedaan. Ik hoop dat de ouders nu ook wakker zijn geworden en gaan heropvoeden.

 6. Esrin W.

  Gewoon verder “struisvogelen” Lombokker en Jacobson. Time will tell.

 7. Kadoendra

  @Jacobson

  Ik kan uw verhaal wel volgen alleen niet het Gabberhouse gedeelte.

  Muziek is een goede manier om emoties eruit te gooien en zolang deze emoties geen andere mensen benadeelt vind ik het allemaal leuk en aardig.

  Wat betreft hakkende ouders en jongeren, muziek kan verbindingen maken met verschillende generaties en dat kan weer bijdrage aan een aangenamere samenleving.

  Tegenwoordig is er b.v de “Dans opa”, een bejaarde man die house festivals bezoekt om er op de house muziek te gaan dansen.

  Een oude man die jong is van geest en hierdoor is hij bij heel veel jongeren een cult held.

 8. Bernhard

  @Jacobson: De gabber-subcultuur was juist niet gewelddadig en had niets met overlast of rellen van doen. Rare vergelijking.

 9. G.H.

  @Kadoendra: sterker nog: de aanwezigheid van een of meerdere house-opa’s en/of -oma’s is nowadays een sterke indicator voor een goeie vibe op een house- of technofeest.
  Allemaal begonnen met Johan op house classics festival Wooferland. Mooi toch 😊

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).