Achttien personen aangehouden tijdens onrustige avond in Utrechtse wijk Kanaleneiland Achttien personen aangehouden tijdens onrustige avond in Utrechtse wijk Kanaleneiland

Achttien personen aangehouden tijdens onrustige avond in Utrechtse wijk Kanaleneiland

Achttien personen aangehouden tijdens onrustige avond in Utrechtse wijk Kanaleneiland
De politie heeft vrijdagavond in de Utrechtse wijk Kanaleneiland 18 mensen opgepakt. Het was enige tijd onrustig in de wijk nadat via sociale media verschillende oproepen werden gedaan om te gaan rellen in Utrecht.

De politie heeft vrijdagavond in de Utrechtse wijk Kanaleneiland 18 mensen opgepakt. Het was enige tijd onrustig in de wijk nadat via sociale media verschillende oproepen werden gedaan om te gaan rellen in Utrecht.

Volgens de gemeente beschikte de politie over informatie dat de groep specifiek de confrontatie met agenten wilde opzoeken. In de berichten werden de wijken Kanaleneiland, Hoograven en Overvecht genoemd. De informatie was volgens de gemeente zo concreet dat er versterking werd opgeroepen.

In de middag zijn onder andere jongerenwerkers, wijkagenten, handhavers en buurtvaders de wijken ingegaan om te horen wat er speelde, maar ook om mensen ervan te weerhouden te gaan rellen. Uiteindelijk is het in Kanaleneiland toch onrustig geworden.

De-escalerend

De politie ging volgens de gemeente de-escalerend te werk in de hoop dat een confrontatie tussen relschoppers en agenten achterwege zou blijven. “Dit betekent dat de politie in eerste instantie terughoudend optreedt tegen enkele vernielingen, omdat deze gedragingen waarschijnlijk het doel hebben de politie uit de tent te lokken”, aldus de gemeente.

Dit betekent overigens niet dat die personen vrijuit gaan. Via camerabeelden en andere informatie probeert de politie ze alsnog te identificeren. Tegen excessen is volgens de gemeente wel direct opgetreden.

Rijnbaan

De onrust in Kanaleneiland ontstond bij winkelcentrum Rijnbaan. Zo’n 250 tot 300 jongeren verzamelden zich, staken vuurwerk af en richtten vernielingen aan. Zo werd onder andere een bushokje en een camera van de gemeente vernield. Ook werd een auto in brand gestoken.

De gemeente schrijft dat de driehoek (gemeente, openbaar ministerie en politie) gedurende de avond bezig is geweest om de situatie niet te laten escaleren. Toen de overlast aanhield is besloten om op te treden tegen de resterende relschoppers. De gemeente zegt dat er geen grootschalige confrontatie tussen relschoppers en politie heeft plaatsgevonden.

Uiteindelijk zijn dus 18 personen aangehouden. Er wordt niet uitgesloten dat er nog meer arrestaties volgen.

Gekoppelde berichten

16 Reacties

Reageren
 1. MJPD

  “Kanaleneiland, Hoograven en Overvecht”, dan hoef je niet verder te speculeren. Volgende keer gewoon de wijk afgrendelen en laat het maar volledig escaleren dat dit tuig de eigen wijk en eigen bevolking te gronde richt en te schande maakt. Het is toch al een soort van parallele samenleving geworden, dus laten we dit maar doorvoeren.

 2. buurtbewoner

  hopelijk krijgen ze tijdens opsluiting de witrussische aanpak

 3. Bakfiets

  Onze loco burgermoeder Lot wist donderdag al dat dit zou gebeuren, alles was erop gericht de-escalerend op te treden.

  Ik vermoed dat ze vindt dat dit is geslaagd. Met alle gevolgen voor de welwillende inwoner van kanaleneiland. Opsluiten dit tuig of een pak rammel van de ME svp

 4. MJPD

  @buurtbewoner
  U denkt serieus dat deze lieden worden opgesloten? Day wordt hoogstens een foeigesprek en een taakstrafje. Die “witrussische aanpak” zult u als buurtbewoner toch zelf moeten gaan uitvoeren, van de instanties hoeft u niets te verwachten.

  De komende dagen maar niet “terughoudend optreden”, vol de beuk erin.

 5. Esrin W.

  Al die “hopelijk….” reacties zijn echt triest en treurig. Wishful thinking tegen beter weten in. Met deze gasten gaat echt helemaal niks gebeuren. Nederland wordt steeds slimmer.

 6. Don

  Soso van de 250 tot 300 jongeren die vuurwerk afstaken vernielingen aanrichten een bushokje en een camera van de gemeente vernielden en een auto in brand steken zijn er 18 aangehouden. Waarom geen 300 ? en dat terwijl donderdag al duidelijk was dat dit zou gaan gebeuren. Tijd voor verkiezingen zodat dit half zachte groen links D66 college elders thee kan gaan drinken.

 7. Lombokker

  ” Er wordt niet uitgesloten dat er nog meer arrestaties volgen.”

  Ja, en dan? Anderhalf jaar geleden hadden we hier in de wijk ook rellen. Twee personen opgepakt, daarna NOOIT meer wat van gehoord. Dan is het niet zo verwonderlijk dat relschoppers keer op keer hun gang gaan.
  https://www.duic.nl/criminaliteit/tweede-aanhouding-voor-ongeregeldheden-tijdens-pegida-demonstratie/

 8. Bernhard

  De-escalarend optreden… Die gastjes lachen zich kapot. De lange lat in de nek, een Duitse herder aan hun arm en een heropvoedingstraject van twee jaar, dat verdienen ze.

 9. Vak K

  Heel erg benieuwd wat onze loco Lotte samen met Justitie gaat besluiten. Hmm…denk thee drinken met de oudere machteloze oudere Marrokanen , subsidies geven…etc.etc.

  Een Marrokaanse vriend van mij zegt…enige wat helpt is keihard aanpakken net als in Marokko zelf.,daar durven ze het niet.

  Erg benieuwd wie er in de linkse praatprogrammas het allemaal weer mogen goed praten….Dries Boussatta, Azarkan van Denk? Ja mensen het ligt alllemaa aan ons autochtone Neferlanders….Let maar op…en bedankt Lotte met je zoveelste fout…Loco burgemeester ook nog, waar gaan we heen met dit land!

 10. Gerard

  K heeft wel een reputatie hoog te houden

 11. Peet

  Toeval??? Kanaleneiland

 12. Koel Hoofd

  Lombok is kennelijk deze keer de dans ontsprongen.

 13. kees

  laten we Geert Wilders gewoon de kans geven om zijn belofte waar te maken in 2021 in Utrecht.

 14. JdV

  Zegt u het maar. Wilt u meer of minder van dit soort rellen in Utrecht?

 15. Utrechter

  De-escalerend is wat anders dan ze er gewoon mee weg laten komen, mevrouw van Hooidonk. Treurig om te zien hoe de linkse media zoals de NOS zich in allerlei bochten wringt om vooral niet verslag te leggen van wat er nou écht gaande is in de maatschappij.

 16. Scherpschutter

  @Vak K 17:19

  Waar we naartoe gaan met dit land hangt af van de tijdsschaal waarop je kijkt. De komende decennia ellende en wellicht over 50 jaar een soort balans tussen de volkomen gesegregeerde communities. Zie de V.S. Zoiets zal het worden, met zeer turbulente periodes tussendoor, aangejaagd door identity politics bedrijvende linkse nihilisten….

  We moeten realistisch zijn. Je importeert volkeren die nog niet zoals in het Westen een verlichting hebben doorgemaakt. Je importeert spreekwoordelijke sinaasappelverbouwers op ezels uit de bergen….in een hoogtechnologische samenleving vol apps, techniek en 200 jaar culturele ontwikkelingsvoorsprong. Het is totaal niet fair om te verwachten dat deze mensen hier kunnen aarden….

  Dit heeft heel veel tijd nodig. Je overbrugt zulke verschillen niet in een mensenleven. En al helemaal niet met de softe linkse kop in het zand tactiek van de afgelopen 50 jaar…Alleen een spijkerharde aanpak kan het proces versnellen, maar daar heb je werkelijke mannen en vrouwen voor nodig en niet het feminiene zooitje half-mannen- en totaal verwarde zooitje yoga-tuttebelletjes dat zich nu deug-bestuurder van het laatste restje van het ooit zo machtige Koninkrijk der Nederlanden mag noemen…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).