Actie dag tegen homofobie bij studentenvoetbalvereniging | Actie dag tegen homofobie bij studentenvoetbalvereniging – De Utrechtse Internet Courant

Actie dag tegen homofobie bij studentenvoetbalvereniging

Actie dag tegen homofobie bij studentenvoetbalvereniging

Studenten voetbalvereniging Odysseus ’91 organiseert zaterdag een actiedag tegen homofobie binnen het voetbal. De voetbalvereniging zal roze kleuren: van roze cakes tot een heuse roze loper. ”Wij zijn als studenten vrijdenkend, dus dachten: ‘Wellicht kunnen we wat bijdragen’.”

Roze cakes, roze lopers, de spelers spelen met roze zweetbandjes om hun pols en de teams gaan met een grote regenboogvlag op de foto. Morgen voert Odysseus ’91 actie om homofobie in het voetbal aan te pakken en homofilie bespreekbaar te maken.

Thijs Wagenaar is voorzitter van het bestuur van de studenten voetbalverenigingen. ”We zijn een aantal jaar geleden begonnen met deze actie. Het is duidelijk dat er nog grote stappen moeten worden gemaakt richting homo-acceptatie binnen het voetbal. Wij zijn als studenten vrijdenkend, dus dachten: ‘Wellicht kunnen we wat bijdragen’.”

Op het terrein van de vereniging zullen standjes van verschillende homo-verenigingen staan. Zo zijn ondermeer het COC maar ook Café Kalff en Bodytalk aanwezig. Odysseus staat morgen open voor zo veel mogelijk publiek: ”Hoe meer aandacht, hoe beter!” aldus de voorzitter.

3 Reacties

Reageren
  1. Geenstijl

    Ik hoop dat wij als samenleving ooit eens van dit gedonder af zijn en dat homo’s en lesbo’s gewoon geaccepteerd zijn en worden.

  2. Bram

    Door de kop dacht ik eigenlijk dat er sprake zou zijn van homofobie bij een studentenvoetbalvereniging. Valt gelukkig mee dus.

  3. Alan

    Heel goed dat hier iets mee gedaan word, want voetbal is sport voor iedereen, en iedereen die homofoob gedrag vertoont is diep van binnen zelf ook stiekem homo, anders doe je niet zo angstig alsof je besmet kan raken..of zo

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).