Actie voor een rooftopbar op de Neudeflat: “Utrecht kan wel wat grootstedelijke allure gebruiken” | De Utrechtse Internet Courant Actie voor een rooftopbar op de Neudeflat: “Utrecht kan wel wat grootstedelijke allure gebruiken” | De Utrechtse Internet Courant

Actie voor een rooftopbar op de Neudeflat: “Utrecht kan wel wat grootstedelijke allure gebruiken”

Actie voor een rooftopbar op de Neudeflat: “Utrecht kan wel wat grootstedelijke allure gebruiken”
De Neudeflat gaat verbouwd worden. Het markante gebouw in de binnenstad dat jarenlang werd gebruikt door de gemeente, gaat binnenkort ruimte bieden aan horeca en appartementen. Bovenop is er ruimte voor een rooftopbar, maar of die er komt is nog allerminst zeker. “We vrezen dat er nu een penthouse komt en daarmee gaat het adembenemende uitzicht vanaf de Neudeflat voor alle Utrechters verloren.”

De Neudeflat gaat verbouwd worden. Het markante gebouw in de binnenstad dat jarenlang werd gebruikt door de gemeente, gaat binnenkort ruimte bieden aan horeca en appartementen. Bovenop is er ruimte voor een rooftopbar, maar of die er komt is nog allerminst zeker. “We vrezen dat er nu een penthouse komt en daarmee gaat het adembenemende uitzicht vanaf de Neudeflat voor alle Utrechters verloren.”

De initiatiefnemers, ‘Team Neudeflat‘, spreken nog niet van een petitie maar van een manier om mensen warm te maken voor het idee en om te peilen of het idee leeft in de stad. Het team wil een preventief geluid laten horen, zoals de petitie ‘Behoud de City-bioscoop‘ ook doet.

“De ontwikkelaar van de Neudeflat vindt een rooftopbar op de 16e verdieping te duur of te ingewikkeld. We vrezen dat er nu een penthouse komt op de plek waar een prachtige rooftopbar had kunnen zitten. Daarmee gaat het adembenemende uitzicht vanaf de Neudeflat voor alle Utrechters verloren.”

Overigens heeft de ontwikkelaar van de Neudeflat vandaag in het Algemeen Dagblad laten weten dat de keuze voor een commerciële invulling op de onderste verdieping waarschijnlijk gaat tussen een vestiging van horecaketen Vapiano of een nieuw filiaal van de Action.

Grootstedelijke allure

Team Neudeflat heeft vijf redenen gegeven voor een rooftopbar op de Neudeflat:

 • Het uitzicht is geweldig, zelfs voor Neudeflathaters
 • De Neudeflat is niet bij elke Utrechter even geliefd (eufemisme); door er een attractie van te maken zal de liefde groeien!
 • Het toerisme in Utrecht wordt er door gestimuleerd; elke zichzelf respecterende hippe stad heeft een rooftopbar
 • Jarenlang was de flat een gesloten bolwerk, wat het imago niet ten goede kwam. Horeca in en op de flat maakt weer verbinding met de stad
 • Utrecht kan wel wat grootstedelijke allure gebruiken.

Gekoppelde berichten

26 Reacties

Reageren
 1. Ties

  Het uitzicht is wel genoeg hoor, al die gebakken lucht argumenten zijn niet nodig…
  De rooftopbar geeft duizenden mensen uitzicht, het penthouse waarschijnlijk slechts enkele personen. Deze cijfers winnen nu, maar uiteindelijk zal t vast weer over euro’s gaan.

 2. Bewoner

  De flat stamt uit 1961, waarbij de lifttechniek niet optimaal was . Bij gebruik van een toeristische attractie zoals rooftopbar of iets dergelijks zullen de liften vele malen meer gebruikt gaan worden dan nu. Hier is de routing van dit gebouw niet op gemaakt .

 3. Ronald

  Dat klinkt oplosbaar.

 4. Paul

  Zeker zo’n bar op die hoogte. Zeker nu we de bar op die hoogte in het Holiday Inn hotel al jaren missen.
  Hoor trouwens ook niks meer over het reuzerad.

 5. Mona

  Mijn zegen hebben ze, maar aangezien de verbouw in november begint lijkt het me sterk dat daar een wijziging in (op) gaat komen.

 6. Mike

  Dan valt er nog iets van te maken…

  Action???? Waarom op deze locatie… Kan hier ook een petitie tegen komen.

  En geen rooftop bar?????

 7. Jeroen

  Ik wil een rooftopbar! Nu al mn favo plekje in de stad 🙂

 8. Frank van der Pol

  Persoonlijk zou ik het toejuichen maar ik heb er een hard hoofd in.
  Volgens mij vraagt dat een aparte fluisterstille lift voor die bar. En daar is denk ik geen ruimte voor en ongetwijfeld ook geen geld.

  Als de bezoekers van die bar en toeristen (beiden in voorkomende gevallen dronken) van dezelfde vrij oude liften gebruik moeten maken, dan wil niemand daar nog wonen.

 9. willem

  Onderste verdieping “Action'” .
  Ik koop er natuurlijk ook, maar is er niets beters te bedenken.
  Over allure gesproken.

 10. Coen. Tollenaar

  Rooftop bar? Super! Ik heb inderdaad nooit wat gehad met dat gebouw maar dat zou hierdoor inderdaad kunnen veranderen. Doen! Wellicht dat de neude flat na al die jaren dan eindelijk een positief imago krijgt. Action in de plint… Niet zo’n goed idee…

 11. Andreasvdwal

  Kom maar op met die rooftop bar want Als je boven staat heb je een fantastisch uitzichten kijk je niet tegen de lelijke flat aan ;-). Een action op de begane grond is natuurlijk niks.

 12. harde waarheid

  Eerst wordt Vapiano geweigerd, en dan wordt ons nu ook nog is die rooftop bar door de neus geboord. Oftewel, we hebben het maar te slikken dat dit afzichtelijke gebouw het hart van onze stad blijft vervuilen zonder dat we er maar iets voor terugkrijgen. Het grote geld regeert weer in Utrecht, maar met een gemeente die danst naar de pijpen van projectontwikkelaars is dat niets nieuws.

 13. herman

  Goed idee, wel eerst de bovenste 15 etages slopen en dan een mooi dakterras.

 14. Fab

  Geen gek idee. Een rooftopbar op het Noorderlicht had ook gemogen gekomen en deze plek is ook een geweldige locatie. Niet voor een paar mensen, maar juist voor iedereen! @harde waarheid: wat de een spuug vindt is voor de ander prachtig. Dat zal altijd zo blijven. Los van mode of trend. Smaken verschillen en dit is m.i. geen compro-misser. Wen er aan of ga op de hei wonen zou ik zeggen. Met de nieuwe bieb en nog zo wat wordt dat een verduiveld leuke plek.

 15. Wim Vreeswijk

  ‘Rooftopbar’: een merkwaardige titel………Als het maar geen Roof’flop’bar wordt.

 16. Peter Thonen

  Ik zou zeggen: doen!

 17. Gerry Jöris

  Al draagt een aap een gouden ring, het is en blijft een lelijk ding. Dat is een spreekwoord dat wij vroeger op school leerden. En dat blijft van toepassing op de Neudeflat.

 18. Jiri

  Ik roep dit al jaren op DUIC! Maar dan wel een stijlvolle rooftopbar. Geen tokkies, maar young urbans! Bangkok-style.

 19. Wubbe

  Maak er een glamour tower van met 20 extra etages erbij bouwen opleuken met gouden reflecterende spiegelruiten, een design zwembad.Geen horeca het stikt ervan in de binnenstad.
  Maar ben bang dat het weer niks gaat worden, dat hoort bij Utrecht. Amsterdam heeft ‘t, niks boven Groningen en Utrecht..?
  Zal ‘t nooit krijgen ben ik bang.

 20. Dirk

  Een Action op die locatie doet volgens mij ontelbaar meer schade aan de uitstraling van Utrecht dan zo’n rooftopbar ooit kan toevoegen qua grootstedelijke allure.

  Leuk idee dus, maar als die Action echt geen grap is dan liggen wat mij betreft de prioriteiten anders.

  Ik hoop dat de gemeente de horeca-ondernemers die begin dit jaar liepen te protesteren de middelvinger geeft en Vapiano ondersteunt met bestemmingsplanwijzigingen. Je wilt er toch niet aan denken dat het op die plek een af- en aanlopen wordt van trainingsbroeken.

 21. SK

  Wow, een Action op zo’n locatie. Ik moet er niet aan denken.

 22. Fab

  Dramatisch als de gemeente een vergunning af zou geven voor een Action winkel op die plek. Dan is dit ook geen ontwikkelaar maar eerdere een smakeloze sloper.

 23. Frank van der Pol

  Om daar een Action te vestigen moet er een detailhandelsbestemming zijn. En ik ben niet zo heel erg ingevoerd, maar Ik geloof niet dat als er eenmaal een detailhandelsbestemming is, de gemeente nog erg veel invloed kan uitoefenen op de soort winkel. Mij lijkt het een beetje een klein oppervlak voor een Action. En zeker niet passend.

  Ik zou gezien het karakter van de Vinkenburgstraat een speciaalzaak, een kwalitatief goede souvenirwinkel of een VVV voordehandliggender vinden, maar die laatste groeit het geld niet echt op de rug.

 24. utrechtse vogel

  Ik dacht dat de roof-top tegenwoordig in het stadskantoor zetelde?

 25. Utrecht Internationaal

  Rooftop bar would be a perfect starting point for our guest !

 26. laila

  Ik ga voor Vapiano!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).