Actiegroep ‘Utrecht voor Iedereen’ tegen komst Thierry Baudet | De Utrechtse Internet Courant Actiegroep ‘Utrecht voor Iedereen’ tegen komst Thierry Baudet | De Utrechtse Internet Courant

Actiegroep ‘Utrecht voor Iedereen’ tegen komst Thierry Baudet

Actiegroep ‘Utrecht voor Iedereen’ tegen komst Thierry Baudet
Thierry Baudet. Foto: Elekes Andor - Eigen werk, CC BY-SA 4.0.
De actiegroep ‘Utrecht voor Iedereen’ roept op om op 19 juni te demonstreren tegen kamerlid Thierry Baudet. De fractievoorzitter van Forum voor Democratie is dan van plan om naar Utrecht komen om zijn kiezers te bedanken voor hun stem.

De actiegroep ‘Utrecht voor Iedereen’ roept op om op 19 juni te demonstreren tegen kamerlid Thierry Baudet. De fractievoorzitter van Forum voor Democratie is dan van plan om naar Utrecht komen om zijn kiezers te bedanken voor hun stem.

“Wij zijn tegen Forum voor Democratie en willen daarom een manifestatie organiseren”, schrijft de actiegroep op hun Facebookpagina. Het Utrechtse collectief legt niet precies uit waarom het zich verzet tegen het bezoek van Baudet.

Utrecht voor Iedereen zegt te staan ‘voor een stad waar mensen welkom zijn ongeacht afkomst, huidskleur of religie’ en strijdt tegen racistische ‘reactionaire bewegingen’. Zowel in de politiek als op straat. De groepering is opgericht na de opkomst van het extreem-rechtse Pegida in Utrecht.

Protest op de Neude

De actiegroep heeft volgens de Facebookpagina het voornemen om op 19 juni op De Neude samen te komen. Het is echter nog niet duidelijk waar Baudet en zijn kiezers zullen verzamelen. De fractievoorzitter liet via Twitter weten niet onder de indruk te zijn van de aankondiging van de protestactie. Forum voor Democratie haalde bij de afgelopen verkiezingen 2430 stemmen in Utrecht.

Eerder werd in april een bezoek van de politieke partij aan de stad Dordrecht verplaatst wegens veiligheidsrisico’s. De anonieme groep ‘Dordt Discriminatie Vrij’ had destijds ook aangezet tot demonstraties. Ze noemden Baudet vrouwonvriendelijk en racistisch.

16 Reacties

Reageren
 1. [email protected]

  Tja links fascisme, net zo erg als rechts fascisme, blijkbaar maakt een klein groepje uit wie er welkom is in Utrecht.
  Ik hoop niet dat de Utrechters accepteren dat een linkse rel club hier de dienst gaat uitmaken inzake het wel of niet welkom zijn in Utrecht, ongeacht wie dan ook, en dan spreek ik ook de Burgemeester aan.
  Ook Thierry Baudet heeft recht van spreken, dat is nu eenmaal Democratie en vrijheid.

 2. Aniwe

  Utrecht voor iedereen? Behalve voor Baudet dan begrijp ik…..

 3. Jasper

  Utrecht voor iedereen, behalve voor afwijkende meningen.

 4. Bert

  Ik ben totaal geen fan van Baudet, maar deze actie om iemand de mond te snoeren is ondemocratisch en zou ik eerder fascistisch noemen.

 5. wUm

  Dan kunnen ze zich toch beter ‘Utrecht voor bijna iedereen’ noemen.

 6. TS2

  Waarom besteedt DUIC aandacht aan dit soort marginale groepjes? Dat geldt voor zowel ‘Utrecht voor Iedereen’ als voor FvD wat mij betreft…

 7. Reguurder

  Blijkbaar is dit een clubje díe niét begrijpt hóe een Democratie wérkt.

 8. Toine Goossens

  De meningen van Baudet kunnen niet diepgaand genoeg bestreden worden. Dan is het nodig om in gesprek met hem te gaan.
  Wie wat meer wil weten moet echt de debatten in de 2e kamer met Baudet bekijken. Zijn van een zeer hoogstaand niveau, zowel van de zijde van opponenten als van hem. Zelfs de voorzitter was blij dat er eens echt inhoudelijk met elkaar gesproken werd.

  Achter die FB groep zullen wel de Internationale Socialisten schuil gaan. Die wilden er ook al op inhakken bij Pegida.
  Ik heb verschillende keren met Pegida aanhangers gesproken. Ik luister en neem hen serieus, zoals zij ook naar mijn fundamentele kritiek luisteren en die serieus nemen. Zo´n gesprek is ook een goede gelegenheid om de kracht van de Nederlandse democratie uit te leggen en de waarborgen die ons stelsel biedt tegen onwenselijke veranderingen.

 9. Joris

  Demonstreren mag nog, gelukkig.

 10. Rob van der Hilst

  Aan het promotieteam van Forum voor Democratie (gaat als ‘actiegroep Utrecht voor Iedereen’ door het leven): fijn dat u zo actief bent voor FvD en zijn numero uno T. Baudet. Een beter promotievehikel kan een politiek partij zich niet wensen.
  Dus wat goehoehoehoehoed! Ga vooral zo door.
  🙂

 11. Wim Vreeswijk

  Thierry heeft helemaal geen afwijkende mening, maar een zeer relevante, zo is immers gebleken de afgelopen 35 jaar bij hem en zijn ideologische voorgangers. Dat de (MSM) mainstream media dit al 35 jaar vaak belachelijk proberen te maken is voor hun verantwoordelijkheid. Overigens niet verstandig van diezelfde media, want hun oplages lopen al jaren gestaag terug want steeds meer lezers keren zich van hen af en gaan digitaal lezen. Bovendien kun je natuurlijk niet 1,5 miljoen kiezers politiek buiten spel zetten.

 12. Wim Vreeswijk

  Kan iemand mij vertellen hoeveel subsidie deze, tot voor kort, zeer onbekende aktiegroep krijgt van ons, belastingbetalers? Want je maakt mij niet wijs dat ze dit allemaal uit eigen zak betalen…..

 13. Rob

  Zeer ondemocratisch om partijen uit te sluiten van een deelname aan een vrije democratie en vrije denkwijze .accepteer dat deze party gekozen is in een vrije democratie.er zijn partijen die op termijn een groter probleem kunnen worden voor onze democratie. Denk daar maar is over na voor je gaat demonstreren.

 14. [email protected]

  @Toine Goossens 26/5/2017 – 12:44,

  Waarom zou je FvD moeten bestrijden, hebben deze mensen geen recht op een eigen mening beste Toine,is de kracht van deze Democratie dan om te buigen voor een nog kleine minderheid die ons vrije mensen hun geloofsovertuiging wil opleggen.
  En beste Toine ik geloof best in jou goede intenties,maar wees niet te optimistisch en kijk naar het midden oosten en de religie van de vrede.
  Toch heb ik respect voor je dat je met de mensen in gesprek blijft, ondanks je het niet eens bent met ze.

 15. Berend

  Laat een democratisch gekozen volksvertegenwoordiger lekker gaan en staan waar hij wil. Ik ben geen FvD-aanhanger, maar binnen een democratie is vrijheid van meningsuiting van het grootste belang. Waar deze in het geding komt, moeten we waakzaam zijn. Als je iedereen waarmee je het oneens bent het zwijgen probeert op te leggen, de toegang tot de stad probeert te ontzeggen, dan krijg je totalitaire toestanden. Deze lui (die zich moreel heel ver verheven voelen boven alles wat zij als ‘rechts’ bestempelen) hebben niet door dat ze minstens zo radicaal en eng zijn als Pegida – waar zij tegen menen te strijden.

 16. Harry

  Man man man, Wat zijn de extreem linkse firguren toch tiest. (net zo triest als extreem rechts.) Ze zien blijkbaar niet dat iedereen hum zegje mag doen. Als Jesse dat mag , mag thierry dat ook.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).