‘Actiegroep voor Zwarte Piet krijgt geen straf voor binnenvallen school’ | De Utrechtse Internet Courant ‘Actiegroep voor Zwarte Piet krijgt geen straf voor binnenvallen school’ | De Utrechtse Internet Courant

‘Actiegroep voor Zwarte Piet krijgt geen straf voor binnenvallen school’

‘Actiegroep voor Zwarte Piet krijgt geen straf voor binnenvallen school’
Archieffoto DUIC
De actiegroep die vorige week de Utrechtse basisschool De Cirkel binnenviel krijgt geen straf. Dat zegt een woordvoerder tegen het AD.

De actiegroep die vorige week de Utrechtse basisschool De Cirkel binnenviel krijgt geen straf. Dat zegt een woordvoerder tegen het AD.

De politie zegt dat de actiegroep op heterdaad betrapt had moeten worden voor een bekeuring. Bij de school staat wel een bordje met ‘verboden toegang voor onbevoegden’.

De schoolleiding deed aangifte tegen een groep mannen die afgelopen donderdag de school binnen is gegaan verkleed als Zwarte Piet. De groep wilde daarmee aandacht vragen voor de manier waarop de school het Sinterklaasfeest viert – namelijk met roetveeg Pieten.

De mannen vertrokken op verzoek van de schoolleiding, maar er werd toch nog bekeken of er strafbare feiten waren gepleegd. Een lid van de actiegroep zei tegen het AD gewoon door te gaan met demonstreren.

Gekoppelde berichten

4 Reacties

Reageren
 1. Jansz

  Wat een onzin

  dus tegenwoordig moeten inbrekers op heterdaad betrapt worden?

  Wordt een zooitje in dit land als wetshandhavers zelf er op los gaan fantaseren hoe de wet geïnterpreteerd moet worden.

  Dit is gewoon inbraak en huisvredebreuk.

  Als school zijnde een aanklacht indienen en het tot een rechtszaak laten komen en hopelijk grijpt het OM In of wil een advocaat op eigen initiatief hier een zaak van maken. In ieder geval MOET de school en de scholenkoepel hier een keiharde zaak van maken, anders is het einde zoek. Je kan en mag niet zomaar een school binnenvallen en al helemaal niet als je daar racistische uitspraken, een strafbaar feit, gaat bezigen. Eigen rechter spelen is ook niet toegestaan en ook strafbaar.

  Echt een aanfluiting, van de inmiddels, zeer partijdig gebleken politiemacht. Zelden zo’n slechte motivatie gelezen die juridisch gezien ook geen hout snijdt.

 2. Yoshua

  Dat was te verwachten dat dit de uitkomst zou gaan worden en deze zwarte Pieten ongestraft verder zwarte Piet kunnen gaan slopen
  Wanneer je op Google zoekt naar de woordvoerder van de zwarte Pieten actiegroep Hugo Kuijper, kom je uit bij Pegida.
  Dit is voor de bevolking die pro zwarte Piet is, een ernstig gevaar.
  Extreem rechts valt scholen binnen en misbruiken kinderen en onze discussie voor het rechts extreem gedachtegoed.
  Juist dit soort groepen zorgen ervoor dat ze anti zwarte Pieten gelijk gaan krijgen dat zwarte Piet racistisch is.
  Hoe kun dit nog gaan ontkennen wanneer rechts extreme leeghoofden met onze zwarte Piet er van door gaan.
  Op deze manier wordt er een traditioneel kinderfeest vakkundig gesloopt door twee extreem denkende groepen.

 3. BdV

  Fijn volk. Maar inderdaad, op deze manier leveren ze toch nog een positieve bijdrage aan de discussie voor een wat minder aanstootgevende Pietvariant.

 4. Katja

  Sinterklaas en Zwarte Piet komen altijd onverwachts.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).