Actieplan Jeugdwerkloosheid: ‘Iedere jongere verdient het om talenten optimaal te benutten’ | De Utrechtse Internet Courant Actieplan Jeugdwerkloosheid: ‘Iedere jongere verdient het om talenten optimaal te benutten’ | De Utrechtse Internet Courant

Actieplan Jeugdwerkloosheid: ‘Iedere jongere verdient het om talenten optimaal te benutten’

Actieplan Jeugdwerkloosheid: ‘Iedere jongere verdient het om talenten optimaal te benutten’

De jeugdwerkloosheid is de afgelopen jaren toegenomen. Daarom heeft een aantal gemeenten in de regio, waaronder de gemeente Utrecht, een actieplan opgesteld tegen jeugdwerkloosheid. Voor de uitvoering van het plan in de regio komt uit het Europees Sociaal Fonds (ESF) €1,7 miljoen extra beschikbaar. Daarmee kunnen 11 projecten extra worden uitgevoerd.

Het doel van het actieplan is de groei van de jeugdwerkloosheid in onze regio tot stilstand te brengen en waar mogelijk de jeugdwerkloosheid terug te dringen. Een voorbeeld van het tegengaan van de jeugdwerkloosheid is het uitgeven van subsidies. Werkgevers kunnen vanaf 1 juli subsidie aanvragen in de vorm van een startersbonus (bij een contract van minimaal 6 maanden, minimaal 24 werkuren per week) of een leermeestervoucher (bij een BBL-contract (leerwerkplek) van minimaal 12 maanden).

Iedere jongere verdient het volgens het initiatief om zijn talenten optimaal te benutten en zijn dromen te verwezenlijken. “Zij leveren ook een belangrijke bijdrage in de ontwikkeling van onze kenniseconomie, die nodig is om te kunnen blijven innoveren”, staat in het plan geschreven.

Het Actieplan Jeugdwerkloosheid Utrecht-Midden is een samenwerking van Bunnik, De Bilt, Houten, IJsselstein, Lopik, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Stichtse Vecht, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Vianen, Wijk bij Duurstede, Woerden en Zeist.

Ook buiten het actieplan lopen projecten die zich richten op het helpen van jongeren aan een baan. Bij het project ‘Leven als een jonge prof’ zouden sporten en oefenen met solliciteren jongeren met een Wajong-uitkering sneller aan een baan moeten kunnen komen.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).