Actievoerders vanuit Utrecht vertrokken om vluchtelingen op te halen | De Utrechtse Internet Courant Actievoerders vanuit Utrecht vertrokken om vluchtelingen op te halen | De Utrechtse Internet Courant

Actievoerders vanuit Utrecht vertrokken om vluchtelingen op te halen

Actievoerders vanuit Utrecht vertrokken om vluchtelingen op te halen
Foto: Twitterpagina 'We gaan ze halen'
Actievoerders van de groep ‘We gaan ze halen’ zijn in de ochtend van 21 december vanuit Utrecht vertrokken naar de Griekse eilanden om vluchtelingen op te halen. De organisatie doet dat omdat de situatie in vluchtelingenkampen te lang zou duren en uitzichtloos zou zijn.

Actievoerders van de groep ‘We gaan ze halen’ zijn in de ochtend van 21 december vanuit Utrecht vertrokken naar de Griekse eilanden om vluchtelingen op te halen. De organisatie doet dat omdat de situatie in vluchtelingenkampen te lang zou duren en uitzichtloos zou zijn.

De groep is vanmorgen met zo’n 50 auto’s vertrokken richting Griekenland. Met kerstavond hopen ze in Athene aan te komen.

Staatssecretaris Harbers (justitie) liet eerder al aan de Telegraaf weten dat de actiegroep zich schuldig maakt aan mensensmokkel als er vluchtelingen worden opgehaald. Hij zegt onder andere dat de asielzoekers zullen worden teruggestuurd zodra ze in Nederland aankomen.

De organisatie laat via Facebook weten dat zij de Griekse regering hebben verzocht om 150 mensen te selecteren die voorzien zijn van de juiste papieren. Daarmee zouden zij zich dus niet schuldig maken aan mensensmokkel.

9 Reacties

Reageren
 1. cas

  Oppakken voor mensensmokkel, kenteken scannen en bij terugkomt gelijk de cel in!!

 2. JdV

  Het zou vrij eenvoudig moeten zijn om van de vertrekkende actievoerders het paspoort ongeldig te verklaren. De griekse politie kan ze dan vastzetten op de locatie waar ze naar toe afreizen. De actievoerders kunnen dan mooi hun solidariteit zelf in de praktijk brengen en samen met de illegalen wachten op toelating of terugzending. Een win-win situatie !

 3. Bernhard

  Deze mensen staan totaal los van de realiteit. Wie gaat voor die vluchtelingen betalen? Oh ja, die verschrikkelijke boze witte man, die nog altijd veruit de meeste belasting afdraagt.

 4. Bert

  Kan me herinneren dat het Zandpad en de Hardebollenstraat met veel bombarie en nog meer belastinggeld werden opgedoekt vanwege verdenking van mensenhandel.

  Dus ik ga er vanuit dat onze rode college met alle mogelijke middelen deze mensen smokkelaars hebben opgepakt?

 5. Janneman

  De bus staat bij Eindhoven met pech, misschien een paar Brabo`s meenemen.

 6. joep

  Ach gut, rechts reagurend is er weer eens als de kippen bij om zonder enige kennis van zaken (zoals altijd) te roeptoeteren.

  Dit zijn dus door de EU geaccepteerde vluchtelingen, die dus al door de toetsing zijn gekomen en die Nederland volgens haar eigen afspraken had MOETEN opnemen, maar dat niet doet; zogenaamde echte vluchtelingen dus. Vluchtelingen> mensen en kinderen dus, die onder rechtse druk in Griekenland letterlijk als stront, of misschien zelfs wel erger, behandeld worden.

  Hartverwarmend dus, namelijk iets voor een ander doen.

 7. Willem

  @JdV: paspoort ongeldig verklaren op basis van wat? Omdat de actie jou tegenstaat? Roeptoeter je maar wat, gewoon omdat het kan?

 8. bee

  dat die bus het begeven heeft moeten ze als een teken zien dat ze fout bezig zijn.

 9. MJPD

  @JdV
  In een totalitaire staat zou dat inderdaad vrij eenvoudig moeten zijn…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).