Actrice Imanuelle Grives leeft drie weken dakloos in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Actrice Imanuelle Grives leeft drie weken dakloos in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Actrice Imanuelle Grives leeft drie weken dakloos in Utrecht

Actrice Imanuelle Grives leeft drie weken dakloos in Utrecht
Actrice Imanuelle Grives, bekend van o.a. ‘Vechtershart’ en ‘Wie is de Mol?’, verruilt voor drie weken huis en haard voor een leven op straat in Utrecht. Dat betekent: dag en nacht blootgesteld worden aan kou en ontberingen. In een nieuw seizoen van The Homeless Experience is Imanuelle drie weken dakloos in Utrecht.

Actrice Imanuelle Grives, bekend van o.a. ‘Vechtershart’ en ‘Wie is de Mol?’, verruilt voor drie weken huis en haard voor een leven op straat in Utrecht. Dat betekent: dag en nacht blootgesteld worden aan kou en ontberingen. In een nieuw seizoen van The Homeless Experience is Imanuelle drie weken dakloos in Utrecht.

In The Homeless Experience wordt Imanuelle uitgedaagd om zonder hulp te overleven op straat. Zonder geld en zonder telefoon gaat de Rotterdamse de straat op in een voor haar onbekende stad. Elke dag moet zij op zoek naar eten, drinken en een veilige slaapplek. Met een kleine camera registreert ze haar zwerftocht door Utrecht.

Veilige slaapplaats

De eerste dagen van haar zwerversbestaan verlopen relatief soepel voor Imanuelle. Ze maakt kennis met een aantal zwervers die haar wegwijs maken en sluit enkele vriendschappen. Maar dan raakt haar beginnersgeluk een beetje op. Daar waar ze haar vrouwelijke charmes goed kon gebruiken merkt ze dat deze ook tegen haar kunnen werken. Angst en vermoeidheid slaan toe en ze gaat naarstig op zoek naar een veilige en rustige slaapplaats.

Gedurende haar experiment ondervindt ze aan den lijve hoe het is om te bedelen voor geld, als vrouw alleen op straat te slapen en geen contact te hebben met haar thuisfront.

Imanuelle: “The Homeless Experience was een intense ervaring. Ik denk wel één van de meest intense van mijn leven. Het constant op je hoede moeten zijn breekt je. Zowel mentaal als fysiek. Hoe sterk je ook bent, de straat verandert je en zal je, als je er te lang verblijft, pakken en nooit meer loslaten.”

The Homeless Experience, woensdag 6, 13 en 20 december om 22.10 uur, NPO 3

6 Reacties

Reageren
 1. cas

  zwerver zijn is geen leuk iets dat je even 3 weken nadoet….

 2. Yoshua

  Een vrolijke zwerver is dit die weet dat het slechts drie weken gaat duren.
  Vrolijk opgewekt contacten leggen bij de doelgroep.
  Van het stadhuis een brief meekrijgen voor drie weken overnachten bij het snurkhuis en een maaltijd plus ontbijt. En dan tussen de middag naar de nonnetjes voor een stapel belegde boterhammen en gratis koffie van de plus of AH.
  En dan na drie weken kunnen zeggen het was best wel zwaar maar heb de missie toch volbracht.

 3. Danny woertman

  Ben zelf noodgedwongen 3 maanden dakloos geweest in Utrecht met m’n vriendin.maar dat doe je niet zomaar het is echt afzien .en deze vrouw word in de gaten gehouden door beveiliging op afstand,het echte dakloze leven zal ze nooit zien.

 4. Marko

  Zo zeg, dat is ontzettend afzien, met je thermo-ondergoed en buitensportoutfit van vele honderden euro’s aan.

 5. isabelle

  In de eerste aflevering “zwierf” Imanuelle door onze stad. De ronddraaiende vaselinebeelden waren zo’n beetje allemaal van de Lange Viestraat en de Voorstraat. Te belopen in 6 minuten. Dat viel dus reuze mee. En dankzij haar kordate bedelpartijen kon ze zelfs van een uitgebreide maaltijd bij de McDonalds genieten.

  Rondlopen in onze stad waar het nog maar 5 C was en niet te verdragen zo koud in nieuwe dikke dure thermokleding (dank je Yoshua) was keivet afzien man! En het 2 uur slapen per nacht was na twee nachten echt TE zwaar om nog eens door te maken.

  Helemaal stuk!

  #HomelessPorn

 6. isabelle

  @Marko. Excuus!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).