AD Haringtest: zeer goede en zeer slechte zaken in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant AD Haringtest: zeer goede en zeer slechte zaken in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

AD Haringtest: zeer goede en zeer slechte zaken in Utrecht

AD Haringtest: zeer goede en zeer slechte zaken in Utrecht
Bron: Wikipedia CC BY-SA 3.0
In Utrecht is zeer goede haring te krijgen, maar er gaat ook haring over de toonbank die eigenlijk onverkoopbaar is. Gisteren schreven wij al dat Visspecialist Tom Tuijp de beste haring in de stad verkoopt en vandaag is de volledige ranglijst gepubliceerd.

In Utrecht is zeer goede haring te krijgen, maar er gaat ook haring over de toonbank die eigenlijk onverkoopbaar is. Gisteren schreven wij al dat Visspecialist Tom Tuijp de beste haring in de stad verkoopt en vandaag is de volledige ranglijst gepubliceerd.

Van 15 tot en met 30 juni kocht het AD op  144 adressen verspreid over heel Nederland vier Hollandse nieuwe per viswinkel. In Utrecht zijn ze bij vijf adressen langs geweest. Visspecialist Tom Tuijp in Vleuten is met een score van een 9,5 landelijk op de vierde plek beland. “We waren heel erg blij”, vertelt de 35-jarige Tom. Hij heeft sinds zes jaar zijn eigen viswinkel in Vleuten. “Maar ik zit al wel twintig jaar in het vak.”

Bij Vishandel Volendam in Hoog Catharijne is volgens de test ook goede haring te halen. Met het cijfer 8,5 staat Vishandel Volendam op de 32e plek. Ook een ruime voldoende krijgt Visgilde Lijffijt & De Jong in de Biltstraat. Maar de jury zegt wel over de haring die ze onder ogen kreeg: “De test blijft een momentopname en Lijffijt & De Jong kunnen beter.” De winkel staat op plek 55.

Vishandel Ben van Doesburg aan de Franciscusdreef komt er minder genadig vanaf. “Zaak van het betere gooi- en smijtwerk. Vieze kleding, handen vol ringen, smoezelige doekjes. Verkooppunt dat je het liefst vergeet. Geen winkel om naar terug te keren”, schrijft de jury. Het eindcijfer is een 5 en dat is goed voor plek 95.

De slechtst geteste haring in Utrecht kreeg de jury bij Vishandel gebroeders Van Zuilen & Zn aan de Winthontlaan: “onverkoopbaar.” De beoordeling luidt: “Mogen we overslaan? De haring ligt te glimmen in de vitrine en wordt met de handen beetgepakt. Geel en cyclaam verkleurd. Rans. Vet. Wee. Muf.” Deze vishandel staat op plek nummer 114.

Gekoppelde berichten

16 Reacties

Reageren
 1. Jan Lisman

  Bij Van Doesburg aan de Franciscusdreef is de kwaliteit kennelijk al jaren constant, want de huidige beoordeling door het AD komt nog steeds precies overeen met mijn ervaringen, waarvan de laatste toch zo’n zes jaar geleden.

  Bij Van Zuilen moet men op een ongelukkig moment binnengelopen zijn, want daar ken ik het toch echt heel anders…

 2. Jesse

  Van Zuilen is echt top idd. Lekkerste kibbeling die ik ken. Ik werk om de hoek dus kom er regelmatig.

 3. Fritz

  He @jesse, lees het artikel anders nog ff: het was geen kibbeling-test, maar het ging om de haring… 😉

 4. Geenstijl@Utrecht

  Op winkelcentrum Terwijde staat anders ook een hele goede visboer met topkwaliteit haring, vers op een heerlijk broodje met uitjes en zuur.
  Ook is het een nette visboer die werkt met latexhandschoentjes, en niets met zijn handen aanraakt, ik zou zeggen, ga daar eens een harinkje happen.

 5. Dick Eimers

  Onbegrijpelijk dat vishandel van zuijlen negatief wordt beoordeeld kom hier al jaren prima haring ze komen vanuit overal om hier een haring te eten zegt wel wat heh

 6. Ouwe haring

  tip…mensen,,kijk hoe men de haring in de vitrine heeft liggen
  kijk naar de schort van de uitbater
  Kijk naar de handen
  De geur
  Met beetje gezond verstand , kunt u veel narigheid voorkomen
  Wist u dat nieuwe haring helemaal niet bestaat
  Het is een marketingtruuk waar we allemaal intrappen
  Eet smakelijk!!
  Enne,,,vis moet zwemmen he!!
  Sante!!

 7. Serko

  Die hele haringtest is nep maar ja je moet die AD knuppels ook aan het werk houden.

 8. Ralf

  Van Doesbrug houdt inderdaad zijn kwaliteit constant. Vorig jaar eindigde de andere viswagen van Van Doesburg op plaats 123 en een aantal jaren geleden scoorde hij op de Fransiscusdreef ook niet best als ik het mij goed herinner. Bij Van Zuilen moet ik net als andere kopers uit Utrecht zeggen dat het mij verrast. Het is al even terug dat ik bij hun wat kocht maar het was er altijd goed en de zaak heeft een uitstekende reputatie.
  En ten aanzien van Hollandse Nieuwe: Niets “marketing truc”. De regels uit de warenwet (visserijproducten) zijn vrij duidelijk.
  ” Artikel 8
  2 Uitsluitend in de maanden mei tot en met september mag de aanduiding “nieuwe haring”, “Hollandse nieuwe” of “nieuwe maatjes” worden gebezigd voor haring welke is gevangen in de genoemde maanden van het jaar waarin zij wordt verhandeld.

 9. Alexander

  Ik heb dezelfde ervaring met de haring op de Winthontlaan. Vond hem tegenvallen in vergelijk met andere haringen die ik heb gegeten. Dus de beoordeling komt mij niet als een verrassing.

 10. Mike

  van Doesburg ruik je al vanaf 50 meter qua oud-vet, dus denk dat de haringtest dan ook wel accuraat zal zijn.
  Ik hoef al niet meer bij alleen dat geurtje al.

 11. Karin

  Ik kom al jaren bij van Doesburg franciscusdreef nog nooit slechte ervaring gehad heb wel eens bij andere vis boeren wat gehaald alleen vond ik het toch niet zo lekker als bij van Doesburg. Gelukkig heeft iedereen z’n eigen smaak. En als ze echt zo slecht waren geweest hadden ze nu niet meer bestaan want ze staan er al 30 jaar.

 12. Greet

  Kom al meer dan 25 jaar bij Mevr van Doesburg en haar man ik heb bij haar nog nooit slechte haring of andere vis gegeten. ..
  Dus snap niks van deze uitslag!!!

 13. Kim

  Ik kom al jaren bij vishandel van Doesburg die mensen werken zo hard en ben nig nooit ziek geweest van de haring die test moeten ze eens stoppen heb ad probeert mensen kapot te maken ik vind laat de mensen zelf oordelen ik zeg top vis en zeker de haring gaan jullie iets anders doen dan kleine ondernemers kapot te proberen te maken pak de grotere winkels maar eens aan daar bereik je wat

 14. Diny huiding

  Ik kom al 10 jaar haring eten bij Doesburg en de haring is. Heerlijk
  Ook dit jaar weer dus kom volgend jaar ook weer

 15. Corina

  Bij vishandel van Doesburg eet ik al ruim 25jaar toch echt een heel goede haring en ze bestaan indedaad niet voor niks al meer als 30 jaar?

 16. Een goede haring-eter

  Goede viskraam hoor, van Doesburg op de franciscusdreef. Lieve leuke meiden, en zien er altijd netjes en verzorgt uit. Zeker de eigenaresse, leuke en verzorgde vrouw. Een echt heerlijk viswijffie. En over de haring en de rest, niks op aan te merken. Ik zal zeggen, trek je niks van deze onzin aan en ga zo door. Nepperij die haringtest. Hoe wil je een hard werkende ondernemer nog harder onderuit halen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).