Advocaat Nabil B. doodgeschoten in Amsterdam | De Utrechtse Internet Courant Advocaat Nabil B. doodgeschoten in Amsterdam | De Utrechtse Internet Courant

Advocaat Nabil B. doodgeschoten in Amsterdam

Advocaat Nabil B. doodgeschoten in Amsterdam
Recherche doet onderzoek naar kogelhulzen. Archieffoto: Robert Oosterbroek
De advocaat van Nabil B. is doodgeschoten in Amsterdam. Het gaat om de Amsterdammer Derk Wiersum. Dat melden verschillende media. Hij staat de Utrechtse kroongetuige Nabil B. bij in de rechtszaak tegen Ridouan Taghi.

De advocaat van Nabil B. is doodgeschoten in Amsterdam. Het gaat om de Amsterdammer Derk Wiersum. Dat melden verschillende media. Hij staat de Utrechtse kroongetuige Nabil B. bij in de rechtszaak tegen Ridouan Taghi.

Het dodelijke schietincident vond plaats aan de Imstenrade in Buitenveldert. De politie is op zoek naar de verdachte.

“Iets na half acht vanochtend wordt het slachtoffer neergeschoten op straat. De dader vlucht te voet in de richting van de Van Boshuizenstraat. Het slachtoffer wordt ter plaatse door hulpdiensten gereanimeerd maar overlijdt aan zijn verwondingen. De politie start een onderzoek en is op zoek naar de verdachte”, meldt de politie.

Advocaat

Wiersum is de advocaat van Nabil B. Hij heeft meerdere moorden en moordpogingen toegeschreven aan Ridouan Taghi. De Utrechter heeft veel belastende verklaringen afgelegd.

In maart 2018 werd Reduan B., de broer van de kroongetuige, in Amsterdam geliquideerd. Dit gebeurde een week nadat bekend werd dat Nabil B. ging getuigen tegen de nog steeds voortvluchtige criminelen Taghi en Razzouki. Het Openbaar Ministerie zei dat er toentertijd rekening werd gehouden met ‘meer dan alleen een steen door de ruit’, maar een liquidatie zag men niet aankomen.

Het Openbaar Ministerie heeft een beloning, voor de gouden tip die leidt tot de opsporing van een van de twee gezochte mannen, uitgeloofd van 100.000 euro. Taghi en Razzouki worden verdacht van betrokkenheid – als opdrachtgever – bij verschillende liquidaties. De twee mannen zijn eerder op de Nationale Opsporingslijst geplaatst. Zij staan bovendien op de Most Wanted lijst van Europol.

13 Reacties

Reageren
 1. Lombokker

  Er is weer een nieuwe grens overschreden.

  En wat doen onze politici: wegkijken, pappen en nathouden.

 2. Zuilen 030

  Triest, echtgenoot en vader van jonge kinderen, geeft aan dat de arm van de criminaliteit langer is dan de arm van justitie. Gevolg van jarenlang bezuinigen en wegkijken.
  In de algemene beschouwingen van deze week moet de minister maar eens uitleggen wat eraan gedaan gaat worden, er zijn steeds meer signalen dat NL afstevent op een land als Mexico waar geen onderscheid meer is te maken van wie waar bij hoort.

  https://www.volkskrant.nl/mensen/de-bovenwereld-als-onderwereld~b642dee3/

 3. trol

  @Lombokker: je vergeet theedrinken in buurthuizen en om ontopic (Amsterdam) te blijven: Dagelijks brommercontroles laten uitvoeren of men op het fietspad rijdt of niet.

  Verder natuurlijk vreselijk en een heel nieuwe situatie die is ontstaan. Dat criminelen elkaar aanpakken, is nog een risico van het vak, maar mensen die hun werk doen is een heel andere situatie. Bovendien een enorme faal van justitie om de bedreigingen niet serieus te nemen.

 4. Hadjememaar

  Beangstigend.

  Volgens mij het het geen zin om iets of iemand, anders dan de criminelen hier de schuld van te geven. Hoe het zover heeft kunnen komen? Interesseert me ook nauwelijks. Wat gaan we er aan doen? Dat interesseert me! Hoe slachten we de octopus (zeg maar “kraken”) met zijn lange tentakels in de onder- en bovenwereld?

  Dat vergt heel veel goede en dappere mensen met brede steun van politiek en maatschappij. Iedereen kan een crime fighter zijn of crime fighters steunen. Criminelen danken hun positie in de maatschappij dankzij de burgers die hun steunen. Er zijn genoeg burgers die zaken willen doen met criminelen, een oogje toeknijpen als er iets laakbaars gebeurt of stiekem fan zijn van de flamboyante praatjesmakers. En er zijn burgers die gewoon bang zijn en of gechanteerd worden. Criminelen zijn niet onze vrienden. Ze vernietigen onze samenleving en zijn onze grootste vijand.

  Als PVV en FvD nou eens al hun vreemdelingenhaat omzetten in criminelen haat, dan komen we nog eens ergens.

 5. Robertjc

  ‘Het duurt te lang’, gezongen door Davina Michelle, is wat mij betreft met 10 vette stippen genomineerd als het nieuwe Nederlandse Volkslied. In een verrotte wereld als de onze, is gedogen allang geen optie meer. De angst voor de gewetenlozen die in dit zeldzaam gecultiveerde, milde land hun gang kunnen gaan, zou groter moeten zijn dan de angst voor nationalisme. Wie had ooit gedacht dat ik nog eens zo zou gaan denken…?

 6. Scherpschutter

  @Hadjememaar 18/9/2019 – 11:33

  “Volgens mij het het geen zin om iets of iemand, anders dan de criminelen hier de schuld van te geven.”

  Nonsens! Het is in de eerste plaats volkomen de schuld van de overheid. Die houdt er al decennia een onthutsend slap strafbeleid op na, faalt volkomen in alle aspecten van ordehandhaving en heeft bovendien alle volkomen eerlijke burgers ontwapend, waardoor alleen de overheid en andere gangsters gewapend zijn. De ‘good guys’ (99% bevolking) zijn vogelvrij….En dan is er inderdaad ook nog die kwestie van het op massale schaal importeren van culturen die moreel en ethisch een paar eeuwen achterlopen op het Westen….

  De Staat faalt hopeloos in het bieden van deugdelijke ordehandhaving en fatsoenlijke rechtspraak. Ze heeft er een compleet zooitje van gemaakt. Weg met deze belastinggeld slurpende tandeloze weekdieren zonder moreel kompas!

  Het is de hoogste tijd om deze diensten 100% te gaan privatiseren, zodat eindelijk eens effectief voorkomen kan worden dat misdaad in de eerste plaats loont, door daders daadwerkelijk op te pakken en genadeloos te straffen…. Hiernaast is het ook hoog tijd om het onverdedigbare verbod op privaat wapenbezit subiet op te heffen. Zelfverdediging is een onvervreemdbaar grondrecht.

 7. Geenstijl@Utrecht

  Als eerste natuurlijk mijn medeleven met de familie van het slachtoffer, gewoon verschrikkelijk dat zoiets gebeurt in dit land.
  We kunnen natuurlijk weer de PPV en het FvD erbij halen om te scoren, maar het blijft een feit dat dit criminelen zijn van niet Nederlandse origine en dat bij opsporingverzocht het merendeel van de dader allochtoon is, en dat zijn echt feiten, niet discriminerend bedoelt.
  Het ergste is natuurlijk dat de beroepsgroep van advocaten zich nu achter de oren gaat krabben en selectief wordt wie men als cliënt gaat aannemen, te begrijpen maar ook een kwalijke zaak, immers iedereen heeft recht op bijstand, daar is onze rechtstaat op gebouwd.
  Ik probeer vaak zaken te begrijpen, maar dit is voor mij niet te begrijpen, een onschuldige man vermoord omdat hij zijn werk deed, de opdrachtgever moet zich diep schamen en je bent zeker geen crimineel met principes want die zou begrijpen dat deze man gewoon zijn werk deed en niets anders dan dat.

 8. Berk

  @Hadjememaar Ik had het niet beter kunnen verwoorden

 9. Massegast

  Mocht de Nederlandse staat van deze moord niet terug hebben, dan was het volgende doelwit zojuist op tv te zien met een commentaar op de gebeurtenis van vandaag: de Minister van Justitie zelf. Mocht dat gebeuren dan blijft er slechts een NL-staat voor boeren en buitenlui (koopkrachtplaatjes) over. Ik vrees dat de politiek ook deze moord niet goed analyseert (‘onacceptabel’) en niet op ‘waarde’ weet te schatten; losgezongen als de NL-staat van de NL-werkelijkheid is.

 10. Reguurder

  Zeer triest en schaamteloze daad ….

 11. Rob H.

  Zolang er mensen verboden middelen blijven gebruiken zal er drugscriminaliteit er. Waarbij de criminelen altijd een stapje voorlopen. Het is dweilen met de kraan open.

  @GeenStijl@Utrecht:
  “We kunnen natuurlijk weer de PPV en het FvD erbij halen om te scoren, maar het blijft een feit dat dit criminelen zijn van niet Nederlandse origine en dat bij opsporingverzocht het merendeel van de dader allochtoon is, en dat zijn echt feiten, niet discriminerend bedoelt.”

  Diegene waar ze het van geleerd hebben, dat waren/zijn authentieke autochtone Nederlanders. De Kleppers, de Holleeders, etc. Deze frame is dus een ietwat absurd.

 12. Hadjememaar

  @Scherpschutter, bladiebladiebla. U wilt geen belasting betalen, maar de “overheid” moet wel alle problemen oplossen. Als ze met oplossingen komen zijn ze in uw ogen waardeloos. Waar neemt u verantwoording voor het probleem? U treft geen blaam? Nooit de verzekering gefopt? Nooit een fiets van een junk gekocht? Hij die zonder zonde is werpen de eerste steen.

  Uw standpunt doet me denken aan een dilemma uit WOII. Vooral in het tweede deel van de oorlog werden aanslagen van het verzet vergeld op de burgerbevolking. Voor iedere dode Duitser gingen er 10 willekeurige burgers tegen de muur. Er waren mensen oprecht van menig dat het verzet de dood van de burgers had veroorzaakt, terwijl anderen de Duitsers de schuld gaven.

  Wiersum is gedood door een gestoorde crimineel en niet door de overheid. De Duitsers hebben er voor gekozen om burgers te executeren, niet het verzet.

 13. GeenStijl@Utrecht

  Rob jij weet natturlijk alles met jou eeuwige wijze reacties, jij was er natuurlijk bij toen die Nederlandse criminelen het voordeden aan de allochtonen, mijn god wat een stupide reactie.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).