Advocaat straatracer: Cartesiusweg nodigt uit tot hard rijden | De Utrechtse Internet Courant Advocaat straatracer: Cartesiusweg nodigt uit tot hard rijden | De Utrechtse Internet Courant

Advocaat straatracer: Cartesiusweg nodigt uit tot hard rijden

Advocaat straatracer: Cartesiusweg nodigt uit tot hard rijden

Advocaat Louis de Leon zegt dat de Cartesiusweg “uitnodigt tot hard rijden”. De Leon is de raadsman van Mohammed Ben J., de 23-jarige automobilist die maandagmiddag op diezelfde weg een dodelijk ongeval zou hebben veroorzaakt.

“Het is een rotweg, want nodigt uit om hard te rijden”, zegt De Leon vandaag in het Algemeen Dagblad. “Maar als je hard rijdt, betekent dat niet dat je opzet hebt om iemand aan te rijden”, voegt de raadsman er aan toe.

Bij de aanrijding werd de auto van Utrechter Rezenne Gidey (37) geraakt en knalde tegen een boom. De 29-jarige inzittende Maarten Naafs kwam om het leven. Gidey ligt nog in het ziekenhuis. Nadat het aanvankelijk iets beter met hem leek te gaan, gaat de toestand van Gidey nu weer achteruit.

Ben J. was volgens ooggetuigen betrokken bij een straatrace met een andere automobilist, die na de dodelijke aanrijding doorreed. “Het moet nog maar blijken of het een straatrace is geweest”, zegt De Leon in het dagblad. “Dat moet politieonderzoek uitwijzen. Mijn cliënt kwam van zijn werk en ging boodschappen doen op weg naar huis.”

Ben J. wordt vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Hem wordt door het OM doodslag en poging tot doodslag ten laste gelegd. De Leon zal tijdens de zitting vragen of zijn cliënt voorlopig naar huis mag.

20 Reacties

Reageren
 1. Tinus

  Het gaat om een Marokkaan, dus laat die hele rechtszaak maar gewoon zitten. Schuldig wordt hij toch niet bevonden.

 2. Frank

  “Cartesiusweg nodigt uit tot hard rijden”
  dus….. hij heeft nog steeds iemand van achter aangereden en hoe je het dan went of keert: dan ben je gewoon fout. punt.

 3. ronald

  Ik vraag me af waar iemand van 23 jaar zo’n dure BMW van kan betalen?

 4. geertjan

  Wat hebben we toch in huis gehaald………..Of we! Linksch wel te verstaan.

  Wat een verrijking voor onze cultuur. Kwam van zijn werk?

  Trek dat nou eens gewoon na , gewoon voor de lol……

 5. Henk

  Het zal een keer geen Mohammed zijn! Doodziek van dit soort tuig.

 6. Joost

  De advocaat is slechts een spreekbuis voor zijn cliënt. Hij had wel naar de omstandigheden moeten kijken en zich bewust zijn van het feit dat er iemand is overleden. Dan breng je niet in de media dat je cliënt slechts “boodschappen”ging doen. Dan neem je alles en jezelf in de maling. Zeker als er diverse ooggetuigen zijn die melden dat ze een wedstrijdje aan het houden waren. Maarja, de advocaat zal wel uit hetzelfde “milieu” komen als de Marokkaanse bestuurder. Dan maken fatsoen en ingetogen zijn geen deel uit van je karakter eigenschappen.

 7. Posting

  Nee toch? Een “Mohammed”? Maar dat soort jongens rijden toch altijd heel NORMAAL en nooit TE HARD of ASOCIAAL? Dit zal wel een incident zijn, 1tje die het verpest voor de rest….

  Wanneer worden we wakker?

 8. Lex

  Oh, duidelijk, dus hij rijd niet af en toe alleen tijdens straatraces als een mongool, maar hij is altijd een gevaar in het verkeer, ook als hij elke dag van en naar zijn werk rijd.
  Goh, ik wou dat ik de rechter mocht zijn.

 9. jimmy

  boodschappen doen? winkeldiefstalletje plegen zal je bedoelen.

 10. Peter

  En wat als deze advocaat toevallig oversteekt als ik langsrijd met mijn auto?
  Is het dan ook de schuld van de staat als ik hem overrijd?:)

 11. mohammed ben ahli

  ik wacht wel even tot geenstijl een NAW plaatst. Als mede Marokkaan die wel geïntegreerd is wil ik even bij hem langskomen om even te laten zien wat de politie doet in marroko!

 12. Willem van der Vaart

  De Leon, jij schaamt je, geloof ik, ook helemaal nergens voor, is het wel? Wat nou, de weg nodigt uit om te hard te rijden? So what? Nodigt de etalage van een juwelier uit om een overval te plegen? Nee, opzet om iemand dood te rijden, daar zal wel geen sprake van zijn. Het bewust aangaan van een risico door daar te hard te rijden wel. Was het opzet geweest, dan was je cliënt wel moord en poging tot moord ten laste gelegd. Wat is dit voor onzinnige opmerking?

 13. Greet

  Zitten hier nou echt alleen domme pvv stemmers?

 14. Emma

  Sneu, een erg ongeluk, en hier kijkt men weer alleen naar een naam, hoe diep kun je zinken? Geen woord over de doden, nee, maar het hapt zo lekker weg. Als het nou blonder Anders is, zou er dan ook zo gereageerd worden? Dan is die persoon w.s psychotisch, denk aan Noorwegen wat er als eerste gegild werd,Al-Quaida. Zielig volkje wordt Nederland.

 15. Emma

  Greet, ik vrees van wel, kunnen niet meer zelfstandig denken, zonder hun blonde God Geert

 16. Willem van der Vaart

  Beste Emma en Greet,
  Voor de goede orde, ik stem niet op de PVV, mochten jullie mijn reactie op het oog hebben bij jullie commentaar. Kan geen sympathie voor het gedachtengoed van de PVV opbrengen. Neemt niet weg dat ik me groen en geel erger aan een advocaat die tracht de schuld aan de dood van een onschudige te verdoezelen door zijn cliënt de slachtofferrol aan te meten. Terwijl getuigen stellen dat er minstens 100 gereden werd, komt zijn cliënt met “iets meer dan 50”. Tja, het is maar hoe je ‘iets’ definieert. We hebben te maken met een dode en zwaargewonde. Het had de advocaat en zijn cliënt gesierd om hun medeleven met die slachtoffers kenbaar te maken. In plaats daarvan schiet men in de slachofferrol en is, nota bene, de weg eigenlijk nog schuld aan het hard rijden. Waar is je eergevoel, als dader, maar ook als advocaat?

 17. Prone

  2 jaar bij het CBR gewerkt. 80% van alle mensen die onderzoeken naar rijgeschiktheid en educatieve maatregelen gedrag in verkeer (EMG) zijn marokkanen. En nog verontwaardigd zijn en schelden als je ze aan de telefoon krijgt als ze zich realiseren dat die onderzoeken en cursussen bijna 1000 euri kosten. Smerig onopgevoed hopeloos tuig. En helaas is dat geen vooroordeel, maar heb het simpelweg moeten ervaren.

 18. Martijn

  Hallo Emma en Greet,

  hier ook geen PVV-stemmer, hoewel er af en toe best standpunten zijn waarbij ik me kan aansluiten. Het is jammer dat Wilders niet het charisma en het gevoel voor tact heeft van wijlen Pim Fortuyn, want dan was de PVV met voorsprong de grootste geweest en had NL er nu anders uitgezien. Niet noodzakelijk beter, maar dan hadden we het in ieder geval geprobeerd.

  Het is jammer dat jullie beiden niet inhoudelijk reageren, maar alleen een loze kreet plaatsen. Blijkbaar leven jullie in een andere wereld dan de meesten van ons. Op basis van ervaringen van anderen, maar ook mijn eigen ervaringen, kan ik zeggen dat Marokkanen in het algemeen een probleem zijn voor de Nederlandse samenleving.

 19. Adriaan

  Joost juli 28, 2011 om 10:29

  Ik stoor me aan het rijgedrag van Marokkaanse jongens. Randdebielen.

  Ook is hier de advocaat storend. Hij is half-joods en wil maar al te graag dit soort Marokkaanse jongens verdedigen. Omdat zij een belangrijke doelgroep zijn voor hem en het is brood op de plank.

  Maar mijn medeleven gaat uit naar de nabestaanden van de slachtoffers.

  De advocaat en de Marokkaan zijn duivels in mijn ogen.

 20. Megan

  Advocaten zijn ooit in het leven geroepen om te waken voor een eerlijk proces en het verkrijgen van een rechtvaardig rechtsysteem. Maar dat is vandaag de dag niet aan de orde. Een succesvolle advocaat pleit vrij ongeacht het delict en ondermijnt hiermee het rechtssysteem en daarmee het maatschappelijk draagvlak. Er is een verschil tussen experimenteren, in de puberteit, en een misstap begaan, volwassenheid. Mensen die een misstap begaan, moeten er voor boeten. Zo ook deze medelander, ongeacht zijn achtergrond. Als hij schuldig is, straffen. En geen flauwekulpraat over de omstandigheden van de weg. Als je iemand dood hebt gereden omdat je roekeloos hebt gereden, dan ben jij verantwoordelijk niet de weg. Als dat zo was reed iedereen daar iemand dood en konden we de weg aanklagen. Soms is het best simpel, maar maken we het leven moeilijk.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).