Aftrap nationale Traploopweek in Hooghiemstra Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Aftrap nationale Traploopweek in Hooghiemstra Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Aftrap nationale Traploopweek in Hooghiemstra Utrecht

Aftrap nationale Traploopweek in Hooghiemstra Utrecht
Het Diabetesfonds zal op maandag 29 september de aftrap voor de Nationale Traploopweek starten (ja, die bestaat echt) door middel van de traploop challenge in de voormalige fabriek Hooghiemstra in Utrecht.

Het Diabetesfonds zal op maandag 29 september de aftrap voor de Nationale Traploopweek starten (ja, die bestaat echt) door middel van de traploop challenge in de voormalige fabriek Hooghiemstra in Utrecht.

Well-being coach Carlos Lens zal het startschot verrichten van de challenge voor diegene die de snelste is met de trap naar de 6e etage. De beste man en vrouw wint een paar kekke sneakers. Inschrijving staat open voor iedereen.
Er is gekozen voor de voormalige veevoederfabriek Hooghiemstra omdat het traplopen actief wordt gestimuleerd. Het trappenhuis is opgepimpt met kleur en er zijn een aantal bijzonderheden  bedacht om het traplopen te bevorderen. Zo zijn er stickers met bijzondere teksten op de vloer en de muur aangebracht die het traplopen stimuleert, er is verlichting gekomen die aangeeft dat er een trap is en doorslaggevend voor de kick off in Hooghiemstra is dat er door Touchwonders een speciale app is ontwikkeld waarmee het traplopen een competitie wordt.

De app meet hoe vaak iemand de trap en/of de lift neemt. Iedereen kan de app downloaden in de App Store zodat er een competitie ontstaat tussen collega’s en de bedrijven in Hooghiemstra onderling (Hooghiemstra huisvest nog 80 andere bedrijven).  Voor iedere trapgelopen verdieping krijg je een punt. Doe je het binnen een bepaalde tijd dan krijg je bonuspunten. Neem je de lift dan ontvang je een strafpunt. Dit gebeurt doordat er op iedere verdieping en in de liften zogenaamde iBeacons hangen.

Tijdens de Nationale Traploopweek van 29 september – 5 oktober roept het Diabetes Fonds iedereen op om vaker de trap te nemen. Dat draagt bij aan een gezonder leven voor iedereen met én zonder diabetes. Hanneke Dessing, directeur Diabetes Fonds: ‘Langdurig zitten is het nieuwe roken. De gezondheidsrisico’s zijn net zo ernstig. Traplopen is een snelle en doeltreffende manier om aan voldoende lichaamsbeweging te komen, zeker voor mensen met een zittend beroep.’  Inmiddels zijn er 215 bedrijven die meedoen, van KLM, Rabobank tot GGZ en diverse gemeenten.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).