Afvalinzameling in Utrecht gaat door, maar wordt wel aangepast door gladheid Afvalinzameling in Utrecht gaat door, maar wordt wel aangepast door gladheid

Afvalinzameling in Utrecht gaat door, maar wordt wel aangepast door gladheid

Afvalinzameling in Utrecht gaat door, maar wordt wel aangepast door gladheid
Foto: Chantal Spaan
Vanwege de uitzonderlijke weersomstandigheden past de gemeente Utrecht de afvalinzameling aan. Door sneeuw en gladheid kunnen de vuilnismannen en -vrouwen met de grote vuilniswagens niet in alle straten meer komen.

Vanwege de uitzonderlijke weersomstandigheden past de gemeente Utrecht de afvalinzameling aan. Door sneeuw en gladheid kunnen de vuilnismannen en -vrouwen met de grote vuilniswagens niet in alle straten meer komen.

“Het is onder deze weersomstandigheden heel lastig voor de medewerkers van de inzameldienst om hun werk goed en veilig te kunnen doen”,  zegt wethouder Klaas Verschuure. “Met enkele tijdelijke aanpassingen én de medewerking van onze inwoners, hopen we dat onze inzamelhelden zo goed mogelijk de stad schoon kunnen houden.”

Geen groente-, fruit- en tuinafval 

Deze week haalt de gemeente geen groente-, fruit- en tuinafval op. Het overige afval, zoals restafval, plastic, blik & pak, papier & karton en grofvuil, blijft de gemeente ophalen. Ook het legen van ondergrondse containers zal gewoon doorgaan.

De inzamelwagens kunnen vanwege sneeuw en gladheid niet de smallere binnenstraten aandoen. Inwoners worden dan ook opgeroepen om hun afval zoveel mogelijk op de hoeken van de doorgaande straten aan te bieden; die zijn veelal wel goed bereikbaar voor de vuilniswagen.

4 Reacties

Reageren
 1. Esrin W.

  Uitstekende foto Chantal.

 2. Harm

  Ik vind die foto wel lamlendigheid van de bewoners.

  Als de mijne vol is, is er bij mij op 10 minuten lopen eentje die altijd leeg is. Als ik daar geen tijd voor heb, dan bewaar ik het een weekje langer thuis. Je haalt het ook zelf in huis.

  En ja, ik heb bij het begin doorgegeven dat ‘mijn populaire container’ altijd vol is. Dit heeft volgens mij ook geholpen. (deze nu standaard 2 keer per week legen vermoed ik?).

 3. Esrin W.

  Dat is ook exáct wat ik bedoelde met “uitstekende foto” Harm.

 4. Reactionaire rechtse zak.

  Complimenten weer voor de vuilnismannen m/v. Ook deze dinsdag, ondanks het barre winterweer, is het ze weer gelukt om alle rest-afvalzakken en containers op te halen en te legen.
  Ideale regeling, die ophaaldagen met immer vriendelijk, correct en vrolijk personeel in en achter de vuilniswagen.
  Voor bewoners is het ook ‘n fluitje van ‘n cent; ‘s morgens even de vuilniszak aan de straat zetten en ‘n luttel uurtje later is alle vuilnis opgehaald en de straat weer spick en span. Het ongedierte krijgt geen kans. Had heel Utrecht maar zo’n efficiënt en bovenal hygiënisch ophaalsysteem.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).