Agent die helpt bij onwelwording in het gezicht geschopt in Utrecht Agent die helpt bij onwelwording in het gezicht geschopt in Utrecht

Agent die helpt bij onwelwording in het gezicht geschopt in Utrecht

Agent die helpt bij onwelwording in het gezicht geschopt in Utrecht
Een 16-jarige jongen heeft vrijdagavond in Utrecht een agent mishandeld door de diender in het gezicht te schoppen. Dit deed hij terwijl hij op een brancard werd gelegd omdat hij even daarvoor onwel werd. De jongen, maar ook een 17-jarige omstander die zich met het incident bemoeide, werden aangehouden.

Een 16-jarige jongen heeft vrijdagavond in Utrecht een agent mishandeld door de diender in het gezicht te schoppen. Dit deed hij terwijl hij op een brancard werd gelegd omdat hij even daarvoor onwel werd. De jongen, maar ook een 17-jarige omstander die zich met het incident bemoeide, werden aangehouden.

Rond 21.40 uur hielpen agenten bij de onwelwording van een 16-jarige jongen uit Amersfoort op het Jaarbeusplein. Terwijl hij op een brancard werd gelegd rukte hij zich los, gooide een monitor om en trapte een van de agenten vol in het gezicht. Hij was volgens de politie ‘zeer agressief’ naar zowel de agenten als de ambulancebroeders en kon met moeite onder controle worden gebracht.

Een groepje omstanders bemoeide zich met het tafereel, waarbij een 17-jarige jongen uit Amersfoort recalcitrant werd en begon te schelden. Agenten besloten ook hem te arresteren, maar omdat de jongen niet meewerkte was er geweld nodig hem onder controle te houden.

De 23-jarige agent die een trap in het gezicht kreeg heeft aangifte gedaan. Hij raakte volgens de politie gewond bij het incident, maar hij kon zijn dienst wel voortzetten.

16 Reacties

Reageren
 1. LOESJE P.

  Dit gaat mijn verstand toch echt te boven!

 2. Ptje

  Dan ben je 23 jaar, heb je vol overtuiging voor het mooie politie-beroep gekozen, ga je iemand helpen zoals in artikel 3 van de Politiewet staat: “…..en het verlenen van hulp die deze behoeven”.
  Wordt je door een bijna-leeftijdsgenoot in je gezicht (je gezícht nota bene!) geschopt.

  Hulde aan degenen die dit beroep volhouden.

 3. Koel hoofd

  Eerst krijgt hij een appelflauwte en vervolgens schopt hij agressief de mensen die hem willen helpen?
  Heeft die opgeschoten puber last van z’n hormonale transitie tot verwarde man?

  Alle respekt voor de politie.

 4. Katja

  “Omstanders bemoeiden zich ermee”. Kunnen ze nou nooit eens gewoon de hulpdiensten hun werk laten doen ? Wat is dit toch een idioot land geworden.

 5. Wim Vreeswijk

  Het zal een enorme klus worden voor de nieuwe minister van Justitie worden om orde op zaken te stellen in dit land. Ook het strafrecht voor jeugdigen moet zeer drastisch aangepakt worden !

 6. Claire Obscur

  Retorisch: weet iemand hoe het komt dat dit soort taferelen in landen als Spanje, Italië, Servië, Kroatië en ga zo maar door niet voor komen?

 7. Marianne

  Dit is waarschijnlijk gewoon een vreselijke etterbak.
  Maar soms komt het ook voor dat mensen agressief worden doordat ze lichamelijk iets mankeren. Dat is bekend bijvoorbeeld bij bepaalde glucosewaarden bij diabetes, niet aangeboren hersenletsel, dementie, of als reactie op pijn. Dan blijft het nog steeds onacceptabel gedrag, dat je niet hoeft goed te praten. Maar tegelijkertijd kan zo iemand er niet veel aan doen. Even uitzoeken waarom de jongen onwel werd en wat er met hem aan de hand was.

 8. thea

  @Claire Obscur: beschaving of hardcore politie

 9. W

  @wim: het is niet aan de minister van justitie om al dan niet orde op zaken te stellen in dit land. Gelukkig maar.

  @claire: komt daar ook voor, alleen berichten daar de NL media uiteraard niet over. Of dacht je dat dit voorval breed uitgemeten wordt in El Pais bijv?

 10. Claire Obscur

  Preciés wat thea hier zegt W, keuzes.

 11. W

  @clair: jij denkt werkelijk dat NL het enige land is met dit soort gasten?

 12. Claire Obscur

  @W: jij hebt duidelijk de openingsterm retorisch gemist. In elk land heb je “dit soort gasten”. Hét verschil zit ‘m in de manier waarop daarmee wordt omgegaan. In elk ander land gaat meteen de knuppel erover. In Nederland krijgt de dader alle begrip en alle hulp omdat hij vroeger geen step heeft gehad en dat nooit heeft kunnen verwerken. Letterlijk alles moet tot op het bot worden uitgepraat en nogmaals uitgepraat en nogmaals uitgepraat. Het toverwoord is “dialoog” en Nederland is daar KING in. Pleisters plakken op iets waar al wat pleisters op zitten. Maar een keer de oorzaak wegnemen ho maar. Zoals gezegd: een keuze.

 13. W

  @claire: dus we mogen alleen maar amen zeggen op je sociologisch rammelende betogen?

 14. Nuchter

  @Claire, De knuppel er over gebeurd ook in andere landen niet. Altijd en overal is het uitgangspunt vertrouwen in de burger. Het verschil zit in de manier waarop burgers met dat vertrouwen omgaan. Zeuren en anti reageren is een Nederlandse ziekte ongeacht leeftijd of achtergrond.

 15. Utrechtvoorutrecht

  @Wim Vreeswijk Als veroordeelde met een forse celstraf, wat stelt u voor aan hervormingen?

 16. Ouwe Knar

  @Claire Obscur 20/8/2023 – 12:23
  Holle onderbuik retoriek dan toch wel. Ook niet als te best voor een samenleving als je het mij vraagt.

  De enige informatie die ik uit dit summiere artikeltje kan halen is dat zowel de jongen als de omstander zijn aangehouden. Sterker nog i.i.g. de omstander is met geweld onder controle gebracht, precies zoals in jouw retorische landen blijkbaar gebeurt.
  Vooralsnog is er dus weinig aanleiding jouw betoog over wat er met “dit soort gasten” gebeurt te geloven. Of komt je feitelijke onderbouwing nog?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).