Agent raakt gewond bij arrestatie verwarde man in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Agent raakt gewond bij arrestatie verwarde man in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Agent raakt gewond bij arrestatie verwarde man in Utrecht

Agent raakt gewond bij arrestatie verwarde man in Utrecht
Een arrestatieteam moest donderdagavond in actie komen bij de arrestatie van een bewoner bij een GGZ-instelling in Utrecht. Tijdens de aanhouding werd gebruikgemaakt van een taser en een politiehond. Een agent raakte lichtgewond.

Een arrestatieteam moest donderdagavond in actie komen bij de arrestatie van een bewoner bij een GGZ-instelling in Utrecht. Tijdens de aanhouding werd gebruikgemaakt van een taser en een politiehond. Een agent raakte lichtgewond.

Wijkagent Lourens Roseboom was als eerste aanwezig, op Instagram vertelt hij over het incident. Een bewoner van een GGZ-instelling vormde een gevaar voor zichzelf en anderen en moest daarom aangehouden worden. De agenten besloten echter dat het te gevaarlijk is om de man zelf aan de houden. Ze riepen de hulp in van het arrestatieteam.

Bij de aanhouding van de man werd gebruikgemaakt van een taser en een politiehond. Een agent raakte gewond bij de aanhouding. Roseboom zegt over het incident: “Een complexe situatie waarbij risico inschattingen en beslissingen elkaar kort opvolgden. Politiewerk ten top!”

5 Reacties

Reageren
 1. Zorgmonitor

  tweede keer in korte tijd dat een persoon in een zorginstelling getaserd wordt door een arrestatieteam van de politie. Geeft dit iets aan over de staat van de zorgsector? Is politieingrijpen in de zorg een gewenst resultaat van bezuinigingen op aandacht en contact met de cliënt? Wat die persoon verward maakte, of waarom en waardoor komt verder nooit aan het licht. Hij was verward dus gevaarlijk dus zal het wel verdiend hebben. Politiewerk ten top!?

 2. Henk

  Volgende keer doe jij het? Of monitor je het alleen maar met stuurlui aan de wal commentaar? Ga je ook iets zelf ondernemen? Of alleen reaguren. Vragen vragen. Deze zullen ook nooit aan het licht komen

 3. Maria Rietveld

  Nou @henk, ik ben zelf opgenomen geweest in de GGZ en ik zou niet getaserd willen worden, we zijn geen criminelen, we zijn ziek. Als de politie eraan te pas moet komen dan is er een heftige situatie en ik heb respect voor alle hulpverleners en ik vind het erg dat er een agent gewond is geraakt maar taseren, nee

 4. Socialist

  Henk,

  Juist van een arrestatieteam moet je kunnen verwachten deze man zonder noemenswaardig geweld te kunnen overmeesteren, en zijn zat mogelijkheden hiervoor, en dat weten de heren donders goed.
  Ben je wel eens getasert, ik wel als onderdeel van mijn training, echt een kut gevoel.
  Deze wijkagent moet minder twitteren of op instagram zitten, maar gewoon zijn mond houden en zijn werk doen.
  Wat was de noodzaak om te taseren in dit geval, vraag het mij af.
  Ik blijf het schaamteloos vinden om dit bij een patiënt te doen in een GGZ instelling.

 5. Zorgmonitor

  @henk, je inhoudelijke reactie op mijn enkele vragen en kanttekening bij wederom een politieoptreden met gebruik van taser in een zorginstelling geeft mij te denken. Zorg is geen dwang, laat staan met gebruik van wapens voor elkaar te krijgen. Wat mij het gebruik van tasers en het noodzakelijke optreden van de politie aan geeft is de kennelijke onmacht over hun situatie van zowel het personeel als de cliënten in die zorgsector . Zeer triest.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).