Agent trekt wapen bij arrestatie van verwarde vrouw met messen op Vredenburg Agent trekt wapen bij arrestatie van verwarde vrouw met messen op Vredenburg

Agent trekt wapen bij arrestatie van verwarde vrouw met messen op Vredenburg

Agent trekt wapen bij arrestatie van verwarde vrouw met messen op Vredenburg
De politie heeft woensdag een vrouw gearresteerd die op Vredenburg in Utrecht met messen aan het zwaaien was. Een agent moest daarbij een wapen trekken.

De politie heeft woensdag een vrouw gearresteerd die op Vredenburg in Utrecht met messen aan het zwaaien was. Een agent moest daarbij een wapen trekken.

Meerdere agenten gingen naar Vredenburg na een melding over een vrouw die een verwarde indruk maakte. Op beelden van cameratoezicht was te zien dat ze twee grote messen in haar handen vasthield.

Toen de politie arriveerde, sloeg de vrouw op de vlucht tussen het winkelend publiek. Een agent zag dat de vrouw hem tegemoet kwam rennen. Hij besloot zijn vuurwapen te trekken en op de vrouw te richten. De agent kreeg hulp van een omstander, die de vrouw naar de grond duwde. De politie kreeg de verdachte vervolgens onder controle.

Contact

Op Facebook schrijft de politie dat het incident ‘aardig wat indruk’ heeft gemaakt op de agent die zijn vuurwapen moest trekken en de andere agenten die bij de actie betrokken waren. Omstanders die ook geschrokken zijn, kunnen als ze behoefte hebben om over het incident door te praten via Facebook een bericht sturen naar Politie Utrecht Stad.

De politie is tot slot nog op zoek naar de omstander die, aldus de politie, ‘geweldig werk heeft verzet’. De politie komt graag in contact met de nog onbekende omstander.

5 Reacties

Reageren
 1. Géénstijl @Utrecht

  Snap niet dat de agenten standaard voorzien worden met een beanbag shotgun,gezien het toenemende aantal verwarde mensen.
  Agenten gaan niet de straat op om mensen dood te schieten lijkt mij.

 2. Yoshua

  @Geenstijl,

  Een beanbang shotgun is een vrij groot geweer, lijkt me niet handzaam voor agenten, om met zo’n lomp ding de hele dag door de stad te lopen.
  Handig voor het arrestatie team, niet voor straat surveillance.

 3. Géénstijl @Utrecht

  Er is een nieuwe generatie wapens op de markt voor opsporingsdiensten, klein en compact,zo ook voor het non leathel uitschakelen van personen.

 4. W

  Geweldige actie van die persoon!
  Lef en moed, chapeau!

 5. Scherpschutter

  @Geenstijl

  Beanbag? Met een psychopatisch geval dat al zwaaiend met twee messen in het openbaar loopt? Really….Wat dacht je van gewoon een blauwe boon?

  Buitengewoon slap optreden van de Politie zo te lezen. Iemand met twee messen (totaal mesjogge dus) rent zo gewapend weg van een agent een publiek in en rent daarna al zwaaiend met de messen op een andere agent af die kennelijk ook al niks doet… Vervolgens is nota bene een ongewapende omstander nodig die zijn eigen leven waagt (voor niets) om deze volslagen krankzinnige dame onder controle te krijgen. In de handen van een getraind schutter met een beetje ballen was met 1 gericht schot deze levensgevaarlijke situatie voorkomen geweest….Mikken. BAM. Klaar. Licht uit.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).