Agenten met kogelwerende vesten rukken uit voor kind met balletjespistool Agenten met kogelwerende vesten rukken uit voor kind met balletjespistool

Agenten met kogelwerende vesten rukken uit voor kind met balletjespistool

Agenten met kogelwerende vesten rukken uit voor kind met balletjespistool
Bron: Instagramaccount Politie Utrecht Noord
De politie rukte maandag met meerdere eenheden uit voor een persoon die in de Utrechtse wijk Overvecht rond zou lopen met een vuurwapen. Uiteindelijk bleek het om een kind met een balletjespistool te gaan.

De politie rukte maandag met meerdere eenheden uit voor een persoon die in de Utrechtse wijk Overvecht rond zou lopen met een vuurwapen. Uiteindelijk bleek het om een kind met een balletjespistool te gaan.

Bij de politie kwam de melding binnen dat er een persoon met een vuurwapen zou lopen op de autoboulevard in Utrecht. Deze melding werd uiterst serieus genomen. Meerdere eenheden trokken zware kogelwerende vesten aan en gingen in de omgeving op zoek naar de verdachte.

Toen agenten de verdachte in het vizier hadden bleek het om een kind te gaan. “Wij hebben de persoon gesommeerd het vuurwapen te laten vallen en de handen te laten zien”, aldus de politie.

Balletjes

Omdat er een pot met balletjes naast het kind stond bestond al snel het vermoeden dat het weleens om een nepwapen kon gaan. Dit werd bevestigd toen het wapen werd onderzocht.

Het balletjespistool was volgens de politie haast niet te onderscheiden van een echt vuurwapen. “Het had veel erger voor de verdachte af kunnen lopen. Voor nu hebben wij een goed gesprek met de ouders gehad.”

De politie zegt tot slot dat het verboden is om met een nepwapen op straat te lopen. “Wij gaan er altijd vanuit dat een vuurwapen echt is.”

8 Reacties

Reageren
 1. [email protected]🤔

  Had het niet beter geweest om de ouders te straffen voor dit domme gedrag,wat was er gebeurd als een agent dit kind had neergeschoten, agent met een trauma en ouders over de rooie.
  Daarom ouders flink straffen, tenslotte wordt hier al jarenlang voor gewaarschuwd.

 2. Jeroen

  Hoe zou de advertentie voor dit speelgoed er uit zien? Ben je als producent en als verkoper lekker trots op dit product? Staat er met grote letters bij dat het verboden is met dit product in Nederland op straat te lopen? En wie betaalt de kosten voor de politie-inzet? Is dat te verhalen op de verkoper?

  De verantwoordelijkheid hoort te liggen bij de producent die dit gewoon niet eens hoort te maken, dan bij de winkelier die het verkoopt en dan bij de ouders. Een hele serie volwassenen die allemaal hun verantwoordelijkheid niet nemen…

  Jammer.

 3. Jeroen

  @Jeroen: In Nederland mag je volgens mij zo’n balletjespistool bezitten als je lid bent van een AirSoft vereniging. Je mag er echter niet mee op straat gaan lopen zwaaien. Wellicht heeft het kind het ding stiekem van huis meegenomen, wat kan de producent of verkoper daaraan doen? Ik vind dat je wel heel hoog van de toren loopt te blazen zonder de feiten en wetgeving te kennen.

 4. Katja

  Toen ik nog kind was (dik 50 jaar geleden) zagen de “wapens” er ook echt uit. Dat was juist leuk, en niemand die erover viel.

 5. Pee

  Als je als ouders niet weet dat het verboden is, hebben ze al die tijd soms in een grot geleefd of zo.

 6. Koel Hoofd

  @Katja ik ben iets jonger, maar inderdaad. Niemand werd hysterisch van een neppistooltje. Wat hadden wij het toch goed hè!
  Alhoewel, dit jochie heeft nu een sensatie verhaal te vertellen aan zijn vriendjes!

  Maar helaas… opgeloste ijzeren gordijnen, open grenzen, terrorisme, verwarde mensen, online bestellingen in het wetteloze China (er ismaar 1 wet: doen wat xi ping zegt)…
  Tegenwoordig is het echt beter om te voorkomen dan achteraf te genezen….

 7. Scherpschutter

  Alleen in over-emotionele (of emotioneel onderontwikkelde) samenleving rukt de Politie massaal uit om een jongetje zijn speeltje af te pakken….EN verschijnt het nog in alle kranten en op internet ook. Man man man, waar hebben we het nou over zeg? Geef dat jochie zn speeltje terug.

  Als ze dit in de USA lezen lachen ze zich de ballen uit de broek over die Europese ‘nancy’s’. LOL. Die denken echt dat we hier knet-ter-gek zijn. Niet geheel ten onrechte, naar mijn bescheiden mening.

 8. Inez

  @Katja: ik ben vroeger een keer bedreigd met de dood met een neppistool, ‘s nachts, en dat was echt niet grappig. “Zo, nu ga je eraan” zei hij.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).