Agenten mishandeld tijdens oud en nieuw op Ina Boudier Bakkerlaan in Utrecht: ‘Absoluut onacceptabel’ Agenten mishandeld tijdens oud en nieuw op Ina Boudier Bakkerlaan in Utrecht: ‘Absoluut onacceptabel’

Agenten mishandeld tijdens oud en nieuw op Ina Boudier Bakkerlaan in Utrecht: ‘Absoluut onacceptabel’

Agenten mishandeld tijdens oud en nieuw op Ina Boudier Bakkerlaan in Utrecht: ‘Absoluut onacceptabel’
Tijdens de jaarwisseling in Utrecht zijn agenten op de Ina Boudier Bakkerlaan uitgescholden en bekogeld met zwaar vuurwerk. De agenten kwamen af op een melding van een autobrand. De politie is op zoek naar mensen die meer over het incident weten en roept getuigen op zich te melden.

Tijdens de jaarwisseling in Utrecht zijn agenten op de Ina Boudier Bakkerlaan uitgescholden en bekogeld met zwaar vuurwerk. De agenten kwamen af op een melding van een autobrand. De politie is op zoek naar mensen die meer over het incident weten en roept getuigen op zich te melden.

Op oudjaarsnacht komen agenten ter plaatse op de Ina Boudier Bakkerlaan, na een melding over een autobrand. Eenmaal daar aangekomen worden ze uitgescholden.

“Helaas blijft het hier niet bij en moeten agenten hun inzet bekopen met vuurwerkpijlen die doelgericht op hen worden afgevuurd.” Het gaat volgens de politie om zwaar illegaal vuurwerk.

‘Enkel nog glasscherven’

De eigenaar van de uitgebrande auto parkeerde op 29 december zijn auto aan de Ina Boudier Bakkerlaan. “Op oudjaarsnacht komt hij tot de ontdekking dat zijn auto is afgebrand”, schrijft de politie. Die ontdekking deed hij na een telefoontje van zijn zoon met het nieuws dat er op verschillende plekken in de stad autobranden zijn, mogelijk ook waar zijn auto staat geparkeerd.

“Als de man dan gaat kijken, ziet hij enkel nog glasscherven liggen, maar zijn auto is weg. Direct belt hij de politie en wordt hem verteld dat zijn auto in brand is gevlogen en is weggesleept.”

Zowel voor het belagen van de agenten als voor de brandstichting is de politie op zoek naar tips. Die tips kunnen ook anoniem worden doorgegeven.

Relatief rustig en feestelijk

De jaarwisseling in Utrecht verliep over het algemeen ‘feestelijk en relatief rustig’. Dat liet de gemeente eerder deze week weten na de voorlopige rapportages van politie, brandweer en de ambulancedienst.

Wel werd op meerdere plekken in de stad met (zwaar) vuurwerk naar agenten gegooid en heeft de politie moeten ingrijpen. Ook in de regio Utrecht was het op sommige plekken onrustig met meerdere geweldsincidenten tegen hulpverleners.

Gekoppelde berichten

16 Reacties

Reageren
 1. 'n utrechter

  De Aso’s die hebben gedaan, moet men hetzelfde laten ondergaan. Wellicht komen zij dan tot inzicht.

 2. JdV

  De politie heeft een geweldsmonopolie maar gebruikt dit niet als de levens van agenten in gevaar worden gebracht? Hoe dan?

 3. Kaat

  Relatief rustig? Iedere incident (geweld, vernieling) is al een teveel en was het dus geen rustige jaarwisseling.

  Voor mij is de lol er inmiddels wel vanaf. Respect voor de handhavers en hulpverleners.

 4. JR

  “Absoluut onacceptabel”
  Daar heb je die eeuwige dooddoener weer. Natuurlijk is dat absoluut onacceptabel, dat weet elk zinnig en onzinnig mens. Maar dan?

 5. Vlinder

  Stop de grenzeloosheid! De burgers van dit land hebben de afgelopen decennia, dankzij het gevoerde neoliberale beleid van de overheid, de indruk gekregen dat alles kan en mag en daar plukken we nu (en in de toekomst) de wrange vruchten van.

 6. Moniek

  @’n utrechter
  Wat bedoelt u? De aso’s op de brandstapel of hun auto’s? Ik heb zo’n idee dat noch het een noch het ander juridisch door de beugel kan.

 7. Katja

  Zorg ervoor dat onacceptabel gedrag onmogelijk wordt door die “mensen” het onmogelijk te maken om aan die wapens te komen. Vuurwerkverbod, dus.
  @JR: ja, ik erger me ook aan die dooddoener, geen woorden maar daden.

 8. Aniwe

  Oplossing is gewoon heel simpel: een vuurwerkverbod. Zowel voor afsteken als voor verkoop. Grenscontroles in de laatste maanden van het jaar om illegaal vuurwerk te voorkomen. Op toch afsteken een boete van pakweg 300 euro.

 9. 'n utrechter

  @moniek
  Ik bedoel het bekogelen van agenten en overige hulpdiensten. En natuurlijk is dat juridisch niet correct, maar daar storen die aso’s zich toch ook niet aan. Oog om ……

 10. Wim Vreeswijk

  De heler stad vol zetten met camera’s + drones zodat je direct de bewijzen voorhanden hebt. Daarnaast dient het jaarlijkse politieverslag huis-aan-huis verspreid te worden waaruit U de toenamenzelf kunt concluderen..

 11. Chef Plongeur

  Waardeloos natuurlijk.
  En verder:
  Zoals @JdV ook zegt, het betreft hét orgaan met geweldsmonolpolie. Het is veel erger als ze geweld op een weerloze burger (of ambtenaar) uitoefenen dan op een agent natuurlijk: die laatste heeft letterlijk alle middelen, rechten en mankracht ter beschikking om er snel en adequaat een eind aan te maken. Dat is hun vák notabene!!!!!!

 12. Pee

  Waarom hulpdiensten aanvallen?
  Als je ze zelf nodig heb ben je toch ook blij met de hulp die ze bieden?
  Ik zie het nut niet om je zo te misdragen .

 13. buurtbewoner

  elk jaar dat zelfde geleuter: een “relatief rustige” jaarwisseling, maar feitelijk bedoelt men het tegenovergestelde, absoluut onacceptabel? doe er wat aan!

 14. Moniek

  We praten er verontwaardigd en verontrust twee weken over en vervolgens gebeurt er niks tot de volgende jaarwisseling. Volgend jaar worden weer handen geamputeerd, ogen blind en hulpverleners belaagd. Het voorkomt echt niet alles, maar een vuurwerkverbod in de vorm zoals Aniwe hierboven schetst lijkt me al een heel stuk in de goede richting. Toch heb ik er geen vertrouwen in dat dit er onder een rechts kabinet ook van komt. De lachwekkende suggestie van Omtzigt een verbod op bivakmutsen in te stellen zegt genoeg.

 15. errare

  @Aniwe
  Illegaal vuurwerk is al verboden, wat gaat een vuurwerkverbod dan helpen?

 16. Boogschutter

  @ errare

  “ Illegaal vuurwerk is al verboden, wat gaat een vuurwerkverbod dan helpen?”

  Dat is makkelijk uit te leggen, beste errare:
  als vuurwerk eenmaal is afgestoken is het voor politie en handhavers niet mogelijk om nog het onderscheid te kunnen bepalen tussen illegaal dan wel legaal spul. Bijkomend: van legaal spul kun je vrij eenvoudig flinke bommen in elkaar knutselen.
  Handhaving en sanctioneren is onder de huidige wetgeving dus zo goed als onmogelijk. Vraag het elke politieman of politievrouw. Zij zullen dit bevestigen.
  Bij een algeheel verbod ontstaat in één klap duidelijkheid: het mag niet. Het mag nooit. Dat maakt handhaving en sanctiebeleid direct in praktische zin mogelijk.
  Zo zit dat. En wie dat niet wil inzien redeneert naar zichzelf toe, de branche, de verstokte afstekers etc.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).