Agenten voeren actie bij stadskantoor in Utrecht vanwege afschaffing pensioensregeling Agenten voeren actie bij stadskantoor in Utrecht vanwege afschaffing pensioensregeling

Agenten voeren actie bij stadskantoor in Utrecht vanwege afschaffing pensioensregeling

Agenten voeren actie bij stadskantoor in Utrecht vanwege afschaffing pensioensregeling
Agenten voerden dinsdagochtend vanwege het aflopen van de huidige pensioenregeling actie op het Jaarbeursplein in Utrecht. Door de sirenes van hun auto’s aan te zetten hoopten zij de aandacht van burgemeester Sharon Dijksma te trekken.

Agenten voerden dinsdagochtend vanwege het aflopen van de huidige pensioenregeling actie op het Jaarbeursplein in Utrecht. Door de sirenes van hun auto’s aan te zetten hoopten zij de aandacht van burgemeester Sharon Dijksma te trekken.

Agenten maar ook andere mensen met een zwaar beroep kunnen nu nog vervroegd met pensioen, maar deze regeling vervalt in 2025. De Nederlandse Politiebond (NPB) heeft agenten daarom opgeroepen om dinsdag actie te voeren bij de gemeentehuizen in het land.

“Er is ditmaal bewust gekozen voor gemeentehuizen als zogenaamd doelwit van de acties. Op lokaal niveau treedt de politie op onder het gezag van de burgemeester als het om de openbare orde en handhaving gaat. Burgemeesters dienen als geen ander te weten dat politiemensen veel te verduren krijgen in hun werk en dat een vroegpensioen daarom gerechtvaardigd is. De politiebonden zouden graag zien dat deze gezagsdragers zich hierover duidelijk uitspreken richting de politiek en daarvoor ook inzetten”, schrijft de NPB.

In Utrecht stonden vier politieauto’s op het Jaarbeursplein en om 11.59 uur werden de zwaailichten en sirenes van de voertuigen aangezet. Nu duurde de actie een minuut dus om 12.00 uur was het weer stil. Zolang er geen nieuwe pensioensregeling komt wordt de actie iedere dinsdag herhaald, en iedere week blijven de sirenes een minuut langer loeien.

9 Reacties

Reageren
 1. Van Puffelen

  Nou daar hebben ze nog wel tijd voor??

 2. JdV

  O jee. Als ze maar niet stoppen met handhaven. Stel je voor 😁

 3. Niels

  Leve de Politiestaat der Nederlanden

 4. NS personeelszaken

  Gewoon ff een minder zwaar beroep? Een paar jaartjes op kantoor, of als conducteur op de trein ofzo. Misschien met een leuke bonus van je werkgever omdat je in salaris terug valt. Iedereen wil wel eerder stoppen.

 5. LOESJE P.

  @NS personeelszaken; “Een paar jaartjes op kantoor, of als conducteur op de trein ofzo.”
  Gezien de nick die U gebruikt, verbaasd het me dat U conducteur, een minder zwaar beroep acht. Oh wacht, U bent van personeelszaken, veilig in een kantoor?
  Blijkbaar niets te maken met ploegendiensten, agressie etc., van reizigers/sters.

 6. Koel Hoofd

  Slechts 4 politieauto’s?
  Ik had het hele corps gestuurd want onze Wetshandhavers staan wel in de frontlinie van alles wat met excessen in de maatschappij te maken heeft, doen dat ook uitstekend, maar krijgt dan van policor links in de slachtofferrol toch we; erg vaak ook nog eens een trap na.
  Een kantoorkatoentje houdt hun werk nog geen 4 uur vol zonder in janken uitbarstend om hun moeder te roepen.

 7. W

  @NS personeelszaken: Je als conducteur in elkaar laten beuken en dan weer lekker aan de slag als agent. Mooi vooruitzicht.

 8. Realist

  Deze mannen en vrouwen zorgen ervoor dat het voor ons leefbaar blijft in de samenleving. Geef ze hun welverdiende vroegpensioen.

 9. Sandra Hemme

  Als dank voor wat de politie in al die jaren voor mij betekend heeft, vind ik dat ze nu wel een extra zakcentje verdiend hebben.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).