Agenten willen protesttocht over parcours tijdens Tourstart in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Agenten willen protesttocht over parcours tijdens Tourstart in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Agenten willen protesttocht over parcours tijdens Tourstart in Utrecht

Agenten willen protesttocht over parcours tijdens Tourstart in Utrecht
Op zaterdag 4 juli zullen rijksambtenaren in Utrecht een protesttocht fietsen over hetzelfde parcours als waarover later die dag de tijdrit van de Tour de France wordt gereden.

Op zaterdag 4 juli zullen rijksambtenaren in Utrecht een protesttocht fietsen over hetzelfde parcours als waarover later die dag de tijdrit van de Tour de France wordt gereden.

De protesttocht start om 13.00 uur en finisht om 14.00 uur. De officiële tijdrit van de Tour de France start om 14.00 uur. De gezamenlijke politiebonden roepen de aanwezige politiemensen op deze actie mogelijk te maken en niet op te treden tegen de protesttocht.

De ‘Tour de CAO’ verzamelt om 12.00 uur in de stad Utrecht. Waar dat zal zijn, wordt ‘om tactische redenen’ nog geheim gehouden. Er is plek voor ongeveer duizend deelnemers.

Steun van gezamenlijke politiebonden

De rijksambtenaren zijn het, evenals de gezamenlijke politiebonden, niet eens met het CAO-bod van minister Van der Steur. Met deze actie willen de rijksambtenaren aandacht vragen voor hun zaak. Een dag later zullen de gezamenlijke politiebonden op de Erasmusbrug in Rotterdam actie voeren voor een nieuw politie-cao. Om 13.00 worden daar de voertuigen van de reclamekaravaan van de Tour de France tot stilstand gebracht en aan een verkeerscontrole onderworpen. De controle stopt pas wanneer de in de live-uitzending duidelijk is geweest dat de renners stilstaan door actie van politiemensen.

De gezamenlijke politiebonden zijn zelf niet betrokken bij de ‘Tour de CAO’ van de rijksambtenaren, maar steunen de actie wel. Ze roepen dan ook individuele politiemensen van harte op om mee te fietsen met de protesttocht.

14 Reacties

Reageren
 1. Matthijs

  Ga lekker 100% controles uitvoeren op het Binnenhof of bij het ministerie van Veiligheid, dan pak je tenminste de verantwoordelijken voor je probleem. Telkens als je Rutte en co ziet lopen om hun ID vragen en waarom hij daar loopt, dat is pas een goede actie.

  De Tour wacht op niemand, ook niet op je politieactie. Boefjes.

 2. Bill

  Trieste actie, en het evenement verpesten…!?! Doe het lekker ergens anders…!!

 3. Tolsteeg

  Slim en moedig van de Rijksambtanaren en agenten om het hoogstpersoonlijk te komen verstieren, kan iedereen zien wie daar precies verantwoordelijk is. Misschien wordt het wel net zo episch als die lange scene in de laatste Game of Thrones: ‘shame, shame, shame’ (verder verklap ik niks hoor) Ik leg de rotte eieren vast klaar ….

 4. Herman

  jammer dat die agenten niet begrijpen dat ze met dit soort acties hun doel meer schade aanrichten dan dat ze iets winnen.

  Met acties moet je de sympathie van de burger winnen om zo samen de werkgever onder druk te zetten. De politie heeft het al zo zwaar en met deze voorgenomen actie wordt ons begrip voor hen er niet groter op.

 5. Y

  Waarom de Tour? Dat kost straks alleen maar meer geld dan kan je de verhoging op je salaris wel vergeten.

 6. Joost

  Handen af van publieksevenementen…

 7. Newsfinder

  Terechte actie.

 8. Mart Schmeetz

  De Tour wacht op niemand. Wielrennen. Of hoe u het ook noemen wilt, het blijft ons fascineren. Vinden we leuk. Wij als knotsgek volk, vinden dat leuk. Toch?

 9. Peter Utrecht

  Wat een ongelofelijke schande! Een soortgelijke actie van welke andere bond of groepering dan ook zou verboden zijn en door de politie zeer zeker zijn tegengehouden. Maar nu omdat het politie zelf is, kan het waarschijnlijk opeens wel. Ik roep omstanders op tomaten en rottend fruit mee te nemen en de voorbijfietsende agenten een warm onthaal te geven!

 10. pek en veren

  Waarschijnlijk bluf, de politie weet dat dit ook niet kan ivm veiligheid. Doen ze het wel dan kan het wel is lelijk uit de hand lopen!

 11. Martijn

  Ga toch boeven vangen, en werken voor je geld, stelletje lapzwansen! Er zijn duizenden mensen die al jaren geen loonsverhoging hebben gehad in deze crisistijd. Wees blij dat je een baan hebt!

 12. Henk

  IEDEREEN EIEREN EN TOMATEN MEENEMEN.

  Gaan we eens zien hoe lang die ambtenaren het volhouden haha

 13. Jiri

  Rijksambtenaren die lef tonen en uit hun comfortzone durven te acteren. Ik kan het bijna niet geloven…..

 14. Dirk

  Dit zijn de ambtenaren die we kunnen missen als kiespijn. Zij die er geen enkel probleem mee hebben de middelvinger uit te steken naar de burger die hun salaris opbrengt door een internationaal evenement te verstoren.

  Verder zijn oordelen over loononderhandelingen altijd lastig. Wat je in ieder geval kunt zeggen:
  – je kunt lange discussie hebben over of een begrotingsoverschot of klein tekort het beste is, maar het is duidelijk dat je als overheid niet structureel meer geld kunt blijven uitgeven dan je binnenkrijgt als de economie niet meegroeit (ratio staatsschuld en BNP)
  – de overheid heeft een salarishuis met schalen en periodieken. Simpel gesteld: als je in een jaar normaal presteert en nog niet in de top van je schaal zit dan stijg je een periodiek en als je promotie krijgt dan kun je in schaal stijgen. Mensen die hun maximale schaal bereikt hebben zullen de enigen zijn die geen loonstijging meer krijgen.
  – er zijn heel veel mensen in het bedrijfsleven die al jarenlang geen enkele loonsverhoging gekregen hebben omdat de economische resultaten er niet naar zijn (en die hebben ook geen 13e maand en royale vakantiedagen zoals ambtenaren wel hebben). Dit zijn de mensen en bedrijven die belasting betalen waarvan de overheid kan bestaan.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).