Al meerdere dagen onrustig rond Zamenhofdreef in Utrecht; jongeren bekogelen politie met eieren Al meerdere dagen onrustig rond Zamenhofdreef in Utrecht; jongeren bekogelen politie met eieren

Al meerdere dagen onrustig rond Zamenhofdreef in Utrecht; jongeren bekogelen politie met eieren

Al meerdere dagen onrustig rond Zamenhofdreef in Utrecht; jongeren bekogelen politie met eieren
Het is al enkele dagen onrustig rond de Zamenhofdreef in de Utrechtse wijk Overvecht. Agenten zijn door een grote groep jongeren met onder meer eieren en vuurwerk bekogeld, en ook zijn er brandjes gesticht. Volgens een woordvoerder van de politie is tot nu toe niemand aangehouden.

Het is al enkele dagen onrustig rond de Zamenhofdreef in de Utrechtse wijk Overvecht. Agenten zijn door een grote groep jongeren met onder meer eieren en vuurwerk bekogeld, en ook zijn er brandjes gesticht. Volgens een woordvoerder van de politie is tot nu toe niemand aangehouden.

“Er zijn al enkele dagen ongeregeldheden rond de Zamenhofdreef in Utrecht. De politie wordt nu ingezet om de rust terug te laten keren en het gebied weer veilig te krijgen”, schreef de politie vrijdagavond rond 23.20 op X. Even later werd gezegd dat de rust was wedergekeerd en dat de inzet werd afgeschaald.

De woordvoerder van politie kan nog niks zeggen over een eventuele aanleiding van de onrust. In andere media is te lezen dat eerder deze week begon na een achtervolging. Wel kan de woordvoerder bevestigen dat agenten zijn bekogeld en ook dat er brandjes zijn gesticht. Op een video op Dumpert is ook te zien dat een bushokje wordt gesloopt in Overvecht.

Volgens de woordvoerder is tot nu toe nog niemand aangehouden. De politie is de komende dagen extra alert in het gebied rond het winkelcentrum aan de Zamenhofdreef.

22 Reacties

Reageren
 1. Rietje

  Je zult er maar wonen.
  Waarom is er niemand opgepakt ? Zo moeilijk kan dat toch niet zijn ?
  Kunnen de buurtvaders helpen ?

 2. Pee

  Stop nog een paar miljoen in die wijk ?
  @rietje
  Natuurlijk is er niemand opgepakt , dat is ook niet de bedoeling anders krijgen ze met nog meer rellen te maken en etnisch profileren .

 3. Katja

  Overvecht ? Daar gebeurt toch nooit wat ?

 4. Koel Hoofd

  …Eieren naar de politie?
  Een grote vooruitgang van dat achterlijke vuurwerk, dat dan weer wel.
  Maar hebben die verveelde inteeltpubers geen huiswerk te doen?

 5. Lombokker

  Voor het gemak noem ik dit soort jongeren maar “het PVV promotieteam”.
  Met de Europese verkiezingen (donderdag 6 juni a.s.) in het zicht is het natuurlijk logisch dat die nu weer in actie komen.

 6. Joop

  Dat belooft nog wat voor vanavond hangt er weer 2 uur een helicopter boven ons huis net de afgelopen dagen

 7. Wies

  Eieren gooien. Valt armoede door inflatie ook wel mee in Overvecht.

 8. Sjaak

  Waarschijnlijk zijn ze boos omdat er zoveel plofkrakertjes zijn opgepakt. Dit soort crimineeltjes ontbreekt het aan respect voor iedereen en alles!!

 9. H.J. van Eijk

  Ouderwets als ik ben, wordt het niet eens tijd voor het spreken van een taal die we allemaal begrijpen? Oog om oog, tand om tand? Oppakken, uitkleden, tegen een muur zetten en bekogelen met eieren en vuurwerk. Steek daarna hun kleren, alles wat ze bij zich dragen en waar ze op rondrijden in de fik (als het niet gestolen is). In gesprek gaan helpt niet. Als dat nu nog niet duidelijk is… De ouderwetse schandpaal vind ik eventueel ook een goed alternatief.

 10. Robine

  Goed nieuws voor de pvv inmiddels is 6 op de10 stemgerechtigden het helemaal zat met dit gebroed . Gevangenis is status financieel uitkleden lijkt mij beter laat pa en moe maar opdraven voor de totale kosten van een rondje helicopter en een bushokje en de 2 totaal losse politie autos

 11. Johnny

  Da’s een van de wijken waarvan ik hoop dat het tegen de vlakte mag ter gentrificatie.

 12. Overvechter

  Hard aanpakken die handel, Politie is gewoon te lief. Meeste jongens zijn tussen de 13 en 18 jaar, gewoon meenemen en dan de ouders bellen om langs de politie bereau te komen en de schade door hun laten betalen. Weet zeker dat ze dan anders gaan piepen.

 13. Toine Goossens

  Het is vakantie. Bestaat er iets als kindervakantiewerk voor deze kinderen? Dat was 50/65 jaar heel normaal. Waarom nu niet meer?

 14. W.

  @H.J. Van Eijk: des te pijnlijker dat je uitgerekend op 4 mei doodleuk voor deze fascistische aanpak pleit. Bah. Ik snap de frustratie maar doe normaal. En nee, dit is geen pleidooi om thee met ze te gaan drinken etc. maar kom op zeg.

 15. Biologisch

  Ik mag aannemen dat het geen biologische eieren waren?! 😉

 16. Pee

  @ W
  heb jij een betere oplossing dan?
  ik ben het met de rest eens.
  politie wil wel maar word tegengewerkt door vage regels die er voor zorgen dat ze maar weinig kunnen doen, en dat weten die snotneuzen en maken daar massaal gebruik van.

 17. Herman

  4 aanhoudingen lees ik elders.
  Hoe kan dat nou?

 18. ACTK

  Veel wilde commentaren hier. Ik woon er midden tussenin en hoop niet dat politie en gemeente grijpen naar de maatregelen die bijna alle commentatoren hier opperen. Natuurlijk ben ik niet blij met alles wat ik voor mijn deur zie gebeuren. Plotseling twaalf politieauto’s voor je deur, het straatmeubilair zien sneuvelen, en het hele gebied afgezet is geen lolletje. Tegelijkertijd lijkt hier vooral om slecht gemotiveerd puberaal gedrag te gaan. Eén fikse regenbui en ze zitten allemaal thuis bij moeders op schoot te gamen.

  De kunst is de raddraaiers en aanstichters te isoleren van de meelopers. Op dit moment bestaat dit vooral uit meelopende pubertjes. De rotte appels moeten uit de mand. Met die lui moet je wat.

  Meelopers demotiveren en hun focus en perspectieven verleggen. In dat kader is het niet slim om op zo’n groep te gaan zitten drukken. Daardoor zoeken ze elkaar meer en meer op en zullen er nieuwe aanstichters en raddraaiers opstaan.

  Verstandig en afgewogen (soms misschien soft ogend) beleid is belangrijk nu. Dat neemt heel even tijd. De groep moet geanalyseerd worden. En de juiste figuren moeten op de korrel genomen worden.

  Overigens: Dit soort problemen geven nog eens duidelijk aan dat Overvecht over een smalle lijn van balans wandelt. De vlam kan eenvoudig in de pan slaan. Door raddraaiers die de boel op stelten willen zetten of door een gemeentelijke overheid die verkeerd beleid voorstelt of uitvoert. In dat kader wil ik hier nog maar eens zeggen dat het extreem onverstandig is Overvecht uit te breiden met 10.000 woningen en zo de bevolking van Overvecht met 25% te vergroten.

  Als we de huidige situatie even als een incident zien (laten we dat hopen) dan kunnen we stellen dat investeringen in de wijk wel vrucht hebben gedragen. Maar de balans is zeer kwetsbaar. Dat zien we nu. De megalomane plannen rond woningbouw en bevolkingsgroei van Overvecht die op dit moment voorliggen leiden regelrecht naar banlieues-achtige toestanden. Dan is ons probleem van vandaag kinderspel…

 19. Statler

  Eens met @ACTK. Eventueel ook buurtvaders betrekken. Alleen straffen is een non-oplossing. Het gaat hoe dan ook kosten.

 20. W.

  @Pee: Mensen niet naakt tegen de muur zetten, bekogelen en al hun bezittingen in de fik steken is al een betere oplossing. Ik sluit me dan eerder aan bij iets zoals ACTK stelt.

  Ik denk dat je daarmee eerder vooruitgang boekt die ook beklijft, in plaats van er met ongekende repressie tegenin te gaan, wat op de korte termijn ongetwijfeld voor genoegdoening bij een aantal (tot op zekere hoogte terecht) gefrustreerde reaguurders zal zorgen maar het probleem zelf uiteindelijk alleen maar erger zal maken.

  Spoor strafbare feiten op en vervolg de daders, maar kijk ook verder dan dat – en dan doel ik dus niet op het toepassen van facistoïde geweld zoals hier door sommigen wordt voorgesteld.

 21. Pee

  “Volgens een oud-jongerenwerker Hicham die bij winkelcentrum Overvecht op een bankje zit en actief was in de wijk, moeten de ongeregeldheden van de afgelopen dagen niet overdreven worden.”

  Alles is geprobeerd om die gasten n het gareel te houden maar het is t nu toe nog steeds niet gelukt om ze zich normaal te laten gedragen en hoe harder ze tegen de politie etc in gaan des te stoerder worden ze bij hun aanhang .
  Dus alleen drastische maatregelen blijven over .

 22. W.

  Pee, je schrijft zelf al: ” en hoe harder ze tegen de politie etc in gaan des te stoerder worden ze bij hun aanhang”. Wat voor effect denk je dan dat het gaat hebben als de politie alleen maar harder tekeer gaat tegen ze? Denk je oprecht dat ze zich dan ineens wel normaal gaan gedragen?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).