Albert Heijn en Jonge Democraten steunen ”ketting van liefde” | De Utrechtse Internet Courant Albert Heijn en Jonge Democraten steunen ”ketting van liefde” | De Utrechtse Internet Courant

Albert Heijn en Jonge Democraten steunen ”ketting van liefde”

Albert Heijn en Jonge Democraten steunen ”ketting van liefde”

De Albert Heijn aan de Amsterdamsestraatweg steunt het plan om een ”ketting van liefde” te maken in de supermarkt. Ook de Jonge Democraten zullen donderdag aanwezig zijn bij de actie. “Iedereen moet elkaar de liefde kunnen uiten door een kus, homo en hetero, of dat nou op straat of is of boven de ananassen. Dat zou beide geen enkel probleem moeten zijn,” aldus Ayla Schneider, voorzitter van de jongerentak van D66. 

Volgens de democraten gaat het hier niet om een campagnestunt. Er op los kussen en knuffelen in een ‘‘ketting van liefde” noemen zij tijdloos, en iets dat het liefst zo vaak mogelijk kan gebeuren. Het filiaal aan de Amsterdamsestraatweg is akkoord met de actie. Zij zorgen voor champagne, en sfeervolle muziek door de speakers.

Komende donderdag om 21.30 wordt de ketting van liefde gevormd in de Albert Heijn. Er hebben zich inmiddels zo’n 40 mensen aangemeld via het evenement op Facebook. De actie is een reactie op het incident in de Albert Heijn. Een lesbisch stel gaf elkaar een zoen in de winkel, waarop zij werden aangesproken door de bewaking. De kus zou aanstootgevend zijn.

4 Reacties

Reageren
 1. sander

  Leuk he, verkiezingstijd!

 2. Ottotto

  @geenstijl: ik dacht dat jij voor tolerantie voor homo en lesbo was, zoals je schreef bij een eerder bericht betreffende deze zaak. Ik merk daar weinig van. Je komt op mij over als bekrompen en bijzonder behoudend en zeker niet tolerant tegenover homo’s en lesbo’s.

 3. Utrechtse Vogel

  Gaan we ook een zoenfeest doen in de moskee, de halleluja-kerk en de koninkrijkszaal?

 4. Aro

  Elkaar in het openbaar een kus geven ter begroeting is een normale zaak, maar elkaar innig zoenen hoort niet thuis in de openbare ruimte. Dit geldt voor iedereen, ongeacht de seksuele geaardheid.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).