Aleid, ga boeven vangen! | De Utrechtse Internet Courant Aleid, ga boeven vangen! | De Utrechtse Internet Courant

Aleid, ga boeven vangen!

Aleid, ga boeven vangen!

De gemeente Utrecht gaat onderzoeken wie onlangs een geheim stuk heeft gelekt aan De Telegraaf. Uit het stuk blijkt dat de stad waarschijnlijk alsnog 14 miljoen euro verliest aan het overeind houden van FC Utrecht, bijna 10 jaar geleden. Mogelijk is er met opzet gelekt en daarom wordt de zaak hoog opgenomen. Als het onderzoek niks oplevert wil burgemeester Wolfsen eventueel aangifte doen. (bron: rtv utrecht)

U leest het goed. Onze burgervader laat zijn spierballen zien. Kansloze zaak natuurlijk, omdat Aleid geen spierballen meer heeft. Maar vooral omdat  zo veel mensen dit rapport inmiddels hebben gelezen, dat zelfs Peter de Vries de dader nooit zal achterhalen. En dat is maar goed ook.

Want waar gaat dit over? Ik sprak onlangs voor deze krant oud-wethouder Hans Spekman over het bericht in De Telegraaf. Hij verbaasde zich over het artikel, want het was volgens hem oud nieuws. En daar leek hij gelijk in te hebben. Onze collega’s van DNU hadden een half jaar geleden al gemeld dat die strop van 14 miljoen euro er aan zat te komen. Dat De Telegraaf juist nu dit nieuws oprakelde, zag Spekman als een aanval van deze krant op de PvdA. En daar zal hij ook wel gelijk in hadden gehad. De oud-wethouder en momenteel PvdA-voorzitter legde helder uit hoe een en ander in elkaar stak. Over en uit, zou je zeggen. Helaas. Er is gelekt en de zaak wordt hoog opgenomen. Vraag 1: hoe kan “oud nieuws” gelekt worden? Antwoord: dat kan niet. Sterker, oud nieuws is geen nieuws.

Vraag 2 (en veel belangrijker): waarom zou de inwoner van Utrecht niet mogen weten over deze mogelijke tegenvaller van 14 miljoen euro? Antwoord: geen idee.

Waar elke bestuurder het tegenwoordig over transparantie heeft, wordt in onze stad een toch niet onbelangrijk stuk onder het tapijt geveegd. En wie het daar onder vandaan haalt, krijgt met Aleid te maken. Ik neem aan dat het vernietigen van de totale oplage van De Telegraaf te kostbaar was. Dan maar dit onderzoek. Wat mogen wij niet weten? Ik doe bij deze een dringende oproep aan de raadsleden om het rapport per direct openbaar te maken. Had De Telegraaf dan toch nieuws te pakken? Het lijkt me niet waarschijnlijk maar begin nu toch te twijfelen.

En wat onze burgemeester betreft? Ga boeven vangen!

Lees ook dit artikel op DUIC!

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).