Aleid Wolfsen heeft een baantje voor een dag in de maand | De Utrechtse Internet Courant Aleid Wolfsen heeft een baantje voor een dag in de maand | De Utrechtse Internet Courant

Aleid Wolfsen heeft een baantje voor een dag in de maand

Aleid Wolfsen heeft een baantje voor een dag in de maand

Het is niet de baan die je verwacht van de burgemeester van Utrecht, maar het is een begin. Aleid Wolfsen gaat aan de slag als voorzitter van de Raad van de Raad van Toezicht van Sena. Hij volgt Ed Nijpels op die gedurende een lange periode Voorzitter van het Algemeen Bestuur en vervolgens Voorzitter van de Raad van Toezicht is geweest.

De Raad van Toezicht is van mening dat Aleid Wolfsen door zijn juridische, politieke en bestuurlijke ervaring de ideale kandidaat is om de positie van onafhankelijk Voorzitter van de Raad van Toezicht van Sena te vervullen.

Over zijn benoeming stelt Aleid Wolfsen: “Het werk dat Sena voor artiesten en platenmaatschappijen verricht is ontzettend belangrijk. Als onafhankelijk Voorzitter van de Raad van Toezicht kan ik mijn kennis en ervaring inzetten in een omgeving waar ik als muziekliefhebber grote belangstelling voor heb”.

Internationale topacts

In 1993 wees de overheid Sena – voluit ‘Stichting ter Exploitatie van Naburige Rechten’ – aan om op basis van de Wet op de naburige rechten de vergoedingsrechten voor openbaar gebruik van muziek van alle artiesten en platenproducenten te regelen. Sena doet dit in Nederland op exclusieve basis, wat wil zeggen dat niemand anders dan Sena gerechtigd is om deze vergoedingen te incasseren en te verdelen. Sena vertegenwoordigt naast alle Nederlandse artiesten en producenten ook internationale topacts als Phil Collins, Coldplay, Ray Charles, Mumford & Sons, David Guetta, Ed Sheeran, Inna, B.O.B.The Beatles, The Rolling Stones en Christina Aguilera.

Wolfsen gaat per jaar 16.500 euro exclusief btw verdienen als voorzitter van de Raad van Toezicht.  Daar kom ook nog een reiskostenvergoeding bij. De baan kost hem twee dagdelen per maand. Eerder had de burgemeester laten weten dat hij na zijn vertrek een jaar sabbatical zou nemen,

9 Reacties

Reageren
 1. Rob

  1375 per maand voor 1 dag werken dat is toch niet slecht… daar moet ik toch heel wat meer voor werken om dat te krijgen.

 2. Roald

  Gefeliciteerd Aleid. Geniet van zo’n coole baan!

 3. Dirk

  Ahaa, als de PVDA’ ers in Utrecht niet zelf graaien, dan werken ze wel bij een partij die internationale artiesten helpt om zoveel mogelijk belastingcenten te ontduiken. Is dat niet wat Sena doet? Zie: http://www.managersonline.nl/nieuws/5188/nederland-belastingparadijs-voor-u2-en-rolling-stones.html

 4. Dirk

  Excuus, ik bedoel ontwijken natuurlijk! 😉

 5. Piet

  Felicitaties voor Aleid. Aleid heeft afgezien van wachtgeld, dus dit inkomen zal welkom zijn.

 6. Rob

  “zoveel mogelijk belastingcenten te ontduiken. Is dat niet wat Sena doet?”
  Nou nee dat is wat anders. Dat gebeurt ook wel op grote schaal in Nederland, maar dat is meer een gevolg van wetgeving en creatieve boekhouders.
  Wat Sena doet is net zo iets als Buma Stemra: geld ophalen bij mensen die muziek draaien, en dat dan grotendeels in eigen zak steken. Een deeltje na jaren een keer afdragen aan artiesten, en dan degenen die al het meeste hebben het meeste geven.
  Kleine en beginnende artiesten vinden dit niet zo leuk. Maar ze kunnen geen andere vertegenwoordiging kiezen want deze bedrijven hebben het alleenrecht.

 7. Hans

  Beste Rob,
  In het bestuur van Buma stemra zitten een groot aantal Auteurs/Componisten. Praat eerst eens met die mensen voordat je hier onzin begint uit te kramen.
  Bedankt,
  hans

 8. HH

  Op jaarbasis is dat, afhankelijk van hoe je rekent, tussen de drie en drieënhalve ton. Een typisch PvdA inkomen.

 9. Roald

  Is een PvdA inkomen dan veel anders dan het inkomen van andere politieke partijen HH? Of roep je gewoon maar wat? 🙂

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).