AlFitrah moet binnen twee weken ruim twee ton achterstallige huur betalen | De Utrechtse Internet Courant AlFitrah moet binnen twee weken ruim twee ton achterstallige huur betalen | De Utrechtse Internet Courant

AlFitrah moet binnen twee weken ruim twee ton achterstallige huur betalen

AlFitrah moet binnen twee weken ruim twee ton achterstallige huur betalen
De alFitrah moskee in Overvecht. Foto: DUIC
De stichting AlFitrah moet een jaar huurachterstand van €214.736,- betalen aan de huidige en vorige eigenaar van het pand aan de Pahud de Mortagnesdreef in Utrecht, zo oordeelt de rechtbank.

De stichting AlFitrah moet een jaar huurachterstand van €214.736,- betalen aan de huidige en vorige eigenaar van het pand aan de Pahud de Mortagnesdreef in Utrecht, zo oordeelt de rechtbank.

De eigenaren spanden samen een kort geding aan tegen de stichting omdat AlFitrah in 2016 nog geen huur heeft betaald. Op de zitting zijn de partijen het eens geworden dat de totale huur voor 2016 214.736 euro bedraagt. De oude en de nieuwe eigenaar hebben ieder recht op een bedrag van 107.368 euro.

Betaling

AlFitrah stelt dat zij geen huur meer hoeft te betalen omdat zij overeenstemming heeft bereikt over de aankoop van het pand. Tijdens de onderhandelingen over de aankoop zou geen huur betaald hoeven te worden.

De kantonrechter oordeelt echter dat de betaling en levering van het pand voortdurend onderwerp van gesprek is geweest, maar dat er geen overeenstemming is bereikt over de voorwaarden. Uit het dossier blijkt dat deze afspraken niet gemaakt zijn, maar juist dat er steeds is gecommuniceerd over het betalen van achterstallige huur.

Ontruiming

De eigenaren hebben de kantonrechter verzocht om een vordering tot ontruiming van het pand toe te wijzen. De omvang van de huurachterstand is zodanig dat dit zou kunnen leiden tot ontruiming.

AlFitrah heeft echter investeringen gedaan in het pand en aanbetalingen op de koopsom. De kantonrechter oordeelt daarom dat het pand alleen ontruimd mag worden als de achterstallige huur van de nieuwe eigenaar niet binnen veertien dagen is betaald.

Gekoppelde berichten

6 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Effe pinnen met de Saudische pinpas dus.

 2. Yoshua

  Ben erg benieuwd of het Allah zijn wil is dat de moskee blijft bestaan of zal worden ontruimd.

 3. Frank

  Of Allah de knip maar even wil trekken…

 4. Scherpschutter

  Waarschijnlijk wil Allah dat de stichting failliet wordt verklaard, waardoor de verhuurder met een oninbare vordering achterblijft.

 5. Theo

  Verhuren aan mensen die ons rechtssysteem niet erkennen is een riskante zaak.

 6. Jeroen

  Houdt het nou nooit op met deze tent?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).