Alle producten Albert Heijn Nachtegaalstraat worden vernietigd na brand; onduidelijk wanneer de zaak weer open gaat - De Utrechtse Internet Courant Alle producten Albert Heijn Nachtegaalstraat worden vernietigd na brand; onduidelijk wanneer de zaak weer open gaat - De Utrechtse Internet Courant

Alle producten Albert Heijn Nachtegaalstraat worden vernietigd na brand; onduidelijk wanneer de zaak weer open gaat

Alle producten Albert Heijn Nachtegaalstraat worden vernietigd na brand; onduidelijk wanneer de zaak weer open gaat
De brand die afgelopen nacht woedde in de Albert Heijn aan de Nachtegaalstraat heeft voor flinke schade gezorgd. Alle producten uit de winkel moeten worden vernietigd van de Voedsel en Warenautoriteit. Het is nog niet bekend wanneer de winkel weer opengaat.

De brand die afgelopen nacht woedde in de Albert Heijn aan de Nachtegaalstraat heeft voor flinke schade gezorgd. Alle producten uit de winkel moeten worden vernietigd van de Voedsel en Warenautoriteit. Het is nog niet bekend wanneer de winkel weer opengaat.

De toedracht van de brand is nog altijd niet bekend. De gehele broodafdeling is vannacht in rook opgegaan. De bovenbuurman, die precies boven die broodafdeling woont, alarmeerde de brandweer vannacht. De brandweer is vannacht van 01:30 uur tot 05:00 uur bezig geweest met blussen voordat het sein brandmeester kon worden gegeven.

Schade

De Voedsel en Warenautoriteit heeft de leiding van het filiaal nu gesommeerd om alle producten en artikelen in de winkel te laten vernietigen. Alle producten worden nu in grote containers buiten de winkel gegooid, zie de foto’s.

De winkel gaat  nog niet open en het is nog onbekend wanneer dit wel gaat gebeuren. Over acht weken zou er een verbouwing plaatsvinden, maar deze kan niet naar voren worden geschoven in verband met de brand.

Nachtegaalstraat Albert Heijn 1 Nachtegaalstraat Albert Heijn 2Nachtegaalstraat Albert Heijn 3

13 Reacties

Reageren
 1. Geenstijl@Utrecht.

  Was er dan helemaal niets voor de voedselbank te gebruiken zoals bv ingeblikte conserven.

 2. Student

  BELACHELIJK. Inderdaad, voedselbank much?

 3. Henk

  Tsjah de voedsel en waren autoriteit is al jaren een idiote organisatie. Alle conserven en producten in plastic flessen/verpakking hadden inderdaad prima naar de voedselbank, leger des heils, daklozenopvang gekund. Maar dubieuze restaurants in Utrecht sluiten waar tientallen klachten over binnenkomen vanwege voedselvergiftiging sluiten schijnt dan weer erg lastig te zijn. *kuch Mister Jacks *kuch

 4. chef

  Echt schandalig dit je kan me niet zeggen dat al het conserven naar de klote is ! De voedselbank zou hier heel gelukkig mee zijn !! Echt heel triest …

 5. Newsfinder

  Wat een voedselverspilling.

 6. jiri

  En de kindertjes in Afrika dan?

 7. Tess

  En de diepvriesproducten? Wat een enorme onzin!!!

 8. Niels Bokhove

  Door de enorme hitte binnen zijn veel producten niet meer betrouwbaar, zo vertelde mij een arts. (Prijskaarthouders op de schappen zijn compleet gesmolten!) Maar heel veel producten staan nog gewoon in de schappen en worden door een opkoper tegen afbraakprijzen alsnog verkocht.
  Een der bovenburen.

 9. Roos

  Leuk idee, de voedselbank. Tot blijkt dat er inderdaad bedorven erwten uit blik (het is daar best warm geweest binnen) zijn verstrekt en mensen met voedselvergifitiging in het ziekenhuis zijn gekomen. Risico kun je niet uitsluiten en mag je niet lopen. Prima maatregel.

 10. Kleuringsdienst

  Die blikken zijn als het goed is al eens heel warm gemaakt, anders was de inhoud niet zo lang houdbaar..

 11. René

  Er gaan heel erg veel artikelen uit de logistieke keten van AH naar de Voedselbank. Maar daarbij wordt (terecht) nóóít een risico genomen met de volksgezondheid.

  De VWA taxeert, heel begrijpelijk, dat het beter is om niet terecht te komen in een situatie waarbij je per artikel gaat kijken of het misschien toch geconsumeerd mag worden. Hellend vlak.

 12. Rob

  “Prijskaarthouders op de schappen zijn compleet gesmolten!”

  Ja veel reageerders zijn er kennelijk totaal niet mee bekend hoe het gaat als je in een grote gesloten ruimte in de hoek een brand hebt. Zelfs als die brand zelf zich niet uitbreidt ontstaat er een heteluchtoven waarin de lucht circuleert, uiteraard verzadigd van de giftige rook. Doordat er niet veel zuurstof aanwezig is kan de zaak zelfs zo warm worden dat het boven de ontbrandingstemperatuur zit, en als de brandweer dan de deuren opentrekt en er komt zuurstof binnen dan gaat de hele zaak in een keer in de hens. Daar zijn brandweerlieden altijd heel goed op bedacht.
  Gebeurt dit niet en krijgt men de band onder controle dan lijkt alles nog normaal behalve dan dat het plastic gesmolten is. Maar uiteraard is alles (met als enige uitzondering wellicht de conserven) ongeschikt voor consumptie.

 13. J

  Haha, vooral de opmerking over Mr Jacks is heel raak, kan niet geloven dat die tent nog open is en dat daar nog mensen komen.

  De Nachtegaalstraat ruikt nog steeds naar gesmolten dingen en momenteel is de calamiteitendienst bezig in de Appie. Ben benieuwd hoe lang het duurt voordat de supermarkt weer open is ook in verband met de geplande verbouwing.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).