Alle treinen rijden na negen dagen werkzaamheden weer vanaf Utrecht CS | De Utrechtse Internet Courant Alle treinen rijden na negen dagen werkzaamheden weer vanaf Utrecht CS | De Utrechtse Internet Courant

Alle treinen rijden na negen dagen werkzaamheden weer vanaf Utrecht CS

Alle treinen rijden na negen dagen werkzaamheden weer vanaf Utrecht CS

Bij Utrecht Centraal rijden alle treinen weer volgens het boekje. Volgens ProRail is een grote vernieuwing aan het spoor, die 9 dagen duurde, op tijd klaar en rijdt maandagochtend alles weer normaal.

“Het is altijd even spannend na zo’n klus, maar het gaat goed”, laat ProRail weten. In de voorgaande anderhalve week moesten reizigers rond het drukste spoorknooppunt van Nederland rekening houden met vertraging en een langere reistijd vanwege het onderhoud.

Aan de noordzijde van het station vernieuwde ProRail twee kilometer spoor. Er werd met 400 man gewerkt om drie sporen eerst weg te halen en vervolgens weer opnieuw aan te leggen. Dat werd juist in de vakantieperiode gedaan, omdat er dan minder reizigers zijn.

Ook de komende jaren wordt er gewerkt om de ‘spaghetti van sporen’ bij Utrecht langzaam maar zeker te ontvlechten. Tot einde 2016 is ProRail daar, voornamelijk in vakantieperiodes, mee bezig. Dat is nodig om in de toekomst meer treinen van en naar Utrecht Centraal te laten rijden, zonder dat dat allerlei problemen oplevert.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).