Alle Utrechters kunnen komende weken coronavaccinatie krijgen zonder afspraak | De Utrechtse Internet Courant Alle Utrechters kunnen komende weken coronavaccinatie krijgen zonder afspraak | De Utrechtse Internet Courant

Alle Utrechters kunnen komende weken coronavaccinatie krijgen zonder afspraak

Alle Utrechters kunnen komende weken coronavaccinatie krijgen zonder afspraak
Alle inwoners van Utrecht kunnen de komende weken terecht voor een coronavaccinatie zonder dat ze daar een afspraak voor moeten maken. Dat laat de gemeente weten op Twitter.

Alle inwoners van Utrecht kunnen de komende weken terecht voor een coronavaccinatie zonder dat ze daar een afspraak voor moeten maken. Dat laat de gemeente weten op Twitter.

Op vijf verschillende dagen in juli kunnen bewoners terecht op locaties in Kanaleneiland en Overvecht voor een prik met Pfizer of Jansen. Liefhebbers voor een van de vaccins kunnen zelf kiezen welke ze willen. Bewoners van de hele stad kunnen terecht op 9, 10, 16, 17 en 23 juli.

18 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Hoe werkt dat precies? Moeten mensen zich legitimeren? En hoe zien de medewerkers op die locaties dan dat iemand in Utrecht woont? Op basis van rijbewijs of paspoort lijkt me dat lastig.
  Buitengewoon onduidelijk verhaal dit.

 2. Nils Breunese

  @JdV: als je op de link in de tweet klikt kom je op de pagina van de gemeente, waar inderdaad staat dat je ID-kaart of paspoort moet meenemen.

 3. Koel Hoofd

  Is dit een oproep tot totale chaos?
  Utrecht is een studentenstad en de beleving van massavermaak lonkt…

 4. Bill

  @JdV: “Oh nee, we hebben iemand van buiten Utrecht gevaccineerd. Wat vervelend dat er nu nóg meer immuniteit is opgebouwd in het land”

 5. Thomas Brink

  @JdV, misschien even het artikel lezen en op de Twitter-link klikken.

 6. Bill

  Overigens ook ironisch dat iemand zichzelf “Koel Hoofd” noemt in een oproep tot vaccinatie een oproep tot “totale chaos” leest, zonder verdere onderbouwing. In principe mist nu alleen nog een reactie van Scherpschutter over waarom dit duidelijk weer een geval is van falend links beleid, en dan heb ik mijn DUIC bingokaart alweer vol.

 7. Scherpschutter

  @Bill 14:25

  Falend links beleid, is dat geen pleonasme?

 8. JdV

  @nils, @ thomas: wellicht hebben jullie een ander paspoort dan ik. Dat van mij is 10 jaar geldig. Als ik in die 10 jaar ben verhuisd krojg ik in ieder geval geen nieuw paspoort. Ook al woon ik dan in Utrecht, in mijn paspoort staat dan nog de plaats van uitgifte destijds. Wat is de toegevoegde waarde van het paspoort dan precies?

 9. Erica

  Waar doen we nu weer allemaal moeilijk over? Het is de GGD die prikt en die wordt voor de coronaprikken en testen betaald door de landelijke overheid. Op meer plaatsen gaat de GGD naar dorpen en wijken waar de vaccinatiegraad laag is in de hoop zo meer mensen te bereiken. De gemeente Utrecht maakt alleen wat extra reclame voor deze mogelijkheid in wijken waar de vaccinatiegraad (te) laag is. Eerder in de prikcampagne, toen ze met de 70plussers bezig waren, was het soms op de ene plek erg druk en op de andere was voldoende plaats. Dan vroeg het landelijk callcenter: “Wilt u snel gevaccineerd? Dan moet u naar ….. want daar is morgen plaats. Wilt u liever in de buurt van uw woonplaats? Dan moet u 2 weken wachten. Met je ID bewijs en het BSN dat daar op staat weet de GGD precies wie geprikt is en waar die mensen wonen.

 10. Naam

  Ik weet niet wat men gaat doen, maar woonplaats checken kan als volgt: het paspoort kun je gebruiken als controle of degene die voor je staat is wie hij/zij zegt te zijn. Het paspoort bevat ook een BSN. Dat kan gebruikt worden om in de basisregistratie personen op te zoeken waar die persoon woont.

 11. vivantomnesvirgines

  @scherpschutter, jouw naam en jouw comments, is dat geen contradictio in terminis?

 12. Zuilen030

  De climax van een falend, onduidelijk, ongefundeerd en chaotisch beleid, ben ook benieuwd wat de volgende stap wordt.

 13. EB

  In je paspoort staat ook je BSN 😉

 14. Katja

  Ben al volledig gevaccineerd met Astra, wie controleert mij als ik me aanmeldt voor prikken met Pfizer ? Om me nog beter te beschermen ?

 15. JdV

  @katja: als je bij je vaccinatie met astra hebt aangegeven dat je gegevens niet mogen worden gedeeld met het rivm kun je nu gewoon nog 2 x pfizer gaan halen. Heb je je gegevens wel gedeeld dan kan dat niet want dan komt dit bij het systeem voor aanmelden naar boven.

 16. Koel Hoofd

  @Bill
  Ik zal uw donkere gedachten verlichten.
  Utrecht heeft grofweg 100.000 mbo/hbo/wo studenten.
  Uitgerekend die generatie wil heel erg graag weer leuke dingen doen waarvoor een prik nodig is. Dat is een rij van 100.000x 1.5m… of een paar iets kortere rijen per dag per lokatie. Om over de vele vervoersbewegingen en ondelringe competitie (ikke eerst dan de rest) nog maar te zwijgen.
  Dat u dat als linksbashen interpreteerd is wel kenmerkend voor de linkse hypergevoeligheid voor alles wat ook maar naar kritiek hint.

 17. Erica

  @Koel Hoofd hebt u gemist dat alle jongeren van MBO/HBO/WO leeftijd al een prikafspraak kunnen hebben? En dat alles van 18 en ouder ook al kon kiezen voor die succesvolle extra prikavonden met het Jansenvaccin (1 keer prikken klaar). De lui die graag leuke dingen willen doen, is dus al geprikt of heeft een afspraak staan. Het zal vanuit die doelgroepen dus reuze meevallen met wachtrijen en vervoersbewegingen.

 18. Bill

  @Koel Hoofd, ik zie vooral (ook in uw reactie weer) talloze aannames, doorgaans niet of nauwelijks onderbouwd en gespeend van enige kennis van zaken.

  Gelukkig was Erica me voor om uit te leggen waarom ook uw reactie weer eens kant noch wal raakt, maar het is niet uiteraard niet de eerste keer.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).