Alle Utrechtse musea zijn sinds deze week rookvrij Alle Utrechtse musea zijn sinds deze week rookvrij

Alle Utrechtse musea zijn sinds deze week rookvrij

Alle Utrechtse musea zijn sinds deze week rookvrij
Alle Utrechtse musea zijn sinds deze week rookvrij. Voor de binnenruimtes gold dit uiteraard al, maar er mag nu ook niet meer in de buitenruimtes worden gerookt. Dat hebben de museumdirecteuren en de gemeente eerder met elkaar afgesproken.

Alle Utrechtse musea zijn sinds deze week rookvrij. Voor de binnenruimtes gold dit uiteraard al, maar er mag nu ook niet meer in de buitenruimtes worden gerookt. Dat hebben de museumdirecteuren en de gemeente eerder met elkaar afgesproken.

Het is al een lange tijd niet meer toegestaan te roken in openbare gebouwen en sinds 1 juli van dit jaar zijn ook rookruimtes in deze plekken verboden. In de buitenruimtes mag volgens de wet nog wel gerookt worden, maar de Utrechtse musea gaan nu dus een stap verder. Omdat zij niet willen dat kinderen worden geconfronteerd met sigarettenrook, is het sinds begin deze week niet meer toegestaan op het buitenterrein een sigaret op te steken.

Wethouder Eelco Eerenberg onthulde maandag bij het Centraal Museum het logo dat alle aangesloten musea op hun gebouwen gaan aanbrengen. “Ik ben ontzettend blij met de inzet van onze partners die net als ik de jonge generatie willen beschermen tegen de gevaarlijke gevolgen van roken. We weten dat roken allerlei ziektes veroorzaakt en het leven verkort. Dat willen we onze kinderen niet meer aandoen.”

Na zwembaden, dierenweides en beheerde speelplekken zijn de musea de volgende plekken die rookvrij zijn. De komende tijd volgen er volgens de gemeente meer plekken waar niet meer gerookt mag worden, waaronder openbare speelplekken.

Gekoppelde berichten

13 Reacties

Reageren
 1. Scherpschutter

  Persoonlijk lijkt het me niet zo handig om nog meer klanten weg te jagen als je er al zo weinig hebt dat je geen week open kunt blijven zonder subsidie, maar wie ben ik?

 2. w

  en het Tabaksmuseum?

 3. Longafd ziekenhuizen

  Geen shag of sigaretten meer verkopen
  Nicotine net zo verslavend als heroïne
  En,,,,buitengewoon smerig

 4. Koel Hoofd

  “Omdat zij niet willen dat kinderen worden geconfronteerd met sigarettenrook, is het sinds begin deze week niet meer toegestaan op het buitenterrein een sigaret op te steken.”

  Als je die lijn doorzet, dan mogen kinderen ook niet meer naar het buitenland op vakantie want daar kunnen ze ook met sigarettenrook geconfronteerd worden….

 5. Scherpschutter

  @Longafd ziekenhuizen

  Ja…Het verbod op drugs is immers ook al zo’n succes. LOL

  Ik heb een beter idee. Wat als u of de overheid zich voortaan niet meer bemoeit met hoe anderen hun leven willen leven?

 6. Suzanne

  Hoera! Zat laatst in het Spoorwegmuseum nog in andermans vieze rook en kreeg een grote mond toen ik wees op het “generatie rookvrij bordje”
  Niet fijn
  Dit is dus fijn nieuws

 7. Herman

  Nu pas?

 8. Realist

  Prima, als niet-roker is dat geen enkel probleem. Laat roken vooral voor de roker een uitdaging zijn.

 9. Bromsnor

  Paria = roker/anti vaxer/aardgas stoker

  Bromsnor

 10. Rob Huibers

  Aangezien de eerste artsen al in de jaren 1930 het verband tussen roken en allerlei ziektes begonnen te leggen, doen we er best lang over om dit duivelse goedje uit te bannen.
  De oorzaak van de traagheid is duidelijk: aan tabaksproducten wordt bijzonder goed verdiend.
  En met een intens kwaadaardig systeem van belastingheffing houdt onze eigen overheid deze rokershel in stand: zo lang je de accijns aan de overheid afdraagt mag je jezelf naar de hel roken. Een soort omgekeerde aflaat dus.
  Ook zijn er altijd weer mensen die dit voor vrijheid aanzien.

 11. Alweer mis!

  “Wat als u of de overheid zich voortaan niet meer bemoeit met hoe anderen hun leven willen leven?”

  Top! Als jij daar dan ook mee stopt.

 12. Toine Goossens

  Roken en alcohol leveren de samenleving verschrikkelijk veel geld op. Het is legaal, dus met accijnzen belast.

  De elite hangt belastingvrij aan de cocaïne, de XTC, en al die andere vervangende middelen.
  Jan met de pet betaalt belasting. zij niet.

 13. Esrin W.

  Van mij mag alles rookvrij. Ik heb écht een bloedhekel aan mensen die in de ochtend als ik net fris gedoucht de deur uitga op straat voor mij lopend een peuk opsteken om nog even de stress voordat ze aan hun ratracebaan moeten beginnen weg te paffen. Daar douch ik niet voor.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).