Alleen Amsterdam is een nog leukere stad dan Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Alleen Amsterdam is een nog leukere stad dan Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Alleen Amsterdam is een nog leukere stad dan Utrecht

Alleen Amsterdam is een nog leukere stad dan Utrecht
De Utrechtse binnenstad gezien vanaf de Neudeflat.
Utrecht staat wederom op een tweede plaats in de jaarlijkse Atlas voor Gemeenten. Maar de achterstand op nummer één Amsterdam is weer kleiner geworden. 

Utrecht staat wederom op een tweede plaats in de jaarlijkse Atlas voor Gemeenten. Maar de achterstand op nummer één Amsterdam is weer kleiner geworden. 

Dat laat de NOS weten na het inzien van de atlas. Amsterdam dankt de koppositie aan de monumentale binnenstad, de ligging, de grote werkgelegenheid en de voorzieningen die in de stad te vinden zijn.

De voorsprong met Utrecht wordt echter steeds kleiner door een inhaalrace waar Utrecht de laatste jaren mee bezig is. Ook het alsmaar toenemende toerisme en gevoel van criminaliteit in de hoofdstad zorgt ervoor dat de stad steeds minder aantrekkelijk wordt om in te leven.

Atlas doet jaarlijks een uitgebreid onderzoek naar de populairste gemeenten. Dit doen ze door het vergelijken van verschillende beleidsterreinen waar lokale, regionale en centrale overheden zich mee bezighouden zoals: leefbaarheid & veiligheid, economie & arbeidsmarkt; zorg & welzijn; mobiliteit & milieu; woonklimaat & voorzieningen en kunst, erfgoed & cultuur.

14 Reacties

Reageren
 1. A.vd Enden

  Maar Dordrecht is de snelste stijger! Geheimtip!

 2. Ton

  Nog even en wij zijn eerste!

 3. Jolanda

  Laat Amsterdam en Dordrecht vooral leuker blijven!
  Utrecht hoeft al die bezoekers en toeristen en festivals niet, het is al druk genoeg ?
  In mijn bescheiden mening dan….

 4. Antoine Boudet

  Amsterdam is ook superleuk. Vooral de plattelandsimmigranten die opeens hetzelfde gaan praten (‘hou op met me’), massaal theekransjes houden in de melkweg om bij een indieband op FBaanwezig te kunnen staan en nimmer de ring nog uitkomen.

 5. Berend

  Onzinnige vergelijking. Utrecht is een groot, gezellig dorp. Amsterdam heeft een veel stedelijker en toeristischer karakter.

 6. Herman

  Utrecht mist nog die gezellige Nutella winkels waarmeee Amstedam volstaat.

  Als we nu op iedere straat zo’n winkel openen….

 7. Bill

  @Berend: Gezellig dorp met bijna 350.000 inwoners. Verder gelijk met het toeristische karakter, en dat die ellende tot in lengte van jaren daar mag blijven…!!

 8. BozeWolf

  Sssssst!! Elke toerist minder is er één!

 9. Freddy

  Tss ik hoop dat die lui van de gemeente ook dit bericht ter harte nemen en Utrecht geen tweede Amsterdam maken: meer criminaliteit en meer vervelende toeristen!

 10. Flierefluiter

  @Berend, je hebt helemaal gelijk. Juist vanwege het kleine centrum behoudt Utrecht haar dorpse karakter. En dat is leuk.
  Een verademing, wanneer je uit Amsterdam terug komt en in Utrecht je niet meteen door toeristen op een Mac-Bike van je sokken wordt gereden.

 11. Norbert BuurtApp

  Jaren in Amsterdam gewoond. Top stad!
  Maar als ik nu in de tram zit en naar buiten kijk: alleen maar cafés, kledingwinkels, vreetwinkels en winkels vol sleutelhangers… Ik hoop dat Utrecht dit bespaard blijft.

 12. flora

  als utrechtse jordaanees met elk jaar een skaters-swing voor bij je huis… is booming business… boomerig om bijzonder te zijn in het anders-uniek zijn.

 13. Paul

  Net als Amsterdam heeft Utrecht een volstrekt unieke binnenstad, en de bewoners lijken steeds meer op elkaar.Wat mensen dorps noemen, is in feite de INTIEME binnenstad. Utrecht is natuurlijk veel meer dan deze binnenstad ! Denk aan Lombok met zijn mooie bruggen en kades,of vogelen buurt, Kanalen eiland boulevard. We hebben boven dien een verzieningen nivo die in relatie tot ons inwoner aantal uitzonderlijk hoog is… Vredenburg , grootste Ziekenhuis, grootste Ikea van NL, Kunst opleiding van NL, etc… beslist niet dorps te noemen !
  Touristen zien Utrecht niet als de stad van plat vermaak maar komen voor de bruisende stad met unieke ( unesco) objecten. Rietveld schroderhuis, Nijntje museum, Orgel museum, werfgrachten stad kastelen, forten etc. De bier lallende brit, laten we lekker in Mokum !
  Laten we eens de ogen open en werkelijk openlijk trots zijn, waarom we houden van onze bijzondere stad met haar vriendelijke open bevolking !

 14. Binnenstad bewoner

  “De voorsprong met Utrecht wordt echter steeds kleiner door een inhaalrace waar Utrecht de laatste jaren mee bezig is. Ook het alsmaar toenemende toerisme en gevoel van criminaliteit in de hoofdstad zorgt ervoor dat de stad steeds minder aantrekkelijk wordt om in te leven.”

  Geweldig vooruitzicht als dit ook Utrecht te wachten staat!
  Behalve Engels de voertaal te laten zijn in Utrecht, ook graag Frans, Duits en Chinees/Japanse
  teksten overal. Dan “winnen” we vast………….maar niet met wonen!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).