Correctie: Gökmen T. én twee andere verdachten zitten nog vast | De Utrechtse Internet Courant Correctie: Gökmen T. én twee andere verdachten zitten nog vast | De Utrechtse Internet Courant

Correctie: Gökmen T. én twee andere verdachten zitten nog vast

Correctie: Gökmen T. én twee andere verdachten zitten nog vast
Er werden drie verdachten aangehouden bij het schietincident in de tram van maandag 18 maart in Utrecht. Die zitten alle drie nog vast.

Er werden drie verdachten aangehouden bij het schietincident in de tram van maandag 18 maart in Utrecht. Die zitten alle drie nog vast.

Burgemeester Van Zanen zei dinsdagochtend bij Radio 1 dat alleen Gökmen T. nog vast zou zitten en de andere twee verdachten niets met het schietincident te maken zouden hebben.

De politie weerspreekt dat echter een klein uur later: “Wat betreft de drie verdachten die zijn aangehouden in verband met het schietincident aan het 24Oktoberplein in Utrecht: deze drie personen zitten nog vast en zijn nog altijd verdachte.”

Er is verder nog weinig bekend over het motief van de dader. Later vandaag komen de politie en de gemeente weer met updates over de gebeurtenissen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Toen ik vanochtend op de fiets stapte dacht ik nog dat dit een mooie zonnige maandag zou worden. Het werd een zwarte dag voor Utrecht. Bij het schietincident op het 24 Oktoberplein zijn doden en gewonden gevallen. Ik wil mijn innige medeleven met de nabestaanden van de slachtoffers, de gewonden en alle mensen die erbij waren uitspreken. Ook wil ik alle hulpverleners danken voor hun inzet. Vooral namens de mensen in de stad die met grote zorgen zaten. Ik realiseer me dat wat jullie hebben meegemaakt niet makkelijk is geweest. Tegelijkertijd heb ik gezien hoe Nederland met ons meeleeft. Mensen zullen morgenochtend met een ander gevoel naar hun werk gaan. Toch is het goed dat we doorgaan. Dat we elkaar vasthouden en steunen. Geweld mag nooit het laatste woord hebben.

Een bericht gedeeld door Burgemeester Jan van Zanen (@burgemeesterjanvanzanen) op

1 Reactie

Reageren
  1. Levi

    Je zou denken dat iemand die een ‘terrorist’ onderdak verleent toch wel vast moet blijven zitten.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).