Alternatief Bieb++ in stemming gemeenteraad | De Utrechtse Internet Courant Alternatief Bieb++ in stemming gemeenteraad | De Utrechtse Internet Courant

Alternatief Bieb++ in stemming gemeenteraad

Alternatief Bieb++ in stemming gemeenteraad

Het alternatieve plan voor de Bieb++ wordt zometeen behandeld in de gemeenteraad. Het ordevoorstel van GroenLinks, om de stemming uit te stellen, is verworpen. Met de nipte meerderheid van 1 stem gaat het alternatieve plan in stemming. 

GroenLinks, SP, VVD, Leefbaar Utrecht zijn het hier absoluut niet mee eens. Vincent Oldenborg van Leefbaar Utrecht noemde het eerder al ”onbeschoft”. “Het probleem is dat een meerderheid natuurlijk alles kan, maar als er morgen daadwerkelijk zou worden gestemd over een plan dat op dit moment nog niet bekend is bij de raadsleden, zou dat een politiek novum zijn van het slechtste soort”, zei hij eerder al tegen DUIC. “Politiek onfatsoen van het troebelste water”, noemt SP fractievoorzitter Tim Schipper deze gang van zaken.

Het orde voorstel van Tim Schipper van de SP om leestijd te krijgen, is verworpen. Wolfsen geef aan dat er wel een mogelijkheid is om een amendement in te brengen tijdens de stemming.

5 Reacties

Reageren
 1. Criti Cus

  Letterlijk Hoog Catherijne all over again. Ook toen (naar ik meen) 1 stem. Amendement is ook al een lachertje zonder inhoud.

 2. Utrechtse vogel

  SCHANDALIG DIT!

  Ik heb altijd op D66 gestemd, maar dat gaat vanaf nu niet meer gebeuren.

 3. Peter Tol

  @Bram Fokke: College en raad Utrecht trekken 5 miljoen uit voor een idee op de achterkant van een bierviltje, een amendement van één A4 kan iets zijn om rekening mee te houden #D66arrogantie

 4. Jos Stelling

  Tegen machinaties is geen kruid gewassen, laat staan enige vorm van argumentatie. Dat gebouw moet er ten koste wat kost komen. Nou bouwen maar: geld zat.
  Maar hang het niet op aan allerlei grootspraak en volzinnen met exclusief toegeëigende slogans over kennis, cultuur en de toekomst van de stad. Kom ook niet aan met quasi onderbouwde prognoses over kosten en inkomsten, of met second opinions uit eigen stal. Vraag ook niet aan de betrokken bieb en artplex wat ze van mogelijke alternatieven denken, want daar zijn ze – zolang de gemeente hen die worst voorhoudt, natuurlijk tegen. Het dreigement van ’t Hoogt dat er buiten dat artplex geen mogelijkheden zijn en ook het dreigen met het verdwijnen van het Nederlands Filmfestival bij het niet doorgaan van het artplex zijn niet serieus te nemen en gênant. Zowel ’t Hoogt als het NFF mogen in hun handen knijpen: ze krijgen ongemeen veel subsidie van ons.
  Dus: gewoon bouwen jongens.
  Beste CDA, PvdA, D66 en CU fracties, wij hebben vanmiddag samen met de medewerkers van Springhaver en het Louis Hartlooper Complex het debat gevolgd in het LHC. Het is voor de politiek, voor elk particulier initiatief en voor iedereen die het beste voor heeft met deze bijzondere (binnen)stad erg ontluisterend. Het enige voordeel van dit gedoemde avontuur is dat de Utrechters straks eindelijk eens wat te kiezen hebben: de enige manier om weer wat een orde te scheppen en blijkbaar onze stem te laten horen.

 5. kees

  Vanwege de houding van D66 in deze kwestie zijn ze mijn stem kwijt in maart.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).