Amsterdamse Pizzabakkers komen naar Nachtegaalstraat: “Wij worden echt voor de buurt” | De Utrechtse Internet Courant Amsterdamse Pizzabakkers komen naar Nachtegaalstraat: “Wij worden echt voor de buurt” | De Utrechtse Internet Courant

Amsterdamse Pizzabakkers komen naar Nachtegaalstraat: “Wij worden echt voor de buurt”

Amsterdamse Pizzabakkers komen naar Nachtegaalstraat: “Wij worden echt voor de buurt”
De Pizzabakkers: Jean-Marc van der Stap en Daniel Herbschleb. Foto: DUIC
Veel prosecco en pizza’s zonder tomatensaus. De Nachtegaalstraat krijgt met De Pizzabakkers een Italiaan die het net even anders gaat doen dan de traditionele pizzeria.

Veel prosecco en pizza’s zonder tomatensaus. De Nachtegaalstraat krijgt met De Pizzabakkers een Italiaan die het net even anders gaat doen dan de traditionele pizzeria.

De Pizzabakkers is een succesvol horecaconcept dat komt overwaaien uit Amsterdam, waar het op vier plekken een restaurant voor de buurt is gebleken. Jean-Marc van der Stap en Daniel Herbschleb gaan na jaren in andere zaken van De Pizzabakkers te hebben gewerkt nu hun eigen vestiging opzetten in Utrecht.

“Er zijn mensen die soms wel drie keer in de week komen eten”, zegt Van der Stap. En dat moet ook gaan gebeuren aan de Nachtegaalstraat. Op de plek waar tot voor kort lunchroom Enzo was gevestigd, opent in augustus de nieuwe pizzabakkerij. Herbschleb: “De locatiekeuze kwam een beetje toevallig tot stand, maar volgens mij is een restaurant zoals wij dat gaan neerzetten precies wat deze buurt nog mist. Een plek waar je makkelijk naar binnen stapt om even snel wat te eten of om urenlang te tafelen.”

Op de kaart komen een paar klassiekers als Napolitana of Margerita, maar het zullen voornamelijk eigen pizzacreaties zijn die geserveerd gaan worden. Alle pizza’s worden gebakken in een speciale houtoven en de meeste gasten zullen even moeten wennen dat er ook pizza’s zonder tomatensaus geserveerd gaan worden. De pizza bianca. “In Nederland kennen we dit nog niet zo goed, maar in Italië is dit heel normaal”, legt Van der Stap uit. “Tomaat is een heel overheersende smaak. Daar nemen mensen juist pizza zonder tomatensaus zodat de rest van de smaken dan veel meer naar voren komen. Ook hebben we hier pizza’s met truffelroom in plaats van tomatensaus.”

Drie keer per week

De Amsterdamse vestigingen zijn uitgegroeid tot buurtrestaurants. Mede door de dranken die geserveerd worden. Met de prosecco maken de mannen bijzondere cocktails, er is gin & tonic waarbij zowel de gin als de tonic Italiaans is en er is elk seizoen wisselend Italiaans speciaalbier. “We hebben hier soms gasten die enigszins vertwijfeld binnen komen lopen omdat het al de derde keer in een week tijd voor ze is. En dat is ook wat we hier willen bereiken. Een leuke plek voor de buurt waar mensen snel naar binnen lopen”, besluit Van der Stap.

22 Reacties

Reageren
 1. Trol

  Volgens mij is de Pizza toch een Italiaanse aangelegenheid,schoenmaker hou je bij de lees.

 2. Utrechtsebert

  Leuk om eens te proberen, maar een echte Italiaans is het natuurlijk niet. Een echte Italiaan heeft zijn roots in Italië en niet in Amsterdam.

 3. Vivant Omnes Virgines

  Italianen hebben niet het alleenrecht om pizza’s te maken, deze heren kunnen het waarschijnlijk beter dan menig italiaan. Pizzabakkers die het moeten hebben van hun afkomst zijn bij mij bij voorbaat al kansloos…

 4. Marloes

  Nou ik denk dat deze ‘niet echte Italianen’ een stuk dichterbij de traditionele Italiaanse keuken komen dan vele andere zaken in Utrecht die zichzelf pizzaria noemen!

 5. Frank

  Ooit al eens bij de pizzabakkers geweest? Waarschijnlijk niet gezien het oordeel dat de Italiaan wel beter moet zijn… Bijzonder foutieve aanname

  Een veel betere pizza dan bijde pizzabakkers moet je wel stevig voor op zoek, de kwaliteit (in Amsterdam in ieder geval) is bijzonder!

 6. Chantal

  Geheimtip (gratis): De enige echte goede en traditionele pizza in Utrecht vind je bij Santa Lucia.

 7. Jeroen de Vries

  Goh eindelijk een pizzazaak in de buurt van de nachtegaalstraat. Die zat er nog niet, toch? O nee, foutje, even googelenen dan blijken er toch al een stuk of 10 te zitten. Meer van hetzelfde dus. Jammer genoeg niet een leuk restaurant erbij met een orgineel concept maar weer een pizzaboer.

 8. Akke

  Er zit hier in Paramaribo bij Bar Zuid een geweldige pizza bakker. Heerlijke pizza. En het is geen Italiaan

 9. Lara

  Eindelijk een Pizzabakkers in Utrecht! Al jaren fan van de pizza Prosciutto en de tiramisu is geweldig! Kunnen we hier straks ook de huisgemaakte limoncello krijgen?

 10. BdV

  @Jeroen: Zou ook kunnen dat de komst van deze misschien net niet geheel over een kam te scheren pizzabakker ervoor zorgt dat een aantal anderen opgeruimd kunnen worden. Dan is er weer ruimte voor een origineel concept.

 11. Jan

  Je hebt geen idee Jeroen de Vries, wacht nog een maand en je zult spijt hebben van deze reactie

 12. herman

  Leuk en origineel, nu nog een Loetje en een stuk of 12 nutellla winkels voor wafels en dan is utreg een soort Amsterdam 2.0

 13. Ouwe

  De enige echte originele pizza’s haal je bij Mister Jacks 😉 Succes mannen!

 14. Scherpschutter

  Buratta, Toscaanse venkelsalami, Taggiasche olijve, San Miniato pancetta, Coppa di Parma: deze mannen maken zo te lezen serieuze pizza’s met prachtige Italiaanse kwaliteitsingrediënten op de manier zoals het hoort (houtoven) en dat voor prijsjes waarvoor je bij de New York Pizza iets krijgt dat in geen 1000 jaar het woord pizza zou mogen dragen, om over de gemiddelde concurrentie van deze vreettoko nog maar te zwijgen.

  Ik ben zeer benieuwd!

 15. karel

  Te mooi om dit te lezen. De Italiaan heeft het alleenrecht op de pizza … of zo … De Italiaan krijgt hoer een lesje! Ga eens proeven voor je een oordeel velt.

 16. Patty

  Fijn, eindelijk een pizzabakkers in Utrecht! Een paar keer bij pizzabakkers in Amsterdam geweest en dat is echt niet te vergelijken met ‘een standaard pizzaria’. Voor alle negatievelingen: Ga kijken/proeven en oordeel dan nog eens. Ik ben blij met jullie komst! Succes heren en ik hoor graag wanneer de opening is! 😀

 17. Melvin

  Wij zijn al jaren hardcore Pizzabakker fan. En dan die zalige “Buscaglione expresso samen met een huisgemaakte Limoncello. Dit wordt een echte aanwinst voor Utrecht?

 18. Eef

  Veel succes mannen!! Ik kom zeker langsq, Ven dol op pizza. En erg benieuwd naar jullie concept.

 19. Mylène

  Niet weten wat we moeten eten wordt standaard een avondje Pizzabakkers. Betaalbaar en ontzettend goed eten! Succes mannen!

 20. cas

  Hilarisch dat ze dit als een concept verkopen, is gewoon een pizzeria… Als je kwaliteit levert blijf je bestaan, anders niet.
  En blijkbaar kunnen ze wel een pizza bakken als ze restaurant 4 kunnen openen.
  Maar hou op met je gezwets over concept e.d.

 21. Steph

  Asjemenou, das gek, een pizza bianca, dat kennen we nog niet echt in Nederland?
  Ehm, in Utrecht hebben we al een paar jaar de onovertroffen (witte) pizza’s van Basta Cosi. Met truffel en parmaham of één van de andere (mede door klanten bedachte) creaties.
  Pedante Pizzabakkers, die Amsterdammers.

 22. wollie

  ik had hier een pizza gegeten en die was best prima.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).