Anatomiegebouw van gemeente Utrecht binnenkort te koop | De Utrechtse Internet Courant Anatomiegebouw van gemeente Utrecht binnenkort te koop | De Utrechtse Internet Courant

Anatomiegebouw van gemeente Utrecht binnenkort te koop

Anatomiegebouw van gemeente Utrecht binnenkort te koop
Het Anatomiegebouw, dat onderwerp was in een artikel van DUIC vorige week, blijkt binnenkort te koop te zullen staan. De vraagprijs van het pand, dat eigendom is van de gemeente, zal in oktober bekend worden.

Het Anatomiegebouw, dat onderwerp was in een artikel van DUIC vorige week, blijkt binnenkort te koop te zullen staan. De vraagprijs van het pand, dat eigendom is van de gemeente, zal in oktober bekend worden.

Het vergeten broertje van het postkantoor op de Neude, zoals het gebouw beschreven wordt, stamt uit 1921 en staat in het beschermde stadsgezicht van Utrecht-Oost. Het gebouw zelf is echter geen monument. Nu blijkt dat de gemeente dit markante gebouw wil gaan verkopen. In het pand is op dit moment kinderdagverblijf Sesam van Ludens gevestigd. Het gebouw moet met huurder en al verkocht worden.

De gemeente zou de bestemming, bedrijfsruimte, willen handhaven maar hier is nog geen zekerheid over. Er zouden al twee makelaars langs zijn geweest die direct begonnen over het bouwen van appartementen en de mogelijkheid tot het opdelen van de hal in woningen.

De gemeente laat weten dat het pand in oktober aangeboden gaat worden en dan gekocht kan worden. Wel kan het zijn dat er speciale voorwaarden aan de verkoop verbonden zullen zijn, bijvoorbeeld over het behouden van het pand in een specifieke staat of de bestemming van het pand. Een nieuwe projectontwikkelaar zal in ieder geval gebonden zijn aan de eisen die het beschermd stadsgezicht stelt.

Een medewerker van kinderdaverblijforganisatie Ludens liet weten dat het plan om het hele pand te betrekken voor naschoolse opvang mislukt is. De kosten zouden te hoog zijn.

anatomtisch-theater
Voormalige anatomisch theater
beestenkoppen-keukentje-KDV-Sesam
Kinderdagverblijf Sesam
lege-hal
Lege hal
voormalige-snijzaal
Kinderdagverblijf Sesam, voormalig snijzaal

(Foto’s: Arjan den Boer)

2 Reacties

Reageren
  1. Jetta Ernst

    Dit pand is uitermate geschikt als museum, als bibliotheek, in ieder geval iets met een openbare functie. De schoonheid van dit pand in zijn huidige vorm mag niet verloren gaan.
    Ik vind het onbegrijpelijk dat de Gemeente dit waardevolle monument afstoot. De gemeente Utrecht onwaardig. Zo ga je niet met je monumenten om! en zeker niet in deze wijk, met zijn universitaire geschiedenis.

  2. Cathelijne

    Het pand is verkocht aan een veevoeder bedrijf. Het zal niet openbaar toegankelijk worden ga ik vanuit. Erg jammer want het is een fantastisch pand met een magische sfeer.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).