Anne (28) werd 1,5 jaar geleden van haar fiets gereden; nog steeds voelt ze de gevolgen Anne (28) werd 1,5 jaar geleden van haar fiets gereden; nog steeds voelt ze de gevolgen

Anne (28) werd 1,5 jaar geleden van haar fiets gereden; nog steeds voelt ze de gevolgen

Anne (28) werd 1,5 jaar geleden van haar fiets gereden; nog steeds voelt ze de gevolgen
Anne kwam op 1 oktober 2019 hard ten val.
Anne (28) fietste op 1 oktober 2019 op de Troelstralaan in Utrecht toen een andere fietser haar geen voorrang verleende. Zij kwam hard ten val en was even buiten bewustzijn. Haar verwondingen leken mee te vallen, ze zou slechts een hersenschudding hebben, maar nu heeft Anne nog steeds grote moeite met de dagelijkse dingen.

Anne (28) fietste op 1 oktober 2019 op de Troelstralaan in Utrecht toen een andere fietser haar geen voorrang verleende. Zij kwam hard ten val en was even buiten bewustzijn. Haar verwondingen leken mee te vallen, ze zou slechts een hersenschudding hebben, maar nu heeft Anne nog steeds grote moeite met de dagelijkse dingen.

Op de avond van 1 oktober was Anne op haar fiets onderweg naar een café in Utrecht. De fietser die haar tegemoetkwam sloeg op een gegeven moment een zijstraat in en verleende haar geen voorrang. Anne viel over het stuur en belandde met haar hoofd op het asfalt.

Anne verloor door de klap even het bewustzijn. Toen zij weer bijkwam stond er een groep mensen om haar heen en de ambulance was inmiddels gealarmeerd.

Na behandeling in het ziekenhuis leken haar verwondingen mee te vallen, ze kwam er met een hersenschudding vanaf. Maar nu, bijna anderhalf jaar later, heeft Anne nog steeds ernstige klachten. Op aanraden van haar huisarts heeft ze tientallen behandelingen geprobeerd, die haar veel geld hebben gekost.

Geen oplossing

Zeven fysiotherapeuten, een internist, een cardioloog, een osteopaat, een ergotherapeut, een optometrist, een revalidatiearts, een neuroloog, twee functioneel neurologen en twee KNO-artsen hebben haar onderzocht en er is nog geen oplossing gevonden.

Inmiddels is Anne 20 kilo afgevallen en ligt ze een groot deel van de dag in bed. Omdat ze de geluiden van de stad en van haar gemeenschappelijk huis niet meer kon verdragen is ze naar een plek buiten Utrecht verhuisd. Veel dingen die anderen als vanzelfsprekend zien, zijn voor Anne een uitdaging. Ze heeft bijvoorbeeld al veel moeite met rechtop staan.

Alternatieve zorg

De huisarts en internist hebben haar aangeraden om verder te gaan met behandelingen die onder ‘alternatieve zorg’ worden geschaard. Deze behandelingen worden echter niet vergoed door de verzekering. Ze moet de kosten hiervoor dan ook grotendeels uit eigen zak betalen. Het spaargeld dat ze opzij had gezet om in de toekomst een huis mee te kopen begint inmiddels op te raken.

Vriendinnen van Anne zijn daarom een crowdfunding gestart. Ze willen daarmee 16.500 euro ophalen zodat er nieuwe behandelingen kunnen worden gestart. Inmiddels staat de teller op ruim 12.500 euro.

Toekomst

Anne heeft haar toekomstplannen vanwege het ongeluk aangepast. “Niemand mag ooit meer in deze situatie terecht komen; zeker niet zonder hulp van een professionele (ervarings)deskundige. Als ik beter ben, wil ik mijn leven daarom in het teken zetten van het helpen van mensen met deze klachten. Ik heb al allerlei ideeën over een informatieplatform. Maar eerst moet ik beter worden”, is te lezen op de cowdfundingspagina.

16 Reacties

Reageren
  1. Kadoendra

    Wat een enorm triest verhaal, maar ze laat in één van de laatste zinnen uit het artikel wel een enorme positiviteit en levenskracht horen.

    “Niemand mag ooit meer in deze situatie terecht komen; zeker niet zonder hulp van een professionele (ervarings)deskundige. Als ik beter ben, wil ik mijn leven daarom in het teken zetten van het helpen van mensen met deze klachten”.

  2. G.H.

    Ik sluit me helemaal aan bij Kadoendra.

  3. HArry

    Niet zo lang geleden werden medische behandelingen gewoon betaald door ons allemaal via het ziekenfonds en hadden we nog geen onfatsoenlijke verzekeraars en farmacie Blijkt maar dat privatisering vooral goed is voor gezonde mensen die denken dat hen nooit wat zal overkomen.

  4. mees kees

    Heb gelijk gedoneerd, maar dat terzijde. Getuigen zijn zóóó belangrijk bij ongelukken. Dat blijkt hier maar weer eens pijnlijk. Hier ontbreken ze waarschijnlijk en Anne zelf was met terugwerkende kracht even ‘out’ en kennelijk is de veroorzaker zoek, want anders had diens verzekering wel gedaan wat nu de inzameling een beetje moet goedmaken. De teller zal voor Anne na 16.500 echt niet stoppen, vrees ik. Maar prachtig, die positiviteit en fijn dat we die 16.500 vast en zeker gaan halen. Heel veel sterkte Anne, aan jouw wilskracht zal het niet liggen!

  5. joop gerritse

    En kan de (WA-verzekering van de) dader niet aangesproken worden?

  6. Karel

    Treurig verhaal.
    Maar “alternatieve zorg” is een ander woord voor kwakzalverij.
    Dat heeft niets met farmacie te maken, zoals Harry meent.

  7. G.H.

    @HArry: Dat heeft niets met ‘onfatsoenlijke verzekeraars’ te maken maar alles met uw regering; die bepaalt wat er wel en niet wordt vergoed vanuit de zorgverzekering.
    Wat heeft u de afgelopen jaren eigenlijk gestemd?

  8. lauk

    Wellicht leest de andere partij ‘dader’ dit bericht ook en kan hij alsnog zijn verzekering inschakelen of toch op z’n minst een financieel gebaar maken, desnoods (!) anoniem, liever natuurlijk openlijk en rechtuit…

  9. Karel

    Het basispakket van alle ziektekostenverzekeraars is hetzelfde v.w.b. wat er wordt vergoed.
    “Alternatieve zorg” (dat is kwakzalverij en is absoluut geen “farmacie”) kunt u desgewenst aanvullend verzekeren bij sommige verzekeraars.

  10. Joop

    @karel wat een vooringenomenheid. Zit je zo vast in je denkpatroon dat er niets anders is als geneeskunde. Ik neem even aan Westerse Geneeskunde die als basis toch echt vanuit wat nu alternatief heet voortkomt. Er is nog zoveel dat ontdekt moet worden of simpelweg gezien moet worden en dus al aanwezig is. Geneeskunde is niet alleen in Europa ontstaan hoor.

  11. Anoniem

    waarom is het waarborgfonds nooit benaderd? die is er juist voor mensen die een ongeluk hebben gehad en de dader zoek is..

  12. Jolanda

    Waarborgfonds is helaas voor ongelukken met de auto en niet voor fietsongelukken, dat is al uitgezocht.

  13. Karel

    @Joop
    Nu ben ík vooringenomen? Terwijl er eerst onwetend een sneer naar farmacie wordt gemaakt door iemand anders? Farmacie betreft geneesmiddelen die zijn getest op werkzaamheid en veiligheid. Bij “alternatieve zorg” is dat niet het geval en dat betreft dus kwakzalverij.
    E.e.a. heeft niets met westers of oosters te maken.

  14. Joop

    @ karel, werkzaam en veilig??? Goedkoop te produceren duur te verkopen. En ja je bent vooringenomen. Geneeskunde combineren vanuit alle werelddelen levert meer op.

  15. Karel

    @Joop
    Misschien kunt u wat meer kennis m.b.t. farmacie vergaren voordat u in het wilde weg iets roept over vooringenomenheid. HArry begon over onfatsoenlijke farmacie. Dat is niet vooringenomen? Wat die “werelddelen” van u voor nuttigs hebben in te brengen? Bedoelt u misschien o.a. de traditionele Chinese “geneesmiddelen”? Die zijn grotendeels onwerkzaam en vaak zwaar vervuild met zware metalen, om nog maar te zwijgen over andere nadelige aspecten. Dat is kennis van zaken, geen vooringenomenheid. En dat betreft dan nog maar 1 soort alternatieve “behandeling”. Maar als u anders wilt geloven, gaat uw gang. Uw auto laat u bij een beunhaas onderhouden?

  16. Jeanne Roeland

    Hi Anne, ik herken je verhaal en heb een vergelijkbare situatie meegemaakt. Ik liep maar liefst vier keer een hersenschudding op met sporten ( skiën en hockey) en ben gelukkig inmiddels hersteld. Dat kan echt!

    Ook ik vond dat anderen niet in een soortgelijke situatie terecht mochten komen, want ik heb vijftien jaar lang gestruggeld. Inmiddels heb ik kennis en informatieplatform stichting Hersenschudding opgezet en wij werken samen met de Hersenstichting oa om de situatie van mensen met een langdurige hersenschudding te verbeteren. Ook hebben we een achterban van meer dan 1000 mensen die dezelfde situatie hebben meegemaakt en gelukkig vinden veel mensen een weg naar herstel inmiddels. Weet dus dat je niet alleen bent!

    Mocht je contact willen dan kan dat, ik woon in Utrecht. Kijk op stichting hersenschudding.nl website en mocht je begeleiding willen dan mag je altijd contact met mij opnemen, ik coach mensen bij hun herstelproces.

    Sterkte,

    Jeanne Roeland

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).